2 de zelfde optel/rekenscript op 1 pagina gebruiken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul Groenewegen

Paul Groenewegen

14/02/2016 14:28:11
Quote Anchor link
Hieronder heb ik 2 de zelfde optel/rekenscripts geplaatst.

los van elkaar doen ze het prima maar samen op de zelfde pagina doet er 1 het niet.
Wat moet er aanpast worden zodat ze beide werken op de zelfde pagina.

Alvast bedankt voor de reactie(s)!!!!

<!--------------deze telt op wat men gaat betalen------------------------------>
<script>
function calculateTotals ()
{
nCost2 = 4,5;
nCost3 = 4,5;
nCost4 = 10;
nCost5 = 20;
nCost5_1 = 30;
nCost5_2 = 55;
nCost5_3 = 60;
nCost6 = 4;
nCost7 = 4;

nTotal = 0;
nConsumptiebon = 1,5;

//alert("Start the damn thing");


if (document.getElementById("Activiteit2").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost2;
}
if (document.getElementById("Activiteit3").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost3;
}
if (document.getElementById("Activiteit4").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost4;
}
if (document.getElementById("Activiteit5").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5;
}
if (document.getElementById("Activiteit5_1").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5_1;
}
if (document.getElementById("Activiteit5_2").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5_2;
}
if (document.getElementById("Activiteit5_3").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5_3;
}
if (document.getElementById("luchtbed").checked && document.getElementById("Activiteit5").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost6;
}
if (document.getElementById("Slaapzak").checked && document.getElementById("Activiteit5").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost7;
}
eBon = document.getElementById("Consumptiebonnen");
nAantalBonnen = eBon.options[eBon.selectedIndex].value;
//alert(nAantalBonnen);

nTotal = nTotal + (nAantalBonnen * nConsumptiebon);

//alert("Total=" + nTotal);
document.getElementById("Totaal_bedrag").value = nTotal.toFixed(2);
}
</script>
<!--------------Deze telt het aantal consumptiebonnen----------------------------------------------->

<script>
function calculateTotals ()
{
nCost2 = 3;
nCost3 = 3;
nCost4 = 1;
nCost5 = 5;
nCost5_1 = 5;
nCost5_2 = 5;
nCost5_3 = 5;

nTotal = 0;
nConsumptiebon = 1;

//alert("Start the damn thing");


if (document.getElementById("Activiteit2").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost2;
}
if (document.getElementById("Activiteit3").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost3;
}
if (document.getElementById("Activiteit4").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost4;
}
if (document.getElementById("Activiteit5").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5;
}
if (document.getElementById("Activiteit5_1").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5_1;
}
if (document.getElementById("Activiteit5_2").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5_2;
}
if (document.getElementById("Activiteit5_3").checked )
{
nTotal = nTotal + nCost5_3;
}
eBon = document.getElementById("Consumptiebonnen");
nAantalBonnen = eBon.options[eBon.selectedIndex].value;
//alert(nAantalBonnen);

nTotal = nTotal + (nAantalBonnen * nConsumptiebon);

//alert("Total=" + nTotal);
document.getElementById("Totaal_aantal_consumptiebonnen").value = nTotal.toFixed(2);
}
</script>
<!----------------------------------------------------------------------------------->
Gewijzigd op 14/02/2016 14:30:10 door Paul Groenewegen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:15:55
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2016 15:00:01
Quote Anchor link
Dit zijn 2 getallen: nCost2 = 4,5;
Je hebt twee keer function calculateTotals() dus met dezelfde naam.
 
Paul Groenewegen

Paul Groenewegen

14/02/2016 15:10:41
Quote Anchor link
Wat moet daar komen te staan zodat het wel werkt?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2016 15:30:21
Quote Anchor link
Een getal heeft een punt en geen komma.
Als je beiden functions wil gebruiken zal je ze verschillende namen moeten geven.
 
Paul Groenewegen

Paul Groenewegen

14/02/2016 15:58:46
Quote Anchor link
Thanks, komma heb ik direct veranderd naar een punt.

Als ik calculateTotals verander naar bijvoorbeeld calulatateTot dan gebeurd er niets
Welke naam kan ik deze het beste geven?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2016 16:03:40
Quote Anchor link
Je moet dan ook de naam aanpassen waar je de function aanroept.
 
Paul Groenewegen

Paul Groenewegen

14/02/2016 16:09:26
Quote Anchor link
Sorry, maar dat begrijp ik niet.
Ben nog echt een groentje met PHP
welke naam moet ik ipv. function calculateTotal neer zetten?


Toevoeging op 14/02/2016 17:40:19:

@SanThe,

Heb het ineens door:

Bedankt voor je reacties/hulp!!!!

Probleem opgelosd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.