2 kleuren afgewisseld in 'n tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas

Bas

13/05/2006 20:53:00
Quote Anchor link
Ik wil graag een tabel maken, MySQL gestuurd, en dan wil ik zeg maar dat als de bovenste rij wit is de onderste rij blauw is.. Hoe moet dit..? (Eigenlijk net zoals 't forum hier.. Bover is 't licht en daaronder is 't donker.. daaronder weer licht etc :)
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 02:36:50
 
Stefan

Stefan

13/05/2006 21:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

$select
= "SELECT * FROM leden ORDER BY id DESC";
$sql = mysql_query($select);

  $tel = "0";

function
getalcheck($iGetal)
{

    $iNum = ($iGetal / 2); //Deel $iGetal door twee, dit wordt dus 6.5
    $aNum = explode('.', $iNum); /* Comment:
    * We splitsen het resultaat in tween door op de punt te exploden.
    * Hierbij worden 2 arrays gemaakt:
    * $aNum[0] => 6
    * $aNum[1] = 5
    */


    if($aNum[1] == 5)
    /*controle of het eindigt op .5 => als je een oneven getal door twee
    deelt komt er ALTIJD een oneven getal uit, dus een halve. Dat is die .5 */

    {
        //Niet even, oneven getal
        $iEven = 0;
    }

    else
    {
        //Even getal
        $iEven = 1;
    }


while($list = mysql_fetch_object($sql)){
  
  if(getalcheck($tel) == "1"){ $kleur = "#FFFFFF"; } else{ $kleur = "#000000"; }
  
  echo "kleur: " . $kleur;

  $tel++;

}


?>
 
Bas

Bas

13/05/2006 21:15:00
Quote Anchor link
Hmm, hij laat nu nog maar 1 tabel zien... De rest laat ie niet meer zien..
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

13/05/2006 21:26:00
Quote Anchor link
Vanmiddag is hier ook al een vraag over geweest :s
 
Bas

Bas

13/05/2006 21:27:00
Quote Anchor link
Tja, dat weet ik niet :)
 
Bo az

Bo az

13/05/2006 21:33:00
 
Tom dalenberg

tom dalenberg

13/05/2006 22:08:00
Quote Anchor link
je kan ook dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$query
= blalbla;

$i=0;

while($row = mysql_fetch_assoc($query)) {

   if($i % 2 == 0) $color = "white";
   else $color = "blue";

   /* dan hier gewoon wat je uit de database wilt halen   */

   echo $row[''];


$i++;

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door tom dalenberg
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/05/2006 22:26:00
Quote Anchor link
Daar gaan we weer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $flip
= 0;

    while (fetch...) {
        $flip ^= 1;
        echo '<tr class="bg'.$flip.'">';
    }

?>


en in je CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    tr.bg0 {
        background: #fff;
    }
    tr.bg1 {
        background: #eee;
    }
 
- SanThe -

- SanThe -

13/05/2006 22:31:00
Quote Anchor link
Quote:
Jan Koehoorn schreef op 13.05.2006 22:26
Daar gaan we weer:

Hahaha.....;-)
 
Stefan

Stefan

13/05/2006 22:38:00
Quote Anchor link
Tja, Jan wordt er zo af en toe moe van op de Zaterdagavond ;-)?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/05/2006 22:38:00
Quote Anchor link
@SanThe: ja deze mag van mij wel in de faq ;-)
 
Crispijn -

Crispijn -

13/05/2006 23:37:00
Quote Anchor link
Klopt. Maar jouw oplossing is the Bomb jan, ik gebruik 'm nu overal :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/05/2006 23:39:00
Quote Anchor link
@Crispijn: uiteraard graag gedaan!
 
Bas

Bas

14/05/2006 08:34:00
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt voor 't helpen :) Hij werkt nu ;)
 
Bas

Bas

19/05/2006 16:30:00
Quote Anchor link
Jan:
Daar gaan we weer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $flip
= 0;

    while (fetch...) {
        $flip ^= 1;
        echo '<tr class="bg'.$flip.'">';
    }

?>


en in je CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    tr.bg0 {
        background: #fff;
    }
    tr.bg1 {
        background: #eee;
    }


Het is misschien een beetje dom hoor.. Maar wat moet ik invullen bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
while (fetch...)
?>
?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas
 
Mark D

Mark D

19/05/2006 16:34:00
Quote Anchor link
Je mysql_fetch_array ofzo??
 
- wes  -

- wes -

19/05/2006 17:22:00
Quote Anchor link
dingdingding! bingo! yahtzee! we have a winner, our survay saaayyssss mysql_fetch_array!
 
Bas

Bas

19/05/2006 17:27:00
Quote Anchor link
Dan had ik het toch goed ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.