Abstract methodes door laten erven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »
Johan K

Johan K

19/05/2010 09:43:16
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over het door laten erven van methodes in classes, en hoe ik dit eventueel mogelijk zou kunnen maken. Ik heb hier een paar dagen een topic voor geopend, er was alleen niet op gereageerd en nu is de context iets anders. Dus vandaag maar een nieuwe topic.

Dit is een voorbeeld van een classe hierarchy dat ik wil berijken.
Ik weet alleen niet of dit "professioneel" mogelijk is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

abstract class Connection{
    abstract function error();
}


class FTP extends Connection{
    private $pError;

    function
error(){
        return $pError;
    }
}


interface iDatabase{
    function
query( $sql );
    // en nog een hele waslijst met standaard methodes.
}

abstract class Database extends Connection{
    abstract function error(); // Here, it shall error. Function must contain body, Noooh!
}

class MySQL extends Database implements iDatabase{
    function
error(){
        return mysql_error();
    }
    function
query( $sql ){
        return mysql_query( $sql );
    }
}


class MySQLi extends Database implements iDatabase{
    function
error(){
        return mysqli_error();
    }
    function
query( $sql ){
        return mysqli_query( $sql );
    }
}


class PostGreSQL extends Database implements iData //... etc

?>


Dit is alleen niet mogelijk omdat "Database" een body verwacht op de methode error.
Is er een mogelijkheid om dit wel te laten werken, zonder daarvoor nog een andere methode te maken en door te linken zoals "getError()",

Door personelijke onstandigheden heb ik momenteel thuis geen Internet, ik heb alleen de mogelijkheid om dit op een andere locatie te doen, dus verwacht niet per direct antwoord.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 19/05/2010 10:24:12 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:25:31
 
Jelmer -

Jelmer -

19/05/2010 10:10:56
Quote Anchor link
Mijn PHP (5.3.nogwat) geeft een iets duidelijkere foutmelding: PHP Fatal error: Can't inherit abstract function Connection::error() (previously declared abstract in Database). En inderdaad, wanneer ik Connection::error weglaat dan gaat het goed. Die eis dat alle classes die Database extenden een method genaamd error() moeten hebben zit al in Connection. En die eis kan je niet overschrijven.
 
Johan K

Johan K

19/05/2010 10:22:31
Quote Anchor link
Ik heb een van de nieuwste PHP versies, 6.0.#, stom dat ik dat er niet had bij vermeld.
Grappig dat je dit ook even heb uitgetest, heb deze code met de losse hand geschreven. Had wel een syntax errortje verwacht.

Ik begrijp deze error wel, ik moet een body "{}" op de error methode in classe Database declareren, maar dan kan de methode niet overschreven worden, toch? Ik had namelijk wel iets gelezen over de final keyword.
Ik begin de laatste tijd echt in te zien hoe handig het verlengen van een classe is, dus ik weet er nog niet alle "tricks".

En bedankt voor je snelle reactie, ik ga het thuis even proberen want ik had niet verwacht dat hij geen error zou geven als hij gedeclareerd is in de kinderen van Database.

Misschien nog iets, bestond of bestaat er nog ergens een optie in PHP zoiets als "required"?
Dus dat deze classes eventueel worden geladen standaard met __autoload, voordat ze daadwerkelijk gebruikt worden.
Zou handig zijn voor error handeling classes, met set_*_handler(array( 'class', 'static method' ) );

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php class FooBar requires Foo, Bar extends MehBar implements iBar{} ?>
Gewijzigd op 19/05/2010 10:38:53 door Johan K
 
Jelmer -

Jelmer -

19/05/2010 10:37:15
Quote Anchor link
Database extends Connection, en daarmee erft hij ook de eisen van Connection, namelijk dat er een method error() moet zijn. Normaal gesproken moet de class Database daaraan voldoen, maar Database is ook abstract. PHP weet dan dat Database nooit een instantie kan worden, en daarom hoeft het niet direct alle eisen van Connection waar te maken. Alleen een class die daadwerkelijk een instantie kan worden, de uiteindelijke classes zoals PgSQL, moeten dus voldoen aan alle eisen van de bovenliggende classes in die hiërarchie.

Als Database abstract is, hoef je de method niet te voorzien van een body. (mits je er het abstract keyword voor zet) Maar een class die Database extends, PgSQL bijv, en die niet abstract is, moet wel aan alle eisen voldoen. En die moet dus wel een method error met een body hebben.

PS: Gebruik je PHP 6, of gewoon de laatste build van PHP's trunk? Want PHP 6 zelf is op het moment niet in ontwikkeling. Volgens mij is de trunk tegenwoordig weer gebaseerd op PHP 5.3.
 
Johan K

Johan K

19/05/2010 10:44:16
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor de verduidelijking, helpt erg.
En persoonlijk weet ik niet precies wat voor build het is, thuis heb ik geen Internet, dus ik had aan een vriend van mij gevraagd of hij het even op een jumpdrive kon zetten, en simpelweg gewoon geinstalleerd. Hij zei dat het versie 6 was, dus daarop vertrouwde ik op.

Ik zal wel voor je kijken, maar daar kan ik vandaag geen antwoord op geven.
Gewijzigd op 19/05/2010 10:47:48 door Johan K
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2010 10:53:45
Quote Anchor link
Enkel ter informatie:
Op dit moment is er nog geen beslissing gemaakt over de volgende versie van PHP. Het kan 5.4 zijn, 6.0 maar ook 7.0. Heeft onder andere te maken met Unicode support wat een beetje drama is geworden binnen het ontwikkelteam.
Waarschijnlijk heb je dus gewoon een snapshot van de trunk.

Deze informatie weet ik via de internals list van PHP. Heb dus niks met de ontwikkeling ervan te maken :)

Verder ontopic:
Je implement overal iDatabase, maar voor zover ik nu zie is het logischer om de abstracte class iDatabase te laten implementeren.

Over het 'final' keyword. Als je een class maakt, met een final method, kan je bij een extend van die class, die specifieke method niet overrulen. Je kan ook een complete class dus final maken, zodat van die class geen extend gemaakt kan worden,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.