3 verschillende pagina's kiezen uit formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Kok

Ruben Kok

01/02/2009 17:36:00
Quote Anchor link
Ik kon niet echt een goeie titel van mijn vraag omschrijven, maar dit heeft er mee te maken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//controle van Formulier
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')  {
    
    include('huiswerktg4a.php')//include de huiswerk pagina
    
    } else {
        
    echo 'Je hebt een verkeerde klas ingevuld'//Geeft dit weer als niet alles is ingevuld
}

?>

Je hebt 4 schoolklassen genaamd:
tg4a
tg4b
tg4c

En wat ik nu wil, is dat als ze 1 van deze klassen invullen dat hun huiswerk tevoorschijn komt, en als ze niet 1 van die klassen hebben ingevuld dat je die error krijgt die er al staat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben Kok
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 07:37:26
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

01/02/2009 17:39:00
Quote Anchor link
Gewoon HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="klas">
  <option value="a">tg4a</option>
  <option value="b">tg4b</option>
  <option value="c">tg4c</option>
</select>


in $_POST['klas'] zit wat de invuller koos.
 
Ruben Kok

Ruben Kok

01/02/2009 17:41:00
Quote Anchor link
Oke, maar ze moeten ieder een ander huiswerk schema krijgen, hoe doe ik dat dan?
 
Armaron

Armaron

01/02/2009 17:49:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met 'huiswerk schema'?

Waar moet de website voor dienen?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/02/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Je bedoelt zo:?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$klas = trim($_POST['klas']);

if($klas == a) {
echo 'klas tg4a';
}elseif($klas == b) {
echo 'klas tg4b';
}elseif($klas == c) {
echo 'klas tg4c';
}
 
Ruben Kok

Ruben Kok

01/02/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Ja :"D
Thx iedereen

@armaron, mijn informatica project is het optimaliseren en het vernieuwen van de Algemene TL klassen site van mijn school :P
 
Ruben Kok

Ruben Kok

01/02/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>Selecteer hier in welke cluster</title>
</head>

<body>
<select name="klas">
  <option value="a">tg4aA</option>
  <option value="b">tg4aB</option>
  <option value="c">tg4aC</option>
</select>
<br>
<input type="submit" value="Submit" name="B1"></p>
<form method="POST" action="klasselect.php">
    </form>
</body>

</html>

Klasselect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
//controle van Formulier
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')  {
$klas = trim($_POST['klas']);

//Voor iedere klas een andere pagina
if($klas == a) {
header('huiswerka.html');
}
elseif($klas == b) {
header('huiswerkb.html');
}
elseif($klas == c) {
header('huiswerkc.html');
}
}


?>

elke keer als op de submit knop druk gebeurd er niks

EDIT: oh.. srry voor dubbelpost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben Kok
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2009 20:06:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>


Is a een constante? Denk het niet.
if($klas == a) {
 
Ruben Kok

Ruben Kok

01/02/2009 20:13:00
Quote Anchor link
ik krijg alleen maar deze error:
Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/tg4a/phphulp/klasselect.php on line 3
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.