3 resultaten uit database met de hoogste gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

19/12/2012 19:20:58
Quote Anchor link
Kan iemand mij uitleggen hoe ik onderstaande query kan aanpassen dat hij de 3 hoogste resultaten weergeeft geselecteerd op rij 'waarde' ik dacht zoiets als onderstaande maar is nog niet compleet natuurlijk

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$limit
= 3;

$sqlbod = "SELECT waarde, per, contactpersoon FROM bod WHERE productid= ('".$productid."') ORDER BY waarde DESC $limit";
$resultaatbod = mysql_query($sqlbod);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:23:27
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

19/12/2012 19:27:36
Quote Anchor link
Al foreach geprobeerd? :)
 
Stefan H

stefan H

19/12/2012 19:30:05
Quote Anchor link
kan je mij misschien de werking van al foreach uitleggen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 19:36:40
Quote Anchor link
http://php.net/foreach..

Maar je moet zoeken naar LIMIT
Gewijzigd op 19/12/2012 19:37:13 door - Ariën -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

19/12/2012 19:44:47
Quote Anchor link
Owjah dat is waar aar! Als je ORDER BY waarde DESC LIMIT='5' doet is veel makkelijker... Dom van me...
Gewijzigd op 19/12/2012 19:45:13 door Donny Wie weet
 
Stefan H

stefan H

19/12/2012 19:58:29
Quote Anchor link
alleen als ik dat doe krijg ik geen resultaat en als ik LIMIT weghaal wel ? idee?
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

19/12/2012 20:00:14
Quote Anchor link
Code?
 
Stefan H

stefan H

19/12/2012 20:01:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
"SELECT waarde, per, contactpersoon FROM bod WHERE productid= ('".$productid."') ORDER BY waarde DESC LIMIT='3'";
?>


het was alleen het = teken weghalen
Gewijzigd op 19/12/2012 20:04:55 door stefan H
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

19/12/2012 20:01:49
Quote Anchor link
draai ORDER BY en LIMIT even om

Toevoeging op 19/12/2012 20:05:58:

Hij werkt nu neem ik aan?
 
Stefan H

stefan H

19/12/2012 20:08:11
Quote Anchor link
bedankt voor de reacties
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/12/2012 20:35:06
Quote Anchor link
Donny van Grondelle op 19/12/2012 20:01:49:
draai ORDER BY en LIMIT even om

Toevoeging op 19/12/2012 20:05:58:

Hij werkt nu neem ik aan?


Maar niet omdat hij de ORDER BY en LIMIT heeft omgedraaid.
 
Stefan H

stefan H

19/12/2012 21:16:11
Quote Anchor link
nee inderdaad dat heb ik niet omgedraaid

Toevoeging op 19/12/2012 21:16:17:

nee inderdaad dat heb ik niet omgedraaid
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 10:48:29
Quote Anchor link
De volgorde is trouwens vrij logisch, als je er even over nadenkt.

Je begint met de hele database en je gaat steeds specifieker, door iets te kiezen (en dus de rest niet te kiezen)

bv.
SELECT FROM mijn_tabel // eerst de tabel kiezen
WHERE mijn_getal > 10 // dan kies je de geschikte records
ORDER BY mijn_rangschikking // de gekozen records in de juiste volgorde zetten
LIMIT 5 // (bv. voor pagination) het deel tonen dat je wil zien
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.