2 of meerdere databases tegelijk uitlezen en mergen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bjorn Pas

Bjorn Pas

04/05/2018 22:40:04
Quote Anchor link
Ik ben weer wat verder met mijn logbook pagina: http://pd5dj.nl/logbook/pd5dj_lb_dig.php

Nu heb ik 4 logboeken, zelfde indeling.

Nu list ik de logboeken per logboek.

Nu zou ik graag een listing willen tonen van alle 4 mijn logboeken in 1 keer.
Maar gesorteerd op datum en tijd.

Ik heb op youtube diverse dingen gevonden, maar dat zijn meer methodes om eerst database 1 te listen dan database 2 te listen.

Is daar een methode voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:42:49
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

04/05/2018 22:52:22
Quote Anchor link
Wat is jouw definitie van een database in dit geval? Ik heb al meerdere mensen gezien die een tabel een database noemden. Dat gezegd hebbende, is het niet handig om alles in 1 tabel te mikken met een referentie naar een logboek id?
 
Bjorn Pas

Bjorn Pas

04/05/2018 22:55:47
Quote Anchor link
Hoi ik heb 2 Databases op mijn server staan, die hebben beide de zelfde strucktuur dus de tabel heeft dezelfde naam.

Logboek 1: pd5dj_log_hf en tabel naam: TABLE_LOG
Logboek 2: pd5dj_log_vhf en tabel naam: TABLE_LOG

Nu wil ik in 1 klap beide logs mergen tijdens het uitlezen en displayen.

Later wil ik ook met 1 zoek opdracht laten zoeken in meerdere databases.

ter info de mysql databases daar heb ik geen grip op, dat is een gegeven van een programma daar moet ik het mee doen.
Gewijzigd op 04/05/2018 22:57:26 door Bjorn Pas
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2018 23:02:14
Quote Anchor link
Raar gegeven dan dat het gescheiden is? Tijd dat die makers dat eens recht gaan breien dan?
Ik neem in ieder geval aan dat de credentials voor de inlog gelijk zijn? Want dan kan je gewoon de database voor de tabelnamen definiëren:

pd5dj_log_hf.TABLE_LOG en pd5dj_log_vhf.TABLE_LOG
Gewijzigd op 04/05/2018 23:02:40 door - Ariën -
 
Bjorn Pas

Bjorn Pas

04/05/2018 23:23:04
Quote Anchor link
Hoi, dat de logboeken uitgesplitst zijn dat heb ik zelf gedaan.

Yes de inlog is gelijk voor alle databases.

Hoe moet ik dat zien, geef ik dat aan bij SELECT?
Ik heb even geen idee hoe ik me dit moet voorstellen.
Aangezien ik via
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $conn = new mysqli($db_server, $db_user, $db_pass, $db_name); ?>

Al aangeef dat ik een specifiek database wil connecten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2018 23:38:26
Quote Anchor link
De vierde paramater is niet verplicht.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/05/2018 00:12:55
Quote Anchor link
Ook voor statistieken is het veel handiger wanneer alle gegevens in één database zitten. En zoals @Ben aangaf kun je dus onderscheid maken tussen verschillende logboeken op grond van een id (en/of een tabel voor logboeken).
Gewijzigd op 05/05/2018 12:36:20 door Thomas van den Heuvel
 
Aad B

Aad B

05/05/2018 11:14:38
Quote Anchor link
Het is mogelijk om uit meerdere databases te selecteren. Kijk hier maar even:
https://stackoverflow.com/questions/1999235/how-do-i-construct-a-cross-database-query-in-php
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/05/2018 12:52:47
Quote Anchor link
Het kan wel, maar het is gewoon verdomd omslachtig en omhandig.

Quote:
ter info de mysql databases daar heb ik geen grip op, dat is een gegeven van een programma daar moet ik het mee doen.

Maar jij moet hier ook mee programmeren? Dat maakt jou toch ook een programmeur dan? Wat is de reden dat het in eerste instantie zo in elkaar zit? Tenzij jij content bent met het 1:1 overerven van deze technical debt?

Dit is toch een beetje een vierkante hoepel, kun je 2 dingen doen:
1. deze proberen te gebruiken, waarschijnlijk met beperkt succes
2. de hoepel teruggeven en een ronde vragen

Ik zou op zijn minst naar zijn beweegredenen vragen. Als deze plausibel klinken: so be it. Indien dit niet het geval is dient hij terug naar de tekentafel te gaan, het lijkt mij absurd dat jij je dan in allerlei bochten zou moeten wringen als het ontwerp zonder verklaarbare reden zo enorm brak is.
 
Bjorn Pas

Bjorn Pas

05/05/2018 17:53:09
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 05/05/2018 12:52:47:
Het kan wel, maar het is gewoon verdomd omslachtig en omhandig.

Quote:
ter info de mysql databases daar heb ik geen grip op, dat is een gegeven van een programma daar moet ik het mee doen.

Maar jij moet hier ook mee programmeren? Dat maakt jou toch ook een programmeur dan? Wat is de reden dat het in eerste instantie zo in elkaar zit? Tenzij jij content bent met het 1:1 overerven van deze technical debt?

Dit is toch een beetje een vierkante hoepel, kun je 2 dingen doen:
1. deze proberen te gebruiken, waarschijnlijk met beperkt succes
2. de hoepel teruggeven en een ronde vragen

Ik zou op zijn minst naar zijn beweegredenen vragen. Als deze plausibel klinken: so be it. Indien dit niet het geval is dient hij terug naar de tekentafel te gaan, het lijkt mij absurd dat jij je dan in allerlei bochten zou moeten wringen als het ontwerp zonder verklaarbare reden zo enorm brak is.


Hoi ik begrijp jullie gedachten gangen zeer zeker, alleen is het zo dat wat ik wil niet de intentie is van de maker van de logboeken.

Wereldwijd worden die logboek programma's gebruikt waarvoor ze zijn gemaakt.
Dat ik er iets "aparts" mee wil doen, tja dat is mijn uitdaging om dat zo voor elkaar te krijgen. :-)

Het zou dezelfde vraag zijn, als ik mijn autofabrikant vraag of hij wat aanpassingen kan doen zodat ik er ook mee kan varen.

Maar ik heb me er bij neergelegd, en de logboeken zelf samengevoegd in 1 database. dat is veel beter werkbaar.
En heeft uiteindelijk voor mij ook weer wat extra voordelen.
Wat ik namelijk wilde komt nagenoeg nooit voor bij een ander.

Ik ga nog wel even stoeien ermee, heb nu wel denk ik genoeg info om verder te kunnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/05/2018 18:11:25
Quote Anchor link
Ah, als de frequentie waarmee er data wordt bijgewerkt of wordt toegevoegd niet zo hoog is en je alleen maar kunt lezen uit die database, zou je wellicht eens in de zoveel tijd deze data kunnen synchroniseren in één eigen database inderdaad. Dat lijkt mij nog steeds een stuk makkelijker.

Dingen die de keuze van jouw (optimale) opzet bepalen zijn dus onder andere:
- hoe vaak data verandert / wordt toegevoegd
- jouw rechten (alleen lezen?) op de data
- of deze data uit verschillende dbs uberhaupt te combineren is tot één geheel
- etc.
Gewijzigd op 05/05/2018 18:12:35 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.