2 SQL_QUERYS in 1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny@dw-designs.n

[email protected]

12/03/2009 19:43:00
Quote Anchor link
Hallo!

Ik heb een tabel waar een nieuws-bericht in staat.
Ik heb een andere tabel waar de reacties op dit nieuws bericht staan.

Echter hoe kan ik de reacties uit tabel: news_reactions tellen terwijl ik hem wil tellen in de query van de tabel: news..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$sql_news
= mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT 2");
$count = mysql_num_rows($sql_news);
  while($row_news = mysql_fetch_array($sql_news)) {
         $text = $row_news['content'];
         $text = nl2br($text);
         $text = stripslashes($text);
         $subject = $row_news['subject'];
         $subject = eregi_replace(" ", "+", $subject);
         $text = substr($text, 0, 175) . "...";
echo $row_news['date'] . " <img src='images/stripes.gif' />
<a href='index.php?page=news&category="
.$subject."'>" . $row_news['subject'] . "</a> <img src='images/stripes.gif' />
<a href='index.php?page=news&id="
.$row_news['id']."'>Reactions (HOE COUNT IK HIER DE ANDERE REAKTIES UIT TABEL news_reactions?)</a><br />";
echo "<br />";
echo $text;
echo "<br />";
echo "<br />";
echo "<div align='right'><a href='index.php?page=news&id=" . $row_news['id'] . "'>Read more</a>...</div>";
echo "<hr class='content_hr' />";
    }

?>


Waar nu staat; HOE COUNT IK HIER DE ANDERE REAKTIES UIT TABEL news_reactions?
Hoe kan ik daar tellen hoeveel berichten er staan onder het id van het bericht en uit tabel news_reacties?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:20:42
 
Timen kut

Timen kut

12/03/2009 19:45:00
Quote Anchor link
gewoon 2 queries gebruiken, veel makkelijker...

vervang "HOE COUNT IK HIER DE ANDERE REAKTIES UIT TABEL news_reactions"

met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM news_reactions BLABLA"));
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

12/03/2009 19:48:00
Quote Anchor link
Probeer iets in de zin van:

SELECT n.title, COUNT(nr.id_news) AS totalReactions FROM news AS n RIGHT JOIN news_reacties AS nr ON (n.id_news=nr) GROUP BY nr.id_news

Maar kies voor Nederlands of Engels, niet beide.
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

12/03/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Ja Dennis je hetb gelijk =) Nederlands of Engels.
Maar op dit moment doe ik ff beiden, als m'n site af is verander ik alle waardes nog om:P

Mijn manier van werken, 't is het moment =)

Nu beide manieren proberen =)!
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

12/03/2009 19:55:00
Quote Anchor link
Ze werken wel, maar nog een vraag.

Ik heb in de tabel news_reacties meerdere reacties op elk nieuws.
Dus dat zou betekenen dat hij alle reacties uit de tabel haalt.

Hoe sorteer ik alleen op het ID van het bericht?
 
Timen kut

Timen kut

12/03/2009 19:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM news_reactions WHERE newsID='".$row_news['newsID']."'"));
?>


of hoe je newsID ook maar heet :D
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

12/03/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Ja, maar me id van het news staat in tabel: news.
Het id van het news staat ook in de tabel: news_reactions.
dit zijn mijn tabellen:

Tabel: News
+----------------+
| id |
| updatetime |
| subject |
| creator |
| time |
| date |
| content |
+----------------+

Tabel: News_reactions
+----------------+
| id_reaction |
| id_news |
| user |
| time |
| date |
| content |
+----------------+

Dus timen, als ik dat van jou gebruikt zal het niet lukken.
 
Timen kut

Timen kut

12/03/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Jawel, want je looped door je results van news heen, en daar gebruik je $row_end['id'] als nieuwsID.....

je gebruikt nog geen 5 tekens voor "REACTIES()" ook het zelfde news ID:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

12/03/2009 20:20:00
Quote Anchor link
Aha, probleem opgelost, je had gelijk, had iets verkeerd gedaan ><!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.