aantal ip adressen uit een array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Krijn

krijn

24/12/2008 00:13:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje, ik neem als voorbeeld een array met IP adressen. Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
Array (
[0] => 84.56.194.54
[1] => 84.56.194.54
[2] => 92.6.394.23
[3] => 92.6.394.23
[4] => 182.23.44.1
)

Is er een mogelijkheid om het aantal individuele adressen te tellen. Dus dat er in deze array bijvoorbeeld 3 uitkomt, omdat er drie verschillende ip adressen staan.
En is er dan vervolgens ook nog een optie om te zien hoe vaak een bepaald ip adres voorkomt?

Graag zou ik willen weten of dit kan en een manier hoe ik dit moet aanpakken, alvast bedankt!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 07:18:37
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/12/2008 00:37:00
Quote Anchor link
Sorry dat ik de bal even terug sla.

Waarom zou dit probleem zich stellen?

Waar komen die gegevens vandaan?
-Komt dat uit een databank? Wel, dan is er een MySQL oplossing ( ... GROUP BY ip ...)

-komt dat uit een file die je uitleest?

controleer bij het invoegen van de array of de waarde al voorkomt.

Dat kan met bv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
...
if ( in_array($nieuwe_waarde, $ip_waarden) == false )
 {

 $ip_waarden[] = $nieuwe_waarde;
 }
...

?>


-Is het hard coded (gewoon met de hand geschreven in php)?
Wel, zorg dan gewoon dat je niet twee keer de zelfde waarde in de array steekt.

Indien er toch nog een zinnige reden zou zijn waarom het probleem bestaat, laat iets weten.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/12/2008 00:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo count(array_unique($array));
?>
 
Krijn

krijn

24/12/2008 21:07:00
Quote Anchor link
Bestaat er ook een functie waarmee ik bijvoorbeeld op kan vragen hoe vaak het woord "appel" voorkomt in een array, of kan ik dit beter zelf schrijven?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/12/2008 21:11:00
Quote Anchor link
Kijk eens op php.net bij alle functies voor een array().
Zie voor jouw vraag array_count_values().
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

24/12/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 24.12.2008 00:37:
Sorry dat ik de bal even terug sla.

Waarom zou dit probleem zich stellen?

Waar komen die gegevens vandaan?
-Komt dat uit een databank? Wel, dan is er een MySQL oplossing ( ... GROUP BY ip ...)

-komt dat uit een file die je uitleest?

controleer bij het invoegen van de array of de waarde al voorkomt.

Dat kan met bv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
...
if ( in_array($nieuwe_waarde, $ip_waarden) == false )
 {

 $ip_waarden[] = $nieuwe_waarde;
 }
...

?>


-Is het hard coded (gewoon met de hand geschreven in php)?
Wel, zorg dan gewoon dat je niet twee keer de zelfde waarde in de array steekt.

Indien er toch nog een zinnige reden zou zijn waarom het probleem bestaat, laat iets weten.


GROUP BY heeft hier niets mee te maken, unieke waarden vraag je op met DISTINCT
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.