3 foto's op een rij en dan een nieuwe rij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Edwin

edwin

04/01/2006 14:43:00
Quote Anchor link
hallo,

hoe kan ik instellen dat er max 3 foto op een rij worden geplaats en dan eeen nieuwe rij begint.??
met weer 3 foto's en dan aan geef dat er maar 3 of 4 rijen op een pagina mag.

vast bedankt
gr edwin
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 20:10:43
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

04/01/2006 15:39:00
Quote Anchor link
Zet eerst locaties (bijvoorbeeld "fotovijf.gif") in een reeks (bijvoorbeeld $fotos) en dan:

$maximaal_aantal=16;
if(count($fotos)<$maximaal_aantal) {
$maximaal_aantal=count($fotos);
}
echo '<table>';
for(i=0; i<$maximaal_aantal; i+4) {
echo '<tr>';
echo '<img src="'.$foto[$i].'">';
echo '<img src="'.$foto[$i+1].'">';
echo '<img src="'.$foto[$i+2].'">';
echo '</tr>';
}
echo '</table>';
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2006 15:43:00
Quote Anchor link
@ Martijn: er moeten nog td's in en je moet i + 3 doen in je for loop
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

04/01/2006 15:45:00
Quote Anchor link
Goed dat er hier nog mensen opletten ;-)
Zozie goed:

$maximaal_aantal=16;
if(count($fotos)<$maximaal_aantal) {
$maximaal_aantal=count($fotos);
}
echo '<table>';
for(i=0; i<$maximaal_aantal; i+3) {
echo '<tr>';
echo '<td><img src="'.$foto[$i].'"></td>';
echo '<td><img src="'.$foto[$i+1].'"></td>';
echo '<td><img src="'.$foto[$i+2].'"></td>';
echo '</tr>';
}
echo '</table>';
?>
 
Foton

foton

04/01/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Maar wat als je nou 2 foto's hebt of 4, 8, 10..... etc.?
 
Edwin

edwin

04/01/2006 16:23:00
Quote Anchor link
@martijn versluis hoe bedoel je precies met een reeks misschien domme vraag van me!!!???

want ik haal de foto's uit een database en de verwijzing staat dan in de database van de foto.

vast bedankt,
gr edwin
 
Foton

foton

04/01/2006 16:28:00
Quote Anchor link
een array
 
Edwin

edwin

04/01/2006 16:32:00
Quote Anchor link
ik werk als volt

de foto wordt ingevoegt bijvoobeeld 123.jpg

deze wordt als volgt in de database gezet
id = 1
fotolink = 123.jpg

met uploaden van de foto's krijgen ze automatich nu locaal dan d:www/test/
mee.

als ik nu een reeks met array aanmaake hoe moet ik dat dan doen precies. met id of met de verwijzing van de link ?
want id verandert weer als de foto er uit gehaald wordt.

misschien beetje moeilijk verteld door me
gr
edwin
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

04/01/2006 18:19:00
Quote Anchor link
dat wordt het:
echo '<td><img src="'.$fotolink.'" id="'.$i"d'">';

let goed op de quotes!!!

suc6...
 
Eric Cartman

Eric Cartman

04/01/2006 19:11:00
Quote Anchor link
Ikzelf heb het met een while-loopje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    // Categorie (map) selecteren:
    $cat = dir('fotos/' .$_GET['cat']);
  
    // Tabel openen:
    echo "<table>\n";
    echo "<a href='" .$_SERVER['PHP_SELF']. "'>Terug naar het categorieën-overzicht</a>";
    $i = 0;
    // Fotos weergeven:
    while ($foto = $cat->read()) {
      // De mappen '.' en '..' verbergen in de tabel:
      if ($foto == '.' || $foto == '..') {
        echo "";
      }

      else {
        // Tabelrij openen als $i nul is
        if ($i == 0) {
          echo "<tr>\n";
        }

        $i++;
        // De foto weergeven met img-tag:
        $fotonaam = explode('.', $foto);
        echo "<td>\n";
        echo "<a href='" .$_SERVER['PHP_SELF']. "?cat=" .$_GET['cat']. "&foto=" .$fotonaam[0]. "'>";
        echo "<img src='fotos/" .$_GET['cat']. "/" .$foto. "' height='" .$hoogte. "' width='" .$breedte. "'>";
        echo "</a>\n</td>\n";
        // Tabelrij sluiten als $i drie is
        if ($i == $aantal) {
          echo "\n</tr>";
          $i = 0;
        }
      }
    }

    $cat->close();
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.