aanmaken database open db file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans vd heuvel

hans vd heuvel

12/04/2015 20:20:29
Quote Anchor link
hallo,

ik wil gaan beginne met het maken van een database in netbeans.
helaas doe ik iets fout maar wat.
dit is de regel waar de fout begint.
code
$db= sqlite_open("database.sdb");
of deze
$db= SQLITE3_OPEN_CREATE("database.sdb");
/code
ik krijg dan de fout melding:
Fatal error: Call to undefined function sqlite_open() in E:\root\phpdatabase1\index.php on line 16
wat ik begrijp is dat er iets niet gedefinieerd is?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:41:11
 
Aad B

Aad B

12/04/2015 20:43:53
Quote Anchor link
De function sqlite_open() is misschien niet beschikbaar (niet gecompileerd of sqlite module niet aanwezig) in jouw php versie.
Maak even een bestandje aan phpinfo.php en check je php versie en modules
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Show all information, defaults to INFO_ALL
phpinfo();
// Show just the module information.
// phpinfo(8) yields identical results.

phpinfo(INFO_MODULES);
?>
Gewijzigd op 12/04/2015 20:47:09 door Aad B
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

12/04/2015 21:52:11
Quote Anchor link
hallo Aad,

des veel informatie maar kom geen sqlite tegen wel sqlite3.
daar staat geen sqlite3_open_create tussen.
verkeerde keuzen van mij van sqlite.
wat nu ? welke keuze heb ik nog ?
ik zou er een uitdraai kunnen maken helaas ik weet het niet hoe ik
een bestand invoeg.
 
Aad B

Aad B

12/04/2015 22:10:37
Quote Anchor link
Je code zal met sqlite3 dan ook sqlite3 moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$db
= sqlite3_open("database.sdb");
of deze
$db= SQLITE3_OPEN_CREATE("database.sdb");
?>

Dus sqlite3_open in plaats van sqlite_open
https://www.sqlite.org/c3ref/open.html
Gewijzigd op 12/04/2015 22:12:51 door Aad B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2015 22:10:44
Quote Anchor link
Kijk eens of de sqllite extentie niet gewoon uitstaat in php.ini?

Anders wordt het compileren geblazen: http://php.net/manual/en/install.windows.building.php
Gewijzigd op 12/04/2015 22:11:12 door - Ariën -
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

13/04/2015 08:10:45
Quote Anchor link
hallo,

met de optie : $db= SQLITE3_OPEN_CREATE("database.sdb");
dit geld ook voor : $db= SQLITE3_OPEN("database.sdb");
krijg ik deze melding: Fatal error: Call to undefined function SQLITE3_OPEN_CREATE() in E:\root\phpdatabase1\index.php on line 17
ik weet niet of je in Netbeans wel een sql omgeveving aan kan ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2015 09:46:18
Quote Anchor link
NetBeans is niets meer dan een editor, die je code verder niet uit zichtzelf uitvoert, en hoogstens alleen controleert. Dus dat SQLlite niet werkt staat volkomen los van NetBeans.

Zoals al eerder is gezegd heeft de PHP-installatie die je hebt geen ondersteuning voor SQLlite. Het kan zijn dat deze niet aan is gezet in php.ini, maar het kan ook zijnd at hij niet meegecompileerd is.
Kijk dus even in de juiste php.ini (te vinden als je phpinfo() uitvoert, en zoekt naar 'Loaded Configuration File'), en kijk of er voor de extentie van SQLlite een ; staat. In dat geval kan je proberen die punt-komma ervoor weg te halen, php.ini op te slaan en de Apache/je webserver opnieuw op te starten.

Verder ben ik nieuwsgierig naar de redenen waarom je specifiek SQLlite wilt gebruiken? MySQL via de MySQLi-functies worden veel meer gebruikt tegenwoordig. Het werkt wel anders, maar op internet zijn er zal aan tutorials aan gewijd.
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

13/04/2015 12:17:09
Quote Anchor link
hallo,

ik heb het geprobeerd in de ini file alle ; weg te halen daarvan. alles opnieuw opgestart geen resultaat.
waarom ik sqlite probeer. ik heb afgelopen week een boek gekocht basiscursus PHP 5.
sqlite zou qua omvang kleiner zijn dus niet zoveel geheugen gebruiken en is typeless database. dit past wel in mijn leer omgeving.
maar als ik nu terugkijk naar wat ik nou eigenlijk heb geleerd is dat sqlite niet de oplossing is voor mij.
misschien mysql is een oplossing. ik ga me daarmee bezig houden/oriënteren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2015 12:25:59
Quote Anchor link
Dat boek is al behoorlijk oud kan ik je vertellen. En de programmeerstijl is behoorlijk afwijkend ten opzichte van tegenwoordig.

Goede tutorials vind je op www.phptuts.nl
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

13/04/2015 12:51:04
Quote Anchor link
hallo

bedankt voor reactie. heb jij ook een tip welk boek goed kan zijn voor mij als Rookie
als ik in de trein zit kan ik 'n boek beter lezen als bijvoorbeeld ipad of zo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2015 12:58:54
Quote Anchor link
Je kan veel tutorials op phptuts.nl ook in paperback krijgen, of zelf maken natuurlijk ;-)
Gewijzigd op 13/04/2015 12:59:42 door - Ariën -
 
John D

John D

13/04/2015 16:30:53
Quote Anchor link
Dit las ik op een forum:
Die sqlite3 Schnittstelle ist ausschließlich objektorientiert programmiert und es gibt nur eine Klasse sqlite3 mit der Methode sqlite3::open() etc

Kennelijk kan je niet procedureel SQLITE3_OPEN_CREATE() gebruiken.
https://community.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=4&t=53941
Gewijzigd op 13/04/2015 16:31:44 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.