[Aanvraag] php script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

14/10/2003 18:17:00
Quote Anchor link
Allo,

ik zoek een script met een tabel van 5 cellen en makelijk aanmaken van een nieuwe rijen.

maar nu komt het.... !

die vakken moeten we kunnen veranderen bijv eerst staat er hoi en dan veranderen naar hey en dat met alle vakken. Alleen ik en nog iemand moeten het kunnen zien en veranderen.

beetje onduidelijk maar ja anders add me maar op men msn : [email protected] en hopenlijk kunnen jullie me helpen

greetz Fanty
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:22:30
 
Fanty

Fanty

14/10/2003 21:04:00
Quote Anchor link
niemand weet hoe dit moet ??????????
 
B a s
Beheerder

B a s

14/10/2003 23:24:00
Quote Anchor link
tis wel mogelijk .. met mysql..

met het commando: ALTER .. moet je ff zoeken op www.mysql.com
 
Fanty

Fanty

15/10/2003 09:27:00
Quote Anchor link
uhm... jah.....

eigenlijk snap ik dus geen hol van wat ik daar mee moet doen ben een n00b op php :(

so.. pllz kan iemand me helpen
 
Johan

Johan

15/10/2003 09:42:00
Quote Anchor link
Quote:
niemand weet hoe dit moet ??????????

nouw ik niet neej



(websmile: reageer dan niet ;) )
Gewijzigd op 17/10/2003 18:43:00 door Johan
 
Fanty

Fanty

15/10/2003 09:49:00
Quote Anchor link
kijk ik heb nu 2 files
dtabase.php met daar in :
<html>

<head>
<title></title>
</head>

<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

class Dbconnect
{
    var
$host="xxxxxx";    // Server adres
    var $user="xxxxxx";    // Gebruikersnaam
    var $password="xxxxxxx";     // Wachtwoord


    function connect()
    {

    mysql_connect("$this->host", "$this->user", "$this->password")
    or die("Kan geen verbinding maken: " . mysql_error());
   print ("Verbinding tot stand gebracht");
    print "<br><br>";
    }

    function
select($database)
    {

    mysql_select_db("$database")
   or die("Kan de database niet selecteren");
   print ("Database geselecteerd");
   print "<br><br>";
    }

    function
query($query)      {
    $result = mysql_query($query)
   or die("Fout bij uitvoeren van query");
    return mysql_fetch_assoc($result);
    print "<br><br>";
    }

    function
close()
    {

    mysql_close();
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php



$dbconnect
= new Dbconnect;
$dbconnect->connect();
$dbconnect->select("jjautoma");
$gegevens = $dbconnect->query("SELECT * FROM pagina");
print_r($gegevens);
$dbconnect->close();

?>


</body>

</html>

en een tabel.php met daar in :

<html>

<head>
<title></title>
</head>

<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

ALTER [IGNORE] TABLE tbl_name alter_specification [, alter_specification ...]

alter_specification:
    ADD [COLUMN] create_definition [FIRST | AFTER column_name ]
  |
ADD [COLUMN] (create_definition, create_definition,...)
  |
ADD INDEX [index_name] (index_col_name,...)
  |
ADD PRIMARY KEY (index_col_name,...)
  |
ADD UNIQUE [index_name] (index_col_name,...)
  |
ADD FULLTEXT [index_name] (index_col_name,...)
  |
ADD [CONSTRAINT symbol] FOREIGN KEY [index_name] (index_col_name,...)
           [
reference_definition]
  |
ALTER [COLUMN] col_name {SET DEFAULT literal | DROP DEFAULT}
  |
CHANGE [COLUMN] old_col_name create_definition
           [FIRST | AFTER column_name]
  |
MODIFY [COLUMN] create_definition [FIRST | AFTER column_name]
  |
DROP [COLUMN] col_name
  | DROP PRIMARY KEY
  | DROP INDEX index_name
  | DISABLE KEYS
  | ENABLE KEYS
  | RENAME [TO] new_tbl_name
  | ORDER BY col
  | table_options


?>


</body>

</html>

wat moet ik dan in de mysql database zetten of veranderen aan de script ?
 
B a s
Beheerder

B a s

15/10/2003 10:22:00
Quote Anchor link
dat alter gebeuren mote je niet zo gebruiken..

dit is voorbeeldje om een kolom naam te veranderen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
   // dit is commentaar
   // eerst moet er een database connectie gemaakt worden


   $sql = "ALTER TABLE hier_tabel_naam RENAME kolomnaam = kolomnaam_nieuwe_naam";
   $res = mysql_query($sql);
   if ($res)
       echo "goed";
   else
       echo "fout";
?>
 
Fanty

Fanty

15/10/2003 10:28:00
Quote Anchor link
Quote:
dat alter gebeuren mote je niet zo gebruiken..

dit is voorbeeldje om een kolom naam te veranderen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
   // dit is commentaar
   // eerst moet er een database connectie gemaakt worden


   $sql = "ALTER TABLE hier_tabel_naam RENAME kolomnaam = kolomnaam_nieuwe_naam";
   $res = mysql_query($sql);
   if ($res)
       echo "goed";
   else
       echo "fout";
?>


uhm.... hoe bedoel je want ik kom hier dus niet uit :( heb je geen msn ofzo dat je me het daar kan uitleggen ?
 
B a s
Beheerder

B a s

15/10/2003 11:18:00
Quote Anchor link
de code die ik je net gaf met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? en ?>
moet je gebruiken om een kolom naam te wijzigen...

lees dit anders ff:

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/index.php?cat=3&id=52

en

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/index.php?cat=3&id=2
 
Fanty

Fanty

15/10/2003 12:43:00
Quote Anchor link
volgens mij begrijp je mij verkeerd.
ik zoek een script waarmee ik zeg maar text in een tabel zet die ik kan veranderen op men site niet in de database.
misschien kun je ff een tabel maken met 5 cellen en 1 rij.
je moet in al die cellen cijfers of letters kunnen zetten maar die moeten veranderd kunnen worden door ze te deleten en een andere text er neer te zetten en dan opslaan zodat die informatie die je net er hebt bijgetypt opgeslagen wordt.

greetz
 
B a s
Beheerder

B a s

15/10/2003 12:54:00
Quote Anchor link
doe je zo:

Sql code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
CREATE TABLE tekst (
id int(11) auto_increment primary key
, tekst1 text not null,
,
tekst2 text not null,
,
tekst3 text not null,
,
tekst4 text not null,
,
tekst5 text not null
);

INSERT INTO tekst (id, tekst1, tekst2, tekst3, tekst4, tekst5) VALUES ('', 'tekst 1', 'tekst 2', 'tekst 3', 'tekst 4', 'tekst 5');
?>


PHP code: tekst.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?
if ($HTTP_POST_VARS["submit"])
{

    $sql = "UPDATE tekst SET $tekstvak = '$newtekst' WHERE id = 1";
    $res = mysql_query($sql);

    if ($res)
           echo "tekst gewijzigd";
    else
           echo "tekst niet gewijzigd";
}

else
{
    $sql = "SELECT id, tekst1, tekst2, tekst3, tekst4, tekst5 FROM tekst";
    $res = mysql_query($sql);
    
    $i = 1;
    while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {

           echo "<b>tekst $i</b><br>";
           echo "$row[tekst1]<p>";
           $i++;
    }


    echo "
    <form method=post action=\"$PHP_SELF\">
    Wijzig tekst in:<br>
    <select name=tekstvak>
    <option value=tekst1>tekstvak 1</option>
    <option value=tekst2>tekstvak 2</option>
    <option value=tekst3>tekstvak 3</option>
    <option value=tekst4>tekstvak 4</option>
    <option value=tekst5>tekstvak 5</option>
    </select><br>
    Nieuwe tekst<br>
    <textarea name=newtekst rows=5 cols=45></textarea><br>
    <input type=submit name=submit value=wijzig>
    </form>"
;
?>


goed lezen
ik heb dit uit de losse hand getypt.. weet dus niet 100% zeker of het werkt.. mocht het niet werken dan mag je zelf de error zoeken want de methode klopt.. wil je andere dingen ermee doen, dan mag je dat zelf maken want de voorzet is gul lijkt mij ;)
 
Fanty

Fanty

15/10/2003 14:51:00
Quote Anchor link
Ik ben al weer wat verder.
alleen ik blijf steken bij die tekst.php
hij zegt dat de laatste ?> fout is :S
en moet ik daar ook eerst connecten op mijn database ??
 
B a s
Beheerder

B a s

15/10/2003 16:33:00
Quote Anchor link
oops

voor de ?> moet je nog ff een barack neer zetten (ofzo)

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
   alle code
  
   }
?>


Die } gaat het op . .die } moet je voor ?> zetten..
je moet eerst uiteraard een database connectie hebben gemaakt en de SQL codes hebben uitgevoerd in het SQL vakje van PHPmyadmin
 
Fanty

Fanty

17/10/2003 11:54:00
Quote Anchor link
die fout is inmiddels opgelost nu kom ik met het volgende als ik de tekst wil veranderen zegt ie dat hij de niks niet gewijzigt heeft :S dit is mijn code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
    $user
= "darkfanty";
    $pass = "";
    $host = "localhost";
    $dbdb = "darkfanty_nl_db";

    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }


    unset($user);
    unset($pass);
    unset($host);
    unset($dbdb);

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
if ($HTTP_POST_VARS["submit"])
{

    $sql = "UPDATE tekst SET $tekstvak = '$newtekst' WHERE id = 1";
    $res = mysql_query($sql);

    if ($res)
           echo "tekst gewijzigd";
    else
           echo "tekst niet gewijzigd";
}

else
{
    $sql = "SELECT id, tekst1, tekst2, tekst3, tekst4, tekst5 FROM tekst";
    $res = mysql_query($sql);

    $i = 1;
    while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {

           echo "<b>tekst $i</b><br>";
           echo "$row[tekst1]<p>";
           $i++;
    }


    echo "
    <form method=post action=\"$PHP_SELF\">
    Wijzig tekst in:<br>
    <
select name=tekstvak>
    <
option value=tekst1>tekstvak 1</option>
    <
option value=tekst2>tekstvak 2</option>
    <
option value=tekst3>tekstvak 3</option>
    <
option value=tekst4>tekstvak 4</option>
    <
option value=tekst5>tekstvak 5</option>
    <
/select><br>
    Nieuwe tekst<br>
    <
textarea name=newtekst rows=5 cols=45>
}

?>
Gewijzigd op 17/10/2003 11:56:00 door Fanty
 
Miranda Verburg

Miranda Verburg

17/10/2003 12:14:00
Quote Anchor link
haaai!! je kunt je mysql erg makkelijk debuggen!

$res = mysql_query($sql);

wordt dan:

$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

dan zie je dus waar iets fout staat en dan moet je even kijken op www.mysql.com wat wel juist is.

ook is het vaak handig om $sql te echo'en (na $sql = "bla"; natuuurlijk :))
 
Fanty

Fanty

17/10/2003 12:50:00
Quote Anchor link
ty ty ty ty ty ty :D
de fout was bas hat de database tekst genoemd maar het moest text zijn :D
Gewijzigd op 17/10/2003 12:50:00 door Fanty
 
Fanty

Fanty

17/10/2003 18:27:00
Quote Anchor link
K ik heb weer ff een vraagje kan deze code niet simpeler ??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
mysql_connect("localhost","darkfanty","") or die("Verbinding kon niet worden gemaakt: ".mysql_error());

mysql_select_db("darkfanty_nl_db") or die("Database bestaat niet");
?>

<table width="75%" border="1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$sql
= "SELECT id, tekst1, tekst2, tekst3, tekst4, tekst5 FROM text";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($res))
?>

<tr>
<td>Enemy</td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$sql
= "SELECT id, tekst1, tekst2, tekst3, tekst4, tekst5 FROM text";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {

           echo "$row[tekst1]<p>";
    }

?>
</td>
<td>b</td>
<td>c</td>
<td>d</td>
</tr>
</table>
 
Fanty

Fanty

18/10/2003 09:55:00
Quote Anchor link
Dus zo doe ik het goed ???
pllz respond want ik wil hem graag afmaken alleen als ik hem helemaal fout doe dan kan ik dat nu nog makkelijk veranderen straks niet meer :(

greetz fanty
 
B a s
Beheerder

B a s

18/10/2003 11:32:00
Quote Anchor link
Hoi fanty.. dit kan helemaal weg..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$sql
= "SELECT id, tekst1, tekst2, tekst3, tekst4, tekst5 FROM text";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($res))
?>
 
Fanty

Fanty

18/10/2003 12:00:00
Quote Anchor link
Ik heb wat geprobeerd alleen nu wil ik nog een drop down menu waarmee ik de enemy kan selecteren en voor elke enemy heb ik een database zeg maar kijk maar op http://members.lycos.nl/darkfanty/koc/tabel.php
hoe kan ik krijgen dat hij bij enemy de enemy selecteerd en daar het feld veranderd.

greetz fanty
 

21/10/2003 15:25:00
Quote Anchor link
Ik heb gehoord dat je dat met javascript moet doen is dat waar ??
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.