2 domainen, andere redirect.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zap

zap

27/11/2006 08:33:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb meerdere domainen naa 1host met DNS.
Is het mogelijk dat als mensen domain 1 invoeren ze in een andere map op de server komen, dan als ze domain 2 invoeren?

Groeten ZaP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:36:36
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/11/2006 08:44:00
Quote Anchor link
Je zou met $_SERVER['HTTP_HOST'] kunnen kijken via welk domein je site benaderd wordt en aan de hand daarvan de bezoeker doorsturen naar de juiste map.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['HTTP_HOST'] == 'domein2.nl')
{

    header('Location: http://domein2.nl/map');
}

?>
 
Zap

zap

27/11/2006 08:51:00
Quote Anchor link
Het lukt mij niet om het werkend te krigen, mat en zonder www een http://
En ja ik heb de goede domain erin gezet, maar ik krijg gewoon mijn bestaande pagina te zien, terwijl dit bovenaan in mijn index.php staat.
Heeft iemand een oplossing?
Groeten ZaP
 
Eris -

Eris -

27/11/2006 08:58:00
Quote Anchor link
Neem contact op met je hoster. Zij weten het wel.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/11/2006 08:59:00
Quote Anchor link
echo $_SERVER['HTTP_HOST'] maar eens en kijk maar eens welke waarde die heeft. Als je website opgevraagt wordt via http://www.jouwdomein.nl zal $_SERVER['HTTP_HOST'] het stuk 'www.jouwdomein.nl' bevatten. Als je website via http://jouwdomein.nl opgevraagt wordt zal die variabele 'jouwdomein.nl' bevatten.

ps. Je kunt natuurlijk ook even de inhoud van de superglobal $_SERVER printen, zodat je zelf kan zien welke variabele je eventueel kunt gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($_SERVER, true).'</pre>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.