2 variablen controlleren.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen bouman

jeroen bouman

25/10/2010 02:16:53
Quote Anchor link
ik heb 2 variablen:
$row[0] // de gegevens die hierin staan komen uit een database.
$inlognaam // de gegevens die hierin staan komt uit een ingevoerd veld van een andere pagina.

ik heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($row[0]=$inlognaam) {
    echo "inlognaam klopt!" ;
}

else{
echo "inlognaam komt niet voor in de database";    
}

?>


het probleem waar ik mee zit is dat de uitkomst altijd goed is, dus:"
inlognaam klopt"
mijn vraag is hoe moet ik deze berekening op een juiste manier uitvoeren?

ps:
de variablen kloppen want als ik ze echo is de uitkomst juist.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:52:20
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/10/2010 08:55:13
Quote Anchor link
Kan het zijn dat het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($row[0] == $inlognaam)
moet zijn, dus == ipv = ?

Los daarvan, begrijp ik niet goed hoe je die vergelijking opbouwt. Je kunt in je query (met WHERE) toch direct controleren of je inlognaam voorkomt? Dan volgt er 1 (gevonden) of 0 (niet gevonden) rijen retour.
Gewijzigd op 25/10/2010 08:57:45 door Obelix Idefix
 
Jeroen bouman

jeroen bouman

25/10/2010 11:24:59
Quote Anchor link
achja,
iedereen heeft zo zijn eigen manier van programmeren en scripten.
maar op deze manier werkt het!
best wel dom van me, ik heb er al een keer overheen gelezen.

maar wel bedankt :)
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

25/10/2010 11:30:25
Quote Anchor link
Jeroen bouman op 25/10/2010 11:24:59:
achja,
iedereen heeft zo zijn eigen manier van programmeren en scripten.
maar op deze manier werkt het!
best wel dom van me, ik heb er al een keer overheen gelezen.

maar wel bedankt :)

En op obelix' manier werkt het efficienter
Gewijzigd op 25/10/2010 11:31:08 door toby hinloopen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.