2 mssql db's benaderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

16/04/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Hallo php'ers

Ik ben bezig met een super dik intranet, nu hebben die flappers 2 verschillende databases en ik heb de data uit beide databases nodig. hoe kan ik 2 connecties maken met 2 verschillende databases.

kan iemand mij hier mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:55:01
 
Frank -

Frank -

16/04/2009 18:01:00
Quote Anchor link
$conn_1 = connectie_met_database_1;
$conn_2 = connectie_met_database_2;

De rest mag je er zelf bij verzinnen, dat is niet anders dan een connectie met slechts 1 database.
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

17/04/2009 11:48:00
Quote Anchor link
Nee dat lukt dus niet.. als ik dan een query uitprobeer te voeren lukt dat alleen op de laatst geconnecte db,
zo doe ik het nu ongeveer

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$db1 = mssql_connect('host','user', 'pass');
$select1 = mssql_select_db('dbname',$db1);

$db2 = mssql_connect('host','user', 'pass');
$select2 = mssql_select_db('dbname',$db2);

mssql_query("query",$db1);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DirkJan Heinen
 
Frank -

Frank -

17/04/2009 11:54:00
Quote Anchor link
En in jouw echte code gebruik je wel 2 verschillende servers en/of databases?

2 databases via 2 verschillende connecties aanspreken, is geen enkel probleem, het is de normaalste zaak van de wereld. Zou bij jou dus ook moeten werken.
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

17/04/2009 11:56:00
Quote Anchor link
ik had het probleem net gevonden..

je hebt 4 Parameters met mssql_connect() de 4e is zodat je meerdere connecties kan maken die moest dus op true gezet worden

want als ik de connecties echo'de kreeg ik 2 dezelfde resources #3 nu krijg ik #3 en #4 en werkt het wel goed.

iig hardstikke bedankt!

gr,
DirkJan Heinen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.