4 Cijfers genereren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel

Michel

21/06/2006 10:56:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zoek een manier op hoe ik 4 cijfers op volgorde kan genereren

Dus 0001, 0002, 0003, 0004 and so on...

Moet ik dat aan de hand van mijn ID's doen in een tabel of kan php dat uit zichzelf??

Bij voorbaat dank... Michel
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:42:57
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

21/06/2006 10:59:00
Quote Anchor link
Je bedoel in een database? Dan kan je toch auto_incredlement gebruiken en vervolgens bij het uitvragen in php er een aantal nullen voorzetten?
 
- wes  -

- wes -

21/06/2006 11:02:00
Quote Anchor link
auto_increment

arjan teveel naar de incredibles gekeken
 
Michel

Michel

21/06/2006 11:05:00
Quote Anchor link
oke mijn primary key staat op AUTO INCREMENT... ;) en die maakt dus automatisch nummers aan...

De tabel heet artID

Hoe kan ik zoiets nu maken zodattie dus

000<waarde van ARTID> doet??

op het moment heb ik dit..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
if(isset($_POST['code']) && !empty($_POST['code']))
{

    $testvar = strtoupper($_POST['testvar']);
    $subgro = strtoupper ($_POST['subgrp']);
    $eindvar = substr($testvar,0,3).'N'.$subgro;
}

?>
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

21/06/2006 11:11:00
Quote Anchor link
Wil je altijd persé drie nullen voor je int, of wil je altijd een x-aantal cijfers die samen een getal vormen?

In het tweede geval zou je eens zerofill van MySQL moeten gebruiken.

Elwin
 
Michel

Michel

21/06/2006 11:13:00
Quote Anchor link
Neeh ik wil 3 nullen en dan de artID inhoud erachter:)
 
Bo az

Bo az

21/06/2006 11:24:00
Quote Anchor link
Als je eerst 3 nullen wil en dan je artid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$new
= 000.$artid;
?>

Als je wil dat je artid altijd uit vier cijfers bestaat met eerst een aantal nullen indien nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$new
= sprintf("%04d", $artid);
?>
 
Michel

Michel

21/06/2006 11:37:00
Quote Anchor link
hmmm dat werkt ook niet helemaal omdattie niet weet welke artID hij moet pakken dus het worden gewoon 4 nullen.... :\ is er misschien een manier dattie automatisch een nummer er achter genereert ?

Dus 3 nullen en dan 2 willekeurige getallen ofzo ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel
 
Bo az

Bo az

21/06/2006 11:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$id
= '000'.rand(0,9).rand(0,9);
?>

geeft 3 nullen en dan 2 willekeurige getallen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Michel

Michel

21/06/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\Program Files\xampp\htdocs\mervoorraad\admin\ntoevoegen.php on line 56


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if(isset($_POST['code']) && !empty($_POST['code']))
{

    $testvar = strtoupper($_POST['testvar']);
    $subgro = strtoupper($_POST['subgrp']);
    $new = 000.rand(0,9).rand(0,9);
    $eindvar = substr($testvar,0,3).'N'.$subgro.$new;
}

?>
 
Bo az

Bo az

21/06/2006 11:54:00
Quote Anchor link
blijkbaar moet er '' om de nullen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.