Aanroepen functie() met AJAX inhoud

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Hartman

Harry Hartman

10/10/2010 16:36:45
Quote Anchor link
In mijn script roep ik een functie showUser() met AJAX inhoud aan met:

<form>
<select name="users" onchange="showUser(this.value)">
... $sU ...
</select>
</form>

Dit werkt.
Wanneer ik dit 'gewoon' in het script zet:

...
showUser($sU);
...

wordt er niets aangeroepen en krijg de foutmelding:

Fatal error: Call to undefined function showuser() ...

Kan dit zo niet, denk ik niet goed na, zie ik wat over het hoofd of ...
Gewijzigd op 10/10/2010 16:37:12 door Harry Hartman
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:14:50
 

10/10/2010 18:31:02
Quote Anchor link
javascript !== php.
Javascript draait bij de gebruiker.
Php op de server.
 
Harry Hartman

Harry Hartman

10/10/2010 20:47:38
Quote Anchor link
Karl Karl op 10/10/2010 18:31:02:
javascript !== php.
Javascript draait bij de gebruiker.
Php op de server.


Mnja, OK, maar dan snap ik het nog steeds niet... :-(
In PHP kun je toch ook een functie aanroepen..?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/10/2010 21:05:51
Quote Anchor link
showUser() is een JS functie die op zijn beurt waarschijnlijk weer een PHP script aanroept. De functie showUser() bestaat dus niet in PHP...
 
Harry Hartman

Harry Hartman

10/10/2010 21:12:10
Quote Anchor link
Aha, dat wist ik niet, bedankt, ik ga het in het PHP script zetten als JS.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/10/2010 21:25:26
Quote Anchor link
Nee, ga geen JS in een PHP script zetten. Dat zijn twee verschillende talen die je niet met elkaar moet mixen. Ik zou eens kijken wat die JS functie precies doet en vervolgens kijken of je in je PHP script dezelfde resultaten kunt bereiken?

Maar dat is misschien ook wel niet wat je wilt, want wat ga je vervolgens met die output doen. Volgens mij moet je nog een keer goed overdenken wat je nu precies aan het doen bent ;-)
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

10/10/2010 22:19:46
Quote Anchor link
Dat niemand nog opgemerkt heeft dat de error "showuser" aangeeft en zijn voorbeeld "showUser".

Maar inderdaad, je mengt PHP en Javascript. Ik zou niet weten waar ik moet beginnen met uitleggen waarom dat fout is.
 

10/10/2010 22:40:38
Quote Anchor link
Toby hinloopen op 10/10/2010 22:19:46:
Dat niemand nog opgemerkt heeft dat de error "showuser" aangeeft en zijn voorbeeld "showUser".

Maar inderdaad, je mengt PHP en Javascript. Ik zou niet weten waar ik moet beginnen met uitleggen waarom dat fout is.


Heb niet eens naar de code gekeken. Alleen opgemerkt dat php niet hetzelfde is als javascript.
 
Harry Hartman

Harry Hartman

11/10/2010 10:29:54
Quote Anchor link
Toby hinloopen op 10/10/2010 22:19:46:
Maar inderdaad, je mengt PHP en Javascript. Ik zou niet weten waar ik moet beginnen met uitleggen waarom dat fout is.


Daar hoef je ook niet aan te beginnen hoor... ik had even niet meer in de gaten dat functie() een JS verhaal was, het kwartje viel meteen...

Bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.