3 tabellen selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees -

Kees -

14/12/2011 08:55:06
Quote Anchor link
Hallo,

Ik het volgende probleem. In mijn database heb ik 3 tabellen 1 voor klanten, 1 om klanten te koppelen aan auto's s en 1 met auto's. De tabellen zien er als volgt uit:

Tabel 1 klanten:
klantid
userid
NAW

Tabel 2 autocon:
userid
autoid

Tabel 3 auto:
autoid
gegevens auto

Nu wil ik als een gebruiker inlogt, dus heb dan de userid al, dat die alleen de auto's laat zien van de user die er bij horen.

Alleen hoe kan ik dit het beste doen?

Kees
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:43:48
 
Erwin H

Erwin H

14/12/2011 09:19:51
Quote Anchor link
SELECT a.userid, c.autoid
FROM klanten a
LEFT JOIN autocon b ON b.userid = a.userid
LEFT JOIN auto c ON c.autoid = b.autoid
WHERE a.userid = ....

En uiteraard dan nog de juiste kolommen selecteren in het SELECT statement en het userid invullen.
Gewijzigd op 14/12/2011 09:22:17 door Erwin H
 
Kees -

Kees -

14/12/2011 10:38:41
Quote Anchor link
Dank voor je snelle reactie. Ik heb nu het volgende gedaan.

$query_autot = "SELECT a.userid, c.autoid, c.naamauto FROM klanten a LEFT JOIN autocon b ON b.userid = a.userid LEFT JOIN auto c ON c.autoid = b.autoid WHERE a.userid = $_GET(userid)";

Allen nu wil ik deze uitlezen op alle auto's dus zet ik hem in een do loop.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$autonummers
= array();
do {

<
li><a href="?p&auto= echo $row_autot['autoid'];" class="sm8"> echo $row_autot['naamauto']; </a></li>          

                    
                            $autonummers[$row_autot['autoid']] = $row_autot['naamauto'];
}
while ($row_autot = mysql_fetch_assoc($status));
?>


Dit doet die ook alleen laat die maar 1 resultaat zien uit de database. Terwijl er bijv. 5 auto's aan het userid zijn gekoppeld.

Enig idee hoe ik dit kan fixen?
Gewijzigd op 14/12/2011 11:11:58 door Kees -
 
Erwin H

Erwin H

14/12/2011 11:01:39
Quote Anchor link
Ik heb niet direct een antwoord, maar ik zie wel staan dat je $autonummers als array definieert en vervolgens $bvnummers als array gebruikt. Het is natuurlijk maar een klein deel van je script, maar klopt dat?
 
Kees -

Kees -

14/12/2011 11:13:50
Quote Anchor link
Ja had verkeerde stukje gekopieerd. Maar is al opgelost had per ongeluk $status neergezet, maar dat moest $statusauto zijn.

Nogmaals bedankt voor de reactie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.