2 form vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco

Remco

16/01/2007 14:35:00
Quote Anchor link
ik heb 2 vragen over forms:

1. ik heb een textarea gemaakt, als ik dan op submit druk, dan moeten de enters ook in de database komen, daar gebruik ik nl2br voor. maar het probleem is dat ik niet weet hoe ik van die <br /> dan weer een enter in de textarea maak.

2. ik heb een javascript nodig, waarbij ik uit de database een getal haal, en dat getal moet dan het maximum zijn in een textvlakje, als je een getal hoger dan dat getal intikt, dan moet het automatisch het getal uit de database zijn.

dat zijn de dingen waar ik niet uit kom.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:37:42
 
- wes  -

- wes -

16/01/2007 14:38:00
Quote Anchor link
@remco

in je database zetten van je brs gaat zowieso goed, pas bij het uitlezen gebruik je nl2br , dus niet bij het invoeren!
 
Remco

Remco

16/01/2007 14:43:00
Quote Anchor link
@wes
bedankt

heb je misschien ook wat voor vraag 2?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

16/01/2007 14:44:00
Quote Anchor link
bovenstaand is antwoord op vraag 1
vraag 2 kan je gerust oplossen met PHP en MySQL daar hoef je javascript niet voor te gebruiken...
Kijk eens naar de SQL statement MAX() en naar hoe een if-lus in zijn werk gaat.. post je script als je er niet uit komt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 15:45:00
Quote Anchor link
Je hebt wel degelijk javascript nodig om een maximum aan dat input veld te koppelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript">
    function check(e, high)
    {
        if(e.value > high)
        {
            e.value = high;
        }
    }
</script>

Voorbeeld: <input type="text" onChange="check(this, 5)">


Let op dat dit scriptje niet controleert of de ingevulde waarde wel numeriek is.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

16/01/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Ah op die manier ik dacht een getal in plaintext.. :) het is mij ook niet duidelijk dat het gaat om een begrenzing van een inputveld..

edit:
en volgens mij bedoelt hij dat zelfs ook niet..!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Quote:
als je een getal hoger dan dat getal intikt, dan moet het automatisch het getal uit de database zijn.

@Wout: hoe interpreteer jij bovenstaande dan?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

17/01/2007 08:19:00
Quote Anchor link
Omdat ik denk dat hij bedoelt dat het getal wat wordt ingevoerd in de DB niet hoger mag zijn dat het getal wat hij aangeeft.. :)
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2007 08:35:00
Quote Anchor link
Wout schreef op 17.01.2007 08:19:
Omdat ik denk dat hij bedoelt dat het getal wat wordt ingevoerd in de DB niet hoger mag zijn dat het getal wat hij aangeeft.. :)

Volgens mij is dit zo ongeveer net zo duidelijk... ;-))

Edit: Ik snap de vraag ook niet helemaal.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.