2 verschillende tabellen selecteren voor inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander Heuv

Sander Heuv

06/02/2012 19:46:30
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een user tabel en een medewerker tabel, maar ik wil als medewerker of user in kunnen loggen met hetzelfde inlogformulier. daardoor lijkt het mij logisch dat de query in beide tabellen moet gaan zoeken, maar hoe? ik heb rond zitten kijken maar ik snap er weinig van. De query ziet er bij mij als volgt uit.

$query = "select * from `user` where
`emailadres` = '".$database>safetext($email)."'
and
`wachtwoord` = '".$database->safetext($wachtwoord)."'";

Het doel is om dezelfde velden te selecteren in de medewerker tabel.

alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/05/2024 07:37:35
 
Erwin H

Erwin H

06/02/2012 19:51:12
Quote Anchor link
Join of union gebruiken. Als bijvoorbeeld de user tabel de "hoofdtabel" is waarbij de medewerker tabel extra info oplevert dan wordt het een join. Als beide tabellen echter als "hoofdtabel" gezien kunnen worden (m.a.w. een gebruiker staat of in de een, of in de ander) dan kan het met een union.

Voorbeeld van een union:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
(SELECT emailadres, wachtwoord
FROM user
WHERE ...)
UNION
(SELECT emailadres, wachtwoord
FROM medewerker
WHERE ....)
 
Sander Heuv

Sander Heuv

06/02/2012 20:18:10
Quote Anchor link
k bedankt voor het antwoord :D
maar nu nog een vraag. Wat nou als ik alle velden wil oproepen? ik heb gelezen dat ik geen count (*) kan gebruiken. Wat is hier de beste manier voor?
 
Erwin H

Erwin H

06/02/2012 20:23:45
Quote Anchor link
hoe bedoel je alle velden?
 
Sander Heuv

Sander Heuv

06/02/2012 20:26:47
Quote Anchor link
als ik van beide tabellen alle velden wel selecteren en op het scherm wil zetten. wat je normaal doet met select *

Toevoeging op 06/02/2012 20:28:16:

alle kolommen bedoel ik dan, sorry :P
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/02/2012 20:28:51
Quote Anchor link
Alle velden selecteren doe je door ze netjes stuk voor stuk uit te typen in je select-query.
Maar wat heeft dat te maken met count(*)??
 
Sander Heuv

Sander Heuv

06/02/2012 20:29:41
Quote Anchor link
o nee sorry volgens mij ben ik een beetje in de war xD maar ik snap het nu. enorm bedankt!!
 
Erwin H

Erwin H

06/02/2012 20:33:41
Quote Anchor link
Overigens, als je van plan bent het met een union op te lossen, bekijk dan wel even de mysql manual goed. Je moet namelijk wel weten hoe te werken met een union. Op zich is het volgens mij een prima oplossing voor je probleem, maar als je niet precies weet hoe het werkt kan het weleens rare resultaten opleveren.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/union.html
 
Sander Heuv

Sander Heuv

06/02/2012 20:34:14
Quote Anchor link
ok bedankt voor de tip!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.