Aanmeld tijd + datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MaikelvdBeek

MaikelvdBeek

12/11/2006 12:09:00
Quote Anchor link
hoe kan ik in het profiel van een van mijn leden laten zien vanaf welke datum en tijd hij is aangemeld

Het is tog iets met de DATE_ functie ?

maar hoe ik het precies maak weet ik niet
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:37:35
 
D B

D B

12/11/2006 12:11:00
Quote Anchor link
Sla je de datum op in een database ofzo?

Denk dat je iets bedoelt met date()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door D B
 
MaikelvdBeek

MaikelvdBeek

12/11/2006 12:12:00
Quote Anchor link
doet ie al

maar ik weet niet hoe ik hem moet oproepen met php
 
D B

D B

12/11/2006 12:16:00
Quote Anchor link
Je slaat de datum op in een database of wat?

Anders doe je een query naar de database:

Select 'datum' from `database` where naam = '$aanmeldnaam'

Zoiets...
 
PHP Newbie

PHP Newbie

12/11/2006 12:18:00
Quote Anchor link
bij het registreren voer je een query uit neem ik aan.

INSERT INTO tabel(registratie) VALUES(NOW())
 
Paul K

Paul K

12/11/2006 12:22:00
Quote Anchor link
En als je het helemaal zelf wilt bepalen zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$date
= date("Y:m:d:H:i:s");
mysql_query("INSERT INTO leden (naam,ww,actief,type,land,email,ip,aangemeld,vraag,antwoord) VALUES ('$naam','$tot_pass','0','1','nederland','$email','$ip','$date','$vraag','$antwoord')")or die ("Het is niet gelukt om dit in te voeren");
?>

let op! Veldnaam moet datatime zijn !

Rest heb je zelf wel
**Heb dit uit m'n eigen systeem
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul K
 
K i p

K i p

12/11/2006 12:24:00
Quote Anchor link
Je kunt de aanmeldtijd het beste opslaan in de DB in een DATETIME of DATE veld. Dit doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "INSERT INTO users (id,naam,aanmeldtijd) VALUES ( NULL ,'".htmlentities($_POST['naam'], ENT_QUOTES)."', NOW() ,);";
?>
(ik ga er vanuit dat id een auto_increment veld is

En zo haal je de datum er dan weer uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT DATE_FORMAT(aanmeldtijd, '%d-%m-%Y %H:$i:$m') FROM users WHERE id = '".htmlentities($_GET['id'],ENT_QUOTES)."'";
?>


Meer informatie over de date_format functie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.