Aangegeven rijen/kolommen niet importeren uit CSV bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Max -

Max -

08/01/2013 14:04:25
Quote Anchor link
Beste PHPers,

Ik ben een .CSV importeer script aan het aanpassen, waarin ik straks wil kunnen aangeven welke rijen & kolommen hij mag overslaan. Dit heb ik nodig omdat de CSV bestanden die ik probeer te importeren, veel onnodige informatie bevatten.

Het importeer script dat ik gebruik is 'Simplecsvimport' en ziet er momenteel bij mij zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
$databasehost
= "localhost";
$databasename = "test";
$databasetable = "test";
$databaseusername ="root";
$databasepassword = "test";
$fieldseparator = ",";
$lineseparator = "\n";
$csvfile = $_POST['naamcsv'];

//Primary key 1ste row van de tabel? dan deze op 1 laten staan.
$addauto = 1;

if(!file_exists($csvfile)) {
    echo "File not found. Make sure you specified the correct path.\n";
    exit;
}


$file = fopen($csvfile,"r");

if(!$file) {
    echo "Error opening data file.\n";
    exit;
}


$size = filesize($csvfile);

if(!$size) {
    echo "File is empty.\n";
    exit;
}


$csvcontent = fread($file,$size);

fclose($file);

$con = @mysql_connect($databasehost,$databaseusername,$databasepassword) or die(mysql_error());
@
mysql_select_db($databasename) or die(mysql_error());

$lines = 0;
$queries = "";
$linearray = array();
$rowimport1 = $_POST['horizontaal1'] -1;
$rowimport2 = $_POST['horizontaal2'] +1;
$rowimport3 = $_POST['horizontaal3'] -1;
$rowimport4 = $_POST['horizontaal4'] +1;

foreach(split($lineseparator,$csvcontent) as $line) {

    $lines++;
        
        if($lines > $rowimport1 & $lines < $rowimport2 && $lines > $rowimport3 & $lines < $rowimport4){
                
    $line = trim($line," \t");
    
    $line = str_replace("\r","",$line);
        
    $line = str_replace("'","\'",$line);
                $line = str_replace('"','',$line);
    
    $linearray = explode($fieldseparator,$line);
    
    $linemysql = implode("','",$linearray);
                
                
    if($addauto){
        $query = "insert into $databasetable values('',Projectnr= " .$_POST['projectnr']. " ,'','','','','$linemysql');";
                }
else
        $query = "insert into $databasetable values('$linemysql');";
    
    $queries .= $query . "\n";

    @
mysql_query($query);
                }
}

@
mysql_close($con);
?>


Zoals je kan zien geef ik bij de lijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($lines > 3 & $lines < 20){ //Only import rows >"?" to <"?" ?>


aan dat hij alleen de 'rows' 3 tot 20 moet importeren

en bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $query = "insert into $databasetable values('','','','','','$linemysql');"; ?>

dat hij kolommen 1 tot 5 moet leeglaten.

Verder heb ik een formulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php <table>
            <
form action="csvimport.php" method="post">
            <
tr><center><td><center><p>Overslaan horizontaal</p></center></td><td>&nbsp;</td></center></tr>
            <
tr><td><input type="text" name="horizontaal1"/></td><td><input type="text" name="horizontaal2"/></td></tr>
            <
tr><td><input type="text" name="horizontaal3"/></td><td><input type="text" name="horizontaal4"/></td></tr>
            <
tr><center><td><center><p>Overslaan verticaal</p></center></td><td>&nbsp;</td></center></tr>
            <
tr><td><input type="text" name="verticaal1"/></td><td><input type="text" name="verticaal2"/></td></tr>
            <
tr><td><input type="text" name="verticaal3"/></td><td><input type="text" name="verticaal4"/></td></tr>
            <
tr><td><label><center><p>Naam CSV bestand:</p></center></label><input type="text" name="naamcsv" placeholder="Ex: 'csvimport.csv'" /></td><td><center><button class="submit" type="submit">SUBMIT</button></center></td></tr>
            <
/form>
        <
/table> ?>


In dit formulier moet een gebruiker de rijen en kolommen invullen die niet geimporteerd moeten worden.


Mijn vraag is nu:

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Bijvoorbeeld van die 3 & 20 een variabele maken die zijn gegevens haalt uit de input fields van het formulier, of kan dit makkelijker op een andere manier?

En hoe kan ik het probleem met de kolommen oplossen? want nu laat hij alleen 5 kolommen open voordat hij het CSV bestand importeerd, maar ik moet een aantal kolommen uit het CSV bestand niet importeren.


Alvast bedankt voor de hulp,

-Max
Gewijzigd op 09/01/2013 09:54:12 door Max -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:17:14
 
No One

No One

08/01/2013 14:21:25
Quote Anchor link
dat "simpele" is best nog wel ingewikkeld....en helemaal verkeerd. PHP heeft al parsefuncties daarvoor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$row
= 1;
if (($handle = fopen("test.csv", "r")) !== FALSE) {
    while (($data = fgetcsv($handle, 1000, ",")) !== FALSE) {
        $num = count($data);
        echo "<p> $num fields in line $row: <br /></p>\n";
        $row++;
        for ($c=0; $c < $num; $c++) {
            echo $data[$c] . "<br />\n";
        }
    }

    fclose($handle);
}

?>


is al een stuk minder ingewikkeld (en rechtsstreeks van http://php.net/manual/en/function.fgetcsv.php)

als je de eerste regel kolomnamen opgeeft in je CSV...en die de eerste keer alleen die regel inleest, weet je de kolomnamen, dan kun je in de volgende stap aangeven welke kolommen je mee wil nemen.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.