aanpassen username in PHPMailer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Elisa van Gerven

Elisa van Gerven

26/06/2015 15:28:00
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben inmiddels al anderhalve dag bezig, maar ik weet het echt niet meer. Ik heb een simpel script voor een contactformulier van PHPMailer die ik op een website wil plaatsen. Ik heb een test mailadres aangemaakt in de username, en die wil ik nu veranderen. Het probleem echter is dat ik dan de volgende foutmelding krijg:

Mailer Error: SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting

Het is gekmakend irritant dat zoiets ogenschijnlijk simpels mij niet lukt.
Username [email protected] wil ik graag aanpassen.
Hieronder is mijn script zoals het nu is. Deze werkt perfect zolang ik de username maar laat staan.
Wie kan mij helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
date_default_timezone_set('Etc/UTC');
?>

<html>
<h1>Contact</h1>
<form action="" method="post" name="contactform">
    <label>Naam</label>
    <input type="text" name="naam" /><br/>
    
    <label>E-mail</label>
    <input type="text" name="email" /><br/>
    
    <label>Titel</label>
    <input type="text" name="titel" /><br/>
    
    <label>Bericht</label>
    <input type="text" name="bericht" /><br/>

    <input type="submit" value="verzend" name="contactform" />
</form>
</html>

<?php

if(isset($_POST['contactform']))
{

    require('class/PHPMailerAutoload.php');

    $mail = new PHPMailer;
    $mail->isSMTP();

    //$mail->SMTPDebug = 2;
    $mail->Debugoutput = 'html';
    $mail->Host = 'smtp.gmail.com';
    $mail->Port = 587;
    $mail->SMTPSecure = 'tls';
    $mail->SMTPAuth = true;
    $mail->Username = "****@gmail.com";
    $mail->Password = "****";
    $mail->setFrom($_POST['email'], $_POST['naam']);
    $mail->addAddress('*****', 'Elisa van Gerven');
    $mail->Subject = $_POST['titel'];
    $mail->msgHTML($_POST['bericht'] . '<br/><b>' . $_POST['naam'] . '</b>');

    if(!$mail->send())
    {

        echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
    }

    else
    {
        echo "Message sent!";
    }
}

?>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 26/06/2015 15:33:53 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:45:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2015 15:33:08
Quote Anchor link
Gebruik je dit bij een webhosting of op een lokale server? Verder heb ik voor de veiligheid even je persoonlijke gegevens uit het script gehaald.
Gewijzigd op 26/06/2015 15:34:24 door - Ariën -
 
Elisa van Gerven

Elisa van Gerven

26/06/2015 15:49:40
Quote Anchor link
Op dit moment test ik via localhost xampp

Ik zie de opmerking dat ik de code tags moet gebruiken. Dit gaat denk ik om het form gedeelte? Dat ging idd niet goed.
Gewijzigd op 26/06/2015 15:50:22 door Elisa van Gerven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2015 16:02:23
Quote Anchor link
Ik heb een vermoeden, als ik op Google speur, dat je geen SSL aan hebt staan in je php.ini bij de extenties.
Gewijzigd op 26/06/2015 16:06:48 door - Ariën -
 
Elisa van Gerven

Elisa van Gerven

26/06/2015 16:08:59
Quote Anchor link
dat is de php.ini die ik kan vinden in het controlpanel van XAMPP onder apache Config?
Hetgeen wat ik daaronder kan vinden is

extension=php_openssl.dll

Is dat wat je bedoeld?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2015 16:11:48
Quote Anchor link
Als er geen punt-komma voor staat, dan moet deze aan staan, en zal het probleem dus ergens anders liggen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/06/2015 16:20:36
Quote Anchor link
Je kunt PHPMailer in de debug-mode zetten zodat deze fouten laat zien op het scherm:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mail
->SMTPDebug  = 1;
?>


Wellicht dat dat wat oplevert.
 
Elisa van Gerven

Elisa van Gerven

26/06/2015 16:30:01
Quote Anchor link
Ik ben ook even gaan kijken onder de xampp php info, maar de versie die ik heb, heeft gewoon openSSL.
Het contactformulier draait op een lokale omgeving, puur en alleen om te testen, maar de mail wordt gewoon naar mijn gmail account gestuurd. Het gaat alleen fout als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php mail->Username="" ; ?>
aanpas.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/06/2015 16:39:41
Quote Anchor link
En als je de debug op 2 of hoger zet. volgens de link zou je dan meer info kunnen krijgen.

De nieuwe username is ook gmail? Of maakt dat niet uit?
 
Elisa van Gerven

Elisa van Gerven

26/06/2015 16:59:36
Quote Anchor link
Goed, ik heb de Debug erin gezet. Hieronder staat de volledige foutmelding. Ik vind het heel raar, want ik gebruik gewoon de gegevens in mijn script die ik ook gebruik om in te loggen op gmail.
De nieuwe username is ook een gmail account. Maar ik heb het ook geprobeerd met xs4all, is een andere poort, geen tls maar SSL, en dan gebeurd er helemaal niks. In het tabblad wordt er aangegeven dat de browser bezig is, maar daar stopt het.

SERVER -> CLIENT: 220 mx.google.com ESMTP s10sm50753799wjy.35 - gsmtp
CLIENT -> SERVER: EHLO localhost
SERVER -> CLIENT: 250-mx.google.com at your service, [185.23.140.68]250-SIZE 35882577250-8BITMIME250-STARTTLS250-ENHANCEDSTATUSCODES250-PIPELINING250-CHUNKING250 SMTPUTF8
CLIENT -> SERVER: STARTTLS
SERVER -> CLIENT: 220 2.0.0 Ready to start TLS
CLIENT -> SERVER: EHLO localhost
SERVER -> CLIENT: 250-mx.google.com at your service, [185.23.140.68]250-SIZE 35882577250-8BITMIME250-AUTH LOGIN PLAIN XOAUTH2 PLAIN-CLIENTTOKEN XOAUTH250-ENHANCEDSTATUSCODES250-PIPELINING250-CHUNKING250 SMTPUTF8
CLIENT -> SERVER: AUTH LOGIN
SERVER -> CLIENT: 334 VXNlcm5hbWU6
CLIENT -> SERVER: ZWxnZXJ2ZW5AZ21haWwuY29t
SERVER -> CLIENT: 334 UGFzc3dvcmQ6
CLIENT -> SERVER: TGllczA5MDc=
SERVER -> CLIENT: 534-5.7.14 <https://accounts.google.com/ContinueSignIn?sarp=1&scc=1&plt=AKgnsbse-534-5.7.14 QVaWC4ZByoYA3kVg6mz5V2AumZI_2XecktjaqmOBS5EbhpA17d08rSwVY8v_iLlV-w4j5g534-5.7.14 DfAEXqOMBkCo572Omq-8q0UfBewG-65ai26wPMP8wRiDht7e_n8f_jbLmuouCEMmtQlSCC534-5.7.14 niftqDvYALtCfI6pLrGKVHjU6yvmD6JoXmD8QsQaUqXLipNNiqdqYVbaM4LLmrEQo-CS4F534-5.7.14 TGD_mBr7shmX6grBMAaTNM4KmiP0> Please log in via your web browser and534-5.7.14 then try again.534-5.7.14 Learn more at534 5.7.14 https://support.google.com/mail/answer/78754 s10sm50753799wjy.35 - gsmtp
SMTP ERROR: Password command failed: 534-5.7.14 <https://accounts.google.com/ContinueSignIn?sarp=1&scc=1&plt=AKgnsbse-534-5.7.14 QVaWC4ZByoYA3kVg6mz5V2AumZI_2XecktjaqmOBS5EbhpA17d08rSwVY8v_iLlV-w4j5g534-5.7.14 DfAEXqOMBkCo572Omq-8q0UfBewG-65ai26wPMP8wRiDht7e_n8f_jbLmuouCEMmtQlSCC534-5.7.14 niftqDvYALtCfI6pLrGKVHjU6yvmD6JoXmD8QsQaUqXLipNNiqdqYVbaM4LLmrEQo-CS4F534-5.7.14 TGD_mBr7shmX6grBMAaTNM4KmiP0> Please log in via your web browser and534-5.7.14 then try again.534-5.7.14 Learn more at534 5.7.14 https://support.google.com/mail/answer/78754 s10sm50753799wjy.35 - gsmtp
SMTP Error: Could not authenticate.
CLIENT -> SERVER: QUIT
SERVER -> CLIENT: 221 2.0.0 closing connection s10sm50753799wjy.35 - gsmtp
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
Mailer Error: SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.