2 UPDATES na elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Kurtik watson

kurtik watson

09/09/2011 00:54:21
Quote Anchor link
Beste,

Ik wil graag een UPDATE doen van veld gebruikersnaam en daarna een UPDATE van veld gebruikersnaam2. Het probleem is dat deze UPDATES tegelijkertijd worden doorgevoerd.


UPDATE TABEL SET gebruikersnaam ='koen' WHERE achternaam ='peters'

UPDATE TABEL SET gebruikersnaam2 ='marco' WHERE gebruikersnaam ='koen'

Bij de tweede UPDATE stel ik als voorwaarde dat het veld gebruikersnaam koen is. Maar dit wordt in de eerste UPDATE ingevuld waardoor de tweede UPDATE automatisch doorgevoerd wordt.

Is het mogelijk dat de eerste UPDATE wordt uitgevoerd en de tweede pas wanneer men terug op de pagina komt en niet direct samen met de 1 ste UPDATE?

Groeten,
Kurt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:51:30
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2011 00:58:17
Quote Anchor link
Vreemde constructie. Waarom niet in 1 query?
 
Kurtik watson

kurtik watson

09/09/2011 01:01:06
Quote Anchor link
hoe kan het in 1 query als ik 2 verschillende UPDATES doe? Met UNION gaat dit niet heb ik geprobeerd :-(
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2011 01:03:39
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de gebruikersnaam uniek is.

Zo ja, dan kan dit toch:
UPDATE TABEL SET gebruikersnaam ='koen', gebruikersnaam2 ='marco' WHERE achternaam ='peters'
 
Kurtik watson

kurtik watson

09/09/2011 01:12:31
Quote Anchor link
Ik denk dat ik mijn voorbeeld wat te eenvoudig heb uitgelegd:

Ik wil eigenlijk:

UPDATE tabel SET gebruikersnaam3='koen' WHERE $gebruikersnaam = '" . $_SESSION['username'] . "

UPDATE tabel SET gebruikersnaam4 ='marco' WHERE $gebruikersnaam != '" . $_SESSION['username'] . "

Dus ik heb twee verschillende voorwaarde(WHERE)en verschillende kolommen bij de SET (gebruikersnaam3 en gebruikersnaam4)

Kan je dit ook in 1 query?

mvg,
Kurt
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2011 01:16:44
Quote Anchor link
Dus bij de eerste update doe je 1 record en bij de tweede update doe je álle andere records tegelijk? Nee dat kan niet in 1 keer.

Edit: != is php en <> is sql
Gewijzigd op 09/09/2011 01:19:08 door - SanThe -
 
Kurtik watson

kurtik watson

09/09/2011 01:22:40
Quote Anchor link
ik wil dus eerst een UPDATE doen van veld gebruikersnaam3 waarbij gebruikersnaam = '" . $_SESSION['username'] . " en daarna een UPDATE van gebruikersnaam4 waarbij ik kijk of gebruikersnaam3 ingevuld is.

Probleem is: hij doet UPDATE1 en tegelijkertijd UPDATE2 omdat bij UPDATE1 gebruikersnaam3 ingevuld wordt. Dit zou echter moeten wachten, dus dat de UPDATE2 gebeurt als ik terug op de pagina kom..
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2011 01:28:03
Quote Anchor link
Misschien met een sleep() tussen de query's?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.