2 kolommen website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

21/01/2012 23:44:35
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben al een tijd opzoek naar de beste oplossing voor het volgende.

Ik heb een website met 2 denkbeeldige kolommen, de 1ste kolom, #photo_content staat gefloat: left; vervolgens staat er #info_content er gefloat naast. (ook left).

Wat nu het probleem is, is wanneer de info_content langer wordt als 1 photo_content, dan gaat de volgende photo_content omlaag.
Is er nou een manier om dit zonder nog 2 divs voor kolommen te plaatsen, op te lossen?
Zodat de info_content niet meer afhankelijk wordt van de photo_content en anderzijds?

Om het wat te verduidelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="photo_content" style="float: left;"></div>
<div id="info_content" style="float: left;"></div>
<div id="photo_content" style="float: left;"></div>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:30:21
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2012 08:35:32
Quote Anchor link
In de eerste plaats gebruik je nu hetzelfde id voor twee verschillende elementen, dat is verkeerd. Een id behoort uniek te zijn. Gebruik ipv id een class als je ze echt gelijk wilt hebben.

Dan in de tweede plaats, als je twee kolommen wilt is het niet verstandig om beide te laten floaten, Eigenlijk wil je een hoofdkolom hebben en een kolom aan de zijkant, die laat je dan zweven met een float. In jouw geval zou ik er denk ik voor kiezen om de info_content als hoofdkolom te nemen.

En in de derde plaats kan je de zwevende elementen een clear geven zodat ze onder elkaar komen en blijven. In dit geval een "clear: left", omdat ze aan de linker kant zweven en dus onder de vorige zwevende div moeten komen.

HTML en CSS worden dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div class="photo_content">photo</div>
<div class="photo_content">photo</div>
<div id="info_content">info</div>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.photo_content{float:left; clear:left;}
 
Casper B

Casper B

28/01/2012 22:50:11
Quote Anchor link
@Erwin H.

Dus als ik het goed begrijp en bij mij is de photo_content de hoofdkolom en daarnaast aan de rechterkant staat info_content. Dan moet ik bij de info content de regel float: left en clear: left; toepassen? En zoals je aangaf als de infobox de hoodkolom is deze div photo_content de 2 regels css meegeven?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.