Aantal afbeeldingen in map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek Weevers

Niek Weevers

03/02/2009 21:26:00
Quote Anchor link
Hoe kun je het makkelijkste het aantal afbeeldingen uit een map tellen?
Ik heb het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$locatie
= 'img/intro/'; //map van afbeeldingen
    $dir = opendir($locatie);
    $nr = 0;

    // Haal de gegevens uit dir
    while (false !== ($file = readdir($dir)))
    {

        if(($file !== '.') and ($file !== '..'))
        {

            $nr++;
        }

    ?>

En dan is $nr het aantal,
maar dat moet makkelijker kunnen lijkt me.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:52:52
 
PHP erik

PHP erik

03/02/2009 21:44:00
Quote Anchor link
count(glob("/img/intro/*")) - 2; // -2 vanwege . en ..
 
Niek Weevers

Niek Weevers

03/02/2009 22:21:00
Quote Anchor link
Ok. Bedankt. Maar ik moet die 2 er blijkbaar niet afhalen, want zonder deze '-2' klopt het.
 

03/02/2009 22:40:00
Quote Anchor link
Let je wel op dat dat script van jouw alle bestanden telt? Want je houd alleen rekening met "." en "..". Verder denk ik wel dat het zoiets moet zijn, of met glob.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.