300 tekens laten weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin Albers

Robin Albers

04/02/2007 15:14:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een nieuws systeempje dat bijna klaar is. Nu wil ik dat er niet meer dan 300 tekens worden weergegeven op de pagina nieuws overzicht. Is dat mogelijk via mysql_query? zoja hoe moet je dat doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:14:47
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/02/2007 15:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    CONCAT(SUBSTRING(tekstkolom, 0, 300), '...') AS tekst_kort
FROM
    tabel


ps. Die concat() heb ik gebruikt om ... achter het afgeknipte deel te zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robin Albers

Robin Albers

04/02/2007 15:35:00
Quote Anchor link
Ok ik ga proberen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/02/2007 15:43:00
Quote Anchor link
Let er wel even op dat als je ook ubb code (of zelfs html) in je tekst hebt zitten, dat dan je opmaak wel eens fout kan gaan. Stel bijvoorbeeld dat er midden in een ubb tag afgebroken wordt en dat je dus overhoudt '[/ur', dan gaat je ubb-functie daarna de mist in.

In dat geval zou je beter de wordwrap functie van php kunnen gebruiken. Dus hele tekst ophalen, eventueel ubb functie en bijvoorbeeld nl2br() erover heen. En dan pas met wordwrap het geheel afkorten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robin Albers

Robin Albers

04/02/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Ik heb dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT CONCAT(SUBSTRING(bericht, 0, 300), '...') AS tekst_kort,datum,id,naam FROM nieuws ORDER BY datum DESC LIMIT " . $_GET['replies'] . ",5";


Als ik nu wil laten weergeven $row['tekst_kort'] krijg ik alleen ... te zien??
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/02/2007 15:56:00
Quote Anchor link
Vreemd. En als je de concat() weg laat krijg je helemaal niets te zien?
 
Robin Albers

Robin Albers

04/02/2007 16:00:00
Quote Anchor link
zal proberen

Edit:

dan krijg ik helemaal niks te zien
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Albers
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/02/2007 16:10:00
Quote Anchor link
Oeps, foutje van mij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    CONCAT(SUBSTRING(tekstkolom, 1, 300), '...') AS tekst_kort
FROM
    tabel

De substring() in mysql werkt natuurlijk net iets anders dan in php ;)
 
Robin Albers

Robin Albers

29/05/2007 15:29:00
Quote Anchor link
hoe kan ik substring() gewoon gebruiken?? Ik heb dit: $bericht = substring($bericht1, 1, 300); maar dan krijg ik deze error:

Fatal error: Call to undefined function substring() in /storage/mijndomein/users/063686/public/sites/new.walibicity.nl/pages/test.php on line 90

kheb deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$select
= "SELECT * FROM nieuws WHERE soort = 'Persberichten' LIMIT 2";
$query = mysql_query($select)or die (mysql_error());

while($list = mysql_fetch_assoc($query))
{

    $bericht1 = replace($list['bericht']);
    $bericht = substring($bericht1, 1, 300);
    
    echo '<a herf=?p=react&id='.$list['id'].'><img src=http://image.walibicity.nl/info/paper_icon.gif style="border: 0pt none ;">'.$list['titel'].'</a><br>';
    echo $bericht;
    echo '<hr>';
}

?>


regel 90 is hier regel: 8
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Albers
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.