Aantal uur controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordy nvt

Jordy nvt

11/07/2011 10:54:28
Quote Anchor link
Hallo,

Door middel van een Jquery plugin kan iemand in twee velden de begin- en eindtijd invullen. Deze geven aan wanneer iemand een bepaald 'voorwerp' wil lenen.

De tijdformat gaat in deze volgorde: maand/dag/jaar uur:minuut. Stel dat iemand een voorwerp van 07/11/2011 10:52 tot 08/11/2011 11:56 wil lenen. Dit valt dus in totaal 26 uur. Ik kan dan makkelijk het uur tarief berekenen. Maar mijn vraag is: hoe bereken ik uit deze twee velden het aantal uur dat er tussen zit? Ik heb geen idee hoe ik kan beginnen, dus als iemand mij wat op weg kan helpen hoor ik het graag.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:22:48
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/07/2011 11:10:02
Quote Anchor link
Volgens mij kan dat doormiddel van 'DATEDIFF' in je query.
 
Stef Jager

Stef Jager

11/07/2011 11:30:31
Quote Anchor link
Hier heb je wel wat aan: strtotime

Met strtotime kan je de datum (misschien ook tijd) veranderen in seconden.

Als je bijvoorbeeld doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$begin
= strtotime(2011-07-11); // (jjjj-mm-dd)
$eind = strtotime(2011-09-11); // (jjjj-mm-dd)
$verschil =($eind-$begin) / 86400; // dagen van elkaar aftrekken en dan delen door 86400(24 uur)
echo $verschil; // 2
?>
 
B a s
Beheerder

B a s

11/07/2011 11:51:10
Quote Anchor link
En dan nog een keer vermenigvuldigen met 24 voor het aantal uur.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

11/07/2011 12:03:07
Quote Anchor link
Ik wou het graag in Javascript. Het volgende heb ik gemaakt en werkt ook.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
<script type="text/javascript">
var
getdatefrom        = document.getElementById('timefrom').value;
var
from_DateParts    = getdatefrom.split(/[/ :]+/);
var
fromDateFormat=from_DateParts[1]+"/"+from_DateParts[0]+"/"+from_DateParts[2]+"   "+from_DateParts[3]+":"+from_DateParts[4];
var
datefrom         = new Date(fromDateFormat);
var
getdateto        = document.getElementById('timeto').value;
var
to_DateParts     = getdateto.split(/[/ :]+/);
var
toDateFormat=to_DateParts[1]+"/"+to_DateParts[0]+"/"+to_DateParts[2]+"   "+to_DateParts[3]+":"+to_DateParts[4];
var
dateto            = new Date(toDateFormat);
var
hours = 1000 * 60 * 60;

var
diffHours = Math.ceil((dateto.getTime()-datefrom.getTime())/(hours));//aantal uur
</script>

?>


Maar bedankt voor het meedenken in ieder geval!
Gewijzigd op 11/07/2011 12:04:22 door Jordy nvt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.