Aanduiding in input field

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

15/02/2011 11:19:45
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik ben op zoek naar een functie in js waarbij er een aanduiding in een zoekveld staat zoals "Zoekwoord" welke niet meegenomen wordt in de uitvoering van de zoekfunctie.
Dus als voorbeeld: als je bij Marktplaats kijkt staat er het woord "Postcode" cursief gedrukt in het input vled van de zoekfunctie maar deze wordt niet meegenomen bij de uitvoering van de zoekfunctie zelf.

Alvast bedankt voor de hulp.

Stephan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:26:03
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

15/02/2011 11:26:51
Quote Anchor link
Sorry, had niet gezien dat het in JS moest.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if($_POST['postcode'] != 'Postcode')
{

    $zoekterm = ($_POST['postcode']);
}


    
?>
Gewijzigd op 15/02/2011 11:27:39 door Ocirina Ocirina
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/02/2011 11:45:09
Quote Anchor link
Onlangs ben ik dat nog tegengekomen.
Als ik het terug vind, laat ik iets weten
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

15/02/2011 12:14:13
Quote Anchor link
Je zou natuurlijk even kunnen kijken hoe Marktplaats het doet. Maar goed; een opzetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<input type="text" name="veld" id="veld" value="Standaard-waarde" onfocus="focusVeld()" />

<script type="text/javascript">
function focusVeld() {
    // Standaard waarde verwijderen
    if(document.getElementById('veld').value == 'Standaard-waarde') document.getElementById('veld') = '';

    // CSS aanpassen
    document.getElementById('veld').className = 'actief-veld';
}
</script>
 
Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

15/02/2011 12:25:00
Quote Anchor link
Super bedankt Elwin,

het ziet er op het eertse oog goed uit en ik ga kijken of het werkt.

Stephan
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/02/2011 12:51:31
Quote Anchor link
Elwin Fratsloos op 15/02/2011 12:14:13:
Je zou natuurlijk even kunnen kijken hoe Marktplaats het doet


Ja, die vind ik wel interessant.

Zo doen zij het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<html>
  <head>
    <script type="text/javascript" src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js"></script>
    <script>
      $(document).ready(function () {
        // watermark input fields
        $('input[title]').each(function() {
          if($(this).val() === '') {
            $(this).val($(this).attr('title'));
            $(this).css('color', '#999999');
          }
          $(this).focus(function() {
            if($(this).val() == $(this).attr('title')) {
              $(this).val('');
              $(this).css('color', '#000000');
          }
          });
          $(this).blur(function() {
            if($(this).val() === '') {
              $(this).val($(this).attr('title'));
              $(this).css('color', '#999999');
            }
          });
        });
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <div>
      To do: maak input velden aan met title attribute.</br>
      Die title attribute  wordt het ding dat als watermerk dient<br/>
      Includeer jQuery, ofwel download je jquery.js ofwel laat je het <a href="http://encosia.com/2008/12/10/3-reasons-why-you-should-let-google-host-jquery-for-you/">hosten door Google</a><br/>
      voeg het stuk script toe
    </div>
    <input name="nick" title="vul je nick name in"/> Nick <br/>
    <input name="email" title="vul je e-mail adres in"/> e-mail <br/>
    <input name="email" /> dummy input om te tonen wanneer er geen watermark input actief is <br/>
  </body>
</html>


Ik heb juist toegevoegd dat ook de kleur op grijs wordt gezet.
Gewijzigd op 15/02/2011 12:52:49 door Kris Peeters
 
Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

15/02/2011 13:31:09
Quote Anchor link
Pffffff, ik ben niet zo'n js goeroe. Maar ga het toch proberen want de oplossing van MP ziet er erg mooi uit.

Alvast bedankt.

Toevoeging op 15/02/2011 15:20:25:

Het werkt. Super bedankt voor de zoekactie bij MP Kris.

En natuurlijk de rest ook bedankt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/02/2011 16:24:26
Quote Anchor link
Graag gedaan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.