aanroepen eigen functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Andy De Clercq

Andy De Clercq

07/08/2010 16:59:23
Quote Anchor link
Hallo,
ik wil aan de hand van een eigen functie de titel van mijn pagina uit de db halen.
Om de één of de andere reden lukt me dat niet. Ik twijfel of het aan de echo opdracht ligt of aan de functie.
Kan er me iemand helpen?
Alvast bedankt!
de echo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo"<td class=\"$class\">paginatitel()</td></tr>";?>

de functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function paginatitel($pageID)
{

$sqlpt='SELECT Naam FROM tblmenu
    WHERE ID="'
.$pageID.'"';
$querypt=mysql_query($sqlpt)or die(mysql_error());
$resultpt=mysql_fetch_array($querypt);
$paginatitel=$resultpt['Naam'];
return $paginatitel;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:15:58
 
Jaron T

Jaron T

07/08/2010 17:19:49
Quote Anchor link
Probeer eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<td class='".$class."'>".paginatitel()."</td></tr>"; ?>


edit:

paginatitel($pageID)

Je moet ook nog een pageID meesturen binnen de echo.
Gewijzigd op 07/08/2010 17:20:50 door Jaron T
 
Niels K

Niels K

07/08/2010 17:40:04
Quote Anchor link
Verder moet je denken aan SQL injections en de foutenafhandeling via die methode is ook niet echt gewenst.
 
Roel -

Roel -

07/08/2010 19:50:37
Quote Anchor link
Misschien eerst eens leren overzichtelijk te scripten? :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// Function
function paginatitel($pageID) {
    $sql = mysql_query("SELECT Naam FROM tblmenu WHERE id = '".mysql_real_escape_string($pageID)."'");
    if ($sql) {
        $menu = mysql_fetch_assoc($sql);
        return $menu['Naam'];
    }
else {
        return 'Error';
    }
}


// Aanroep
echo '<td class="'.$class.'">'.paginatitel('hierjepaginaid').'</td>';
?>
Gewijzigd op 07/08/2010 19:50:58 door Roel -
 
Andy De Clercq

Andy De Clercq

09/08/2010 20:28:44
Quote Anchor link
Na het proberen van jullie tips raak ik geen stap verder. Daarom deed ik volgend testje en nu zegt hij dat $pageID een ongedefinieerde variabele is.
Hoe komt dat?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$pageID
=10;
include('connectie.php');
include('paginatitel.php');
echo $pageID;
echo paginatitel($pageID);
?>
 
Pim -

Pim -

09/08/2010 20:29:52
Quote Anchor link
In dit geval kan dat alleen als de variabele in connectie.php of paginatitel.php ge-unset wordt.
 
Mark Beets

Mark Beets

09/08/2010 20:49:22
Quote Anchor link
Andy .. buiten dat of je je script zo moet willen .. maybe kan je hier wat mee .. de [g] staat voor global .. [p] voor parametervariable alleen binnen de functie .. die include moet qua mee nemen van de vars niets uit maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
require_once('connectie.php');
require_once('paginatitel.php');

// Deze function zet je in je paginatitel.php
function paginatitel($p_nPageID)
{
    $sql = mysql_query("SELECT Naam FROM tblmenu WHERE id = '".mysql_real_escape_string($p_nPageID)."'");
    if ($sql) {
        $menu = mysql_fetch_assoc($sql);
        return $menu['Naam'];
    } else {
        return 'Error';
    }
}

$g_nPageID = 10;
echo paginatitel($g_nPageID);
 
Andy De Clercq

Andy De Clercq

09/08/2010 21:16:03
Quote Anchor link
Oké!
Het probleem is van de baan. :)
Hartelijk dank voor al jullie tips!
Gewijzigd op 09/08/2010 21:24:44 door Andy De Clercq
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.