Aantal kolommen tellen in while loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos van Ginkel

Jos van Ginkel

26/04/2012 22:15:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben hier met een waarschijnlijk hele simpele vraag maar ik begrijp het niet helemaal! Ik heb een opdracht voor school:

- maak een formulier waarin je een beginbedrag moet invoeren, en een rente percentage.
- zodra er op verzenden wordt geklikt, moet er een tabel komen met 2 kolommen, namelijk kolom 'jaar' en kolom 'bedrag'
- Je moet per jaar kunnen zien hoeveel geld je dan totaal hebt.

jaar 1-1050 euro
jaar 2-1102,50 euro
jaar 3-1157,63 euro
jaar 4-1215,51 euro

Heb ik dus gemaakt met een while loop,
alleen het probleem is dit:
het aantal jaren moet doorlopen totdat het begin bedrag is verdubbeld.
Dat is in dit geval 15 jaar.

Ik weet dus niet hoe dat moet!!



$aantal = aantal jaren totdat $bedrag is verdubbeld

while (1 <$aantal){


echo $jaar++;
echo $bedrag = $bedrag * (1 + $rente/100);

}


Ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:51:30
 
Jurgen B

Jurgen B

26/04/2012 22:27:33
Quote Anchor link
Je hebt een $_POST['bedrag] (of hoe hij dan ook heet) vanuit je formulier. Nadat deze gecontroleerd is kan je deze gewoon gebruiken in je while loop.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (is_numeric($_POST['bedrag'])) { // is_numeric ipv ctype_digit omdat het om decimale getallen gaat
   while ($bedrag < ($_POST['bedrag'] * 2)) {
      /* ... wat je al had ... */
   }
}
?>


Edit: zoals onderstaande zegt, wel controleren. Heb het ook even in code aangepast.
Gewijzigd op 27/04/2012 17:18:14 door Jurgen B
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/04/2012 22:32:47
Quote Anchor link
Wat kan het toch simpel zijn :D

1 opmerking: controleer wel of $_POST['bedrag'] een waarde/getal is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.