Aanhalingsteken (') in SQL, meer bepaald in WHERE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

15/04/2012 11:03:52
Quote Anchor link
Beste,
ik verwijs naar me sql, daar noemt er een record namelijk D'ieteren.

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
[code]// ----------------------------------------------- D'ieteren ----------------------------------------------- //

$sql_Dieteren = "UPDATE beurs
                SET prijs = '"
.mysql_real_escape_string($json_output_Dieteren['l'])."',
                  procent = '"
.mysql_real_escape_string($json_output_Dieteren['cp'])."',
                  verschil = '"
.mysql_real_escape_string($json_output_Dieteren['c'])."',
                  tijd = '"
.mysql_real_escape_string($json_output_Dieteren['lt'])."',
                  bijgewerkt = DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 6 HOUR)
              WHERE naam = 'Dieteren'
             "
;

if(!$res_Dieteren = mysql_query($sql_Dieteren))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql_Dieteren);
}

else
{
    echo 'Update Dieteren was succesvol!';
}

?>


Ik heb alles al verandert zoals de naam van de query zonder aanhalingsteken.
Alleen bij de WHERE zou er wel D'ieteren moeten te komen staan.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen.
Alvast bedankt

Dem
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:30:02
 
B a s
Beheerder

B a s

15/04/2012 11:07:33
Quote Anchor link
De quote escapen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE naam = 'D\'ieteren'
 
 - Diov  -

- Diov -

15/04/2012 11:10:29
Quote Anchor link
@ Bas, bedankt.

Wist niet dat je dat kon. Weer wat bijgeleerd.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/04/2012 11:17:34
Quote Anchor link
Wat is nu je probleem?

Je weet in feite dat je de enkele quote in de string moet escapen om te voorkomen dat de gehele string wordt afgebroken.

In dit geval kan je je toevlucht nemen tot:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
WHERE naam = 'D''ieteren'
// of
WHERE naam = 'D\'ieteren'
?>
Gewijzigd op 15/04/2012 11:19:08 door Noppes Homeland
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.