3 divs height 100 in 1 div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael -

Michael -

21/07/2010 14:27:01
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb 1 div, met daarin 3 divs die alle 3 even hoog moeten zijn.
Ik neem aan dat ergens nog een position moet gebruiken, of misschien meerdere?

#hoofd {
overflow : hidden;
}
#een{
height : 100%;
float : left;
}
#twee{
height : 100%;
float : left;
}
#drie{
height : 100%;
float : left;
}

<div id="hoofd">

<div id="een"> </div>
<div id="twee"> </div>
<div id="drie"> </div>

</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:22:43
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/07/2010 14:45:46
Quote Anchor link
Moeten die divs naast elkaar of onder elkaar komen?
 
Michael -

Michael -

21/07/2010 14:47:23
Quote Anchor link
Zoals je aan de float ziet staan die 3 naast elkaar, en moeten dus alle 3 even hoog blijven. Dus als in div 1 een stuk tekst komt, dan rekt div 2 en div 3 ook mee.
Gewijzigd op 21/07/2010 14:48:26 door Michael -
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/07/2010 15:24:54
Quote Anchor link
Turmin dit is niet mogelijk met divs (voorzover ik weet) dit is alleen mogelijk in tabellen. Waarom zou dit überhaupt moeten?
 
Michael -

Michael -

21/07/2010 15:31:23
Quote Anchor link
Dit lijkt me vast wel mogelijk. Moet ivm met borders en een submit button die in de tweede div onderin moet op de zelfde lijn als de eerste div. Maar de reden is niet belangrijk, gaat erom dat ze gewoon even hoog moeten blijven.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/07/2010 15:36:12
Quote Anchor link
Nou als jij de oplossing weet dan zou ik het ook wel willen weten... Ik weet bijna 100% zeker dat dit niet mogelijk is op die manier die jij wilt.

Op de hoofd div zet je position: relative; met behulp van dat kun je de input button absolute positioneren vanaf de onderkant vanaf de hoofd div of te wel dan blijf die button altijd onderin hangen.

En op de hoofd div zet je een background img waar je de borders inzitten...

Opgelost...

Meer informatie: http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&q=faux+divs&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=fab0458a1ef293a5
 
Michael -

Michael -

21/07/2010 16:06:18
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie. Ik heb ´t nu maar anders opgelost wat ongeveer ´t zelfde effect heeft. "Hoofd" div een right border en relative. Div "een" een right border. en de submit absolute rechtsonderin en div "drie" er gewoon naast.
Nou moet "hoofd" alleen 't hoogst blijven, maar dat komt wel goed.

Faux divs had ik ook naar gekeken, maar vind 't niet zo praktisch voor mijn doel.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/07/2010 16:13:53
Quote Anchor link
Mhhhh, kan div "twee" en "drie" nooit hoger worden dan div "een"?

Anders blijf je met het punt zitten dat de border van div "een" mee gaat met div "twee" of "drie".
 
Michael -

Michael -

21/07/2010 17:01:37
Quote Anchor link
Nee ´t wordt niet automatisch gevuld dus dat komt wel goed. Ik laat div "een" gewoon 't grootst. En mocht div "twee" toch groter worden, dan kan ik de border wel verplaatsen zodat ie met div "twee" mee rekt. en die andere border gaat sowieso met div "een" en div "twee" mee. Ik vind 't goed genoeg zo ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.