2 mails versturen bij aanmelden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

22/04/2020 10:11:54
Quote Anchor link
Ik gebruik het volgende stukje code om de klant een bevestiging van zijn aanmelding te versturen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        $header = renderTemplate('/email/header.tpl.php');
        $footer = renderTemplate('/email/footer.tpl.php');
        $message = $header.$message.$footer;
        $mimemail = new nomad_mimemail();
        $mimemail->set_from(config::site_email);
        $mimemail->set_to($to);
        $mimemail->set_subject($subject);
        $mimemail->set_text(make_plain($message));
        $mimemail->set_html($message);
        $mimemail->send();


Hoe kan ik nu ook een kopie sturen zodat ik zelf ook weet dat een klant zich heeft aangemeld?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:28:10
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2020 10:21:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/04/2020 11:18:57
Quote Anchor link
Een cc meesturen.
 
Jan R

Jan R

22/04/2020 14:03:02
Quote Anchor link
Een BCC is misschien beter. Je wilt niet altijd dat de klant jouw e-mailadres kent of dat jij hiervan verwittigd bent.
Of je stuurt gewoon de e-mail 2X. Gewoon de set_to wijzigen en opnieuw send()
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2020 15:13:45
Quote Anchor link
En als je dan toch bezig bent met automatiseren, sla een entry op in een database in een of andere vorm? Anders moet je een dubbele boekhouding via de e-mail bijhouden.

Tegelijkertijd is er iets voor te zeggen om voor (alle?) e-mailberichten een BCC te sturen naar een soort van mail monitor, zodat wanneer klanten claimen dat er nooit een bericht is verstuurd, je dit daadwerkelijk kunt controleren.

Maar als je bezig bent met de registratie dan zou dit tot een andere "user state" moeten leiden ofzo, bijvoorbeeld PENDING_ACTIVATION of iets dergelijks, zodat je weet in welke stap van het proces een gebruiker zich bevindt.

Teken de levensloop van een gebruiker met de verschillende states anders eens uit.
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

24/04/2020 15:12:32
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties. Ik heb het volgende geprobeerd, maar ik krijg geen mail binnen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
        $mimemail = new nomad_mimemail();
        $mimemail->set_from(config::site_email);
        $mimemail->set_to($to);
        $mimemail->set_bcc('a@***.nl');
        $mimemail->set_subject($subject);
        $mimemail->set_text(make_plain($message));
        $mimemail->set_html($message);
        $mimemail->send();
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2020 15:37:45
Quote Anchor link
Mis je geen naam?

$mimemail->set_bcc('[email protected]', 'Mr. Doe');
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

24/04/2020 15:42:28
Quote Anchor link
Heb ik ook al geprobeerd, maar ook dan krijg ik helaas geen mail binnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2020 15:57:56
Quote Anchor link
Ook niet de to-geadresseerde? En gebeurt dit na het toevoegen van de bcc?
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

24/04/2020 16:03:41
Quote Anchor link
De to werkt wel gewoon en de bcc niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2020 16:07:46
Quote Anchor link
Vreemd, het is wel een bestaande functie.
Knal de bcc anders eens door naar https://www.mail-tester.com/, en kijk eens of die überhaupt wel verzonden wordt?
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

24/04/2020 16:32:15
Quote Anchor link
Heb even een test gedaan maar hij komt daar niet aan. Hoe zou ik dat dan het beste kunnen uitzoeken waar het mis loopt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2020 16:39:05
Quote Anchor link
Test eens met PHPmailer?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.