5 * 5 - 10; lukt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Damiaan

Damiaan

06/01/2009 16:16:00
Quote Anchor link
@blanche ik ben de slechtste titel verzinner ooit vraag maar aan santhe lol :P


oke mijn probleem is als volgt

Link:
http://www.dontsurfhere.com/game/test.php


Dit word niet uitgerekend het bedrag komt op 0 te staan steeds
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$af =$bank - $comp * $price;




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
$query
= "SELECT * FROM users";

$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

$row = mysql_fetch_array($result) or die(mysql_error());


$query2 = "SELECT * FROM stock";

$result2 = mysql_query($query2) or die(mysql_error());

$row2 = mysql_fetch_array($result2) or die(mysql_error());


$comp = $_POST['buy'];
$af =$bank - $comp * $price;
$bank = $row['bank'];
$shares = $row2['shares'] - $_POST['buy'];
$preshares = $row2['shares'];
$price = $row2['price'];


if(($_POST['buy'])){

$result = mysql_query("UPDATE users SET bank='$af' WHERE bank='$bank'")
or die(mysql_error());  


$result2 = mysql_query("UPDATE stock SET shares='$shares' WHERE shares='$preshares'")
or die(mysql_error());  

 }




echo'
<table><td align="center" width="400"><center>
  <table border="1" cellspacing="0" cellpadding="2" bordercolor="black" width="100%" "> '
;



echo '<tr><td class="header" align=center colspan=2><font color="#000000">Available money banked</font></td></tr><tr> ';

echo '<td bgcolor="#FFFFFF"><font color="#000000">Money</font></td><td bgcolor="#FFFFFF">';

echo '<font color="#000000"></font>$'.$row['bank'];

echo '</td> </tr><tr>';


echo '

<table border="1" align="center" width="400">
<form method="post" action="" name="f">
<td>Company</td>
<td>Shares</td>
<td>Price</td>
<td>Order</td>
</tr>'
;
  echo '<td>'.$row2['company'];

 echo'</td><td>'.$row2['shares'];

 echo'</td><td>$'.$row2['price'];

 echo' <td><input name="buy" size="2" maxlength="5" type="text" /><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>Totaal</td>
<td></td>
<td></td>
<td><input name="SUBMIT" value="Order" type="submit" /> </form></td>
</tr>'
;

echo '</table></tr>';



?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Damiaan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:00:38
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/01/2009 16:19:00
Quote Anchor link
Op regel 17 gebruik je $bank, maar die maak je pas op regel 18 aan? Hetzelfde geldt voor $price, die maak je pas op regel 21 aan?

Het lijkt erop dat die twee variabelen niet bestaan, dus dan zal het inderdaad niet werken...
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

06/01/2009 16:19:00
Quote Anchor link
zou je je invoer niet eens controleren ?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2009 16:19:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Damiaan

Damiaan

06/01/2009 16:24:00
Quote Anchor link
geweldig dankje wel blanche en de rest

ik nijg altijd stomme fouten te maken :D
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/01/2009 16:29:00
Quote Anchor link
Damiaan schreef op 06.01.2009 16:24:
ik nijg altijd stomme fouten te maken :D
Leer jezelf dan aan om op een goede manier foutafhandeling toe te passen. Dan zal PHP een foutmelding naar je hoofd slingeren als je een (domme) fout maakt...
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

06/01/2009 16:31:00
Quote Anchor link
I.p.v. $bank kun je ook gewoon $row['bank'] gebruiken natuurlijk.

Geen variabelen kopiëren.
 
Timen kut

Timen kut

06/01/2009 16:35:00
Quote Anchor link
(5*5)-10 mischien?
 
W W

W W

06/01/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Wat Timen zegt. Je moet eerst de 5 * 5 berekenen voordat je er 10 afhaalt. Met die haakjes geef je als het ware de volgorde aan.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/01/2009 16:47:00
Quote Anchor link
@Timen & Pepijn: de titel is wellicht wat verwarrend, maar kijk even naar z'n code. Dan zie je dat jullie antwoorden niet relevant zijn...
 

06/01/2009 16:56:00
Quote Anchor link
Bovendien, Tim en Pepijn, volgens de officiële wiskundige rekenregels wordt een vermenigvuldiging altijd uitgevoerd vóór een optelling/aftrekking.
Help Mij Van Die Wiskunde Onzin Af:
(Haakjes) Machtsverheffen, Vermenigvuldigen, Delen, Worteltrekken, Optellen, Aftrekken
 
PHP erik

PHP erik

06/01/2009 18:37:00
Quote Anchor link
Zucht
Je definieert $bank en $price pas ná de berekening. Dan krijg je dus:

$af = null - $comp * null;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.