Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonet L

Jonet L

03/04/2011 11:01:44
Quote Anchor link
ik loop tegen iets vreemds aan
ik heb een script draaien in 1 map op de website
als ik deze aanroep doet het script wat die moet doen
als ik datzelfde script verplaatst naar een andere map krijg ik:
Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO)
roep ik hetzelfde script aan in de vorige map dan doet die het wel.

waar ligt dat aan?
ik kan het niet traceren.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 02:22:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2011 11:17:15
Quote Anchor link
Een missende MySQL-connectie ;-)?
 
Jonet L

Jonet L

03/04/2011 11:21:56
Quote Anchor link
het is hetzelfde script met dezelfde connection met de database.
het enige verschil is een andere map waar die wordt opgeroepen
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/04/2011 11:23:40
Quote Anchor link
Dan moet je de includes naar de nieuwe map veranderen
Gewijzigd op 03/04/2011 11:23:56 door Jordi Kroon
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

03/04/2011 11:27:22
Quote Anchor link
Jordi kroon op 03/04/2011 11:23:40:
Dan moet je de includes naar de nieuwe map veranderen


Aan welke regel kan jij opmaken dat er bestanden ge-include worden?
Het is een veel gebruikte methode om je database gegevens in een ander bestand te plaatsen, maar het is zeker niet vanzelfsprekend.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/04/2011 11:28:31
Quote Anchor link
Jonet L op 03/04/2011 11:21:56:
het is hetzelfde script met dezelfde connection met de database.
het enige verschil is een andere map waar die wordt opgeroepen
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

03/04/2011 11:30:25
Quote Anchor link
Jordi kroon op 03/04/2011 11:28:31:
Jonet L op 03/04/2011 11:21:56:
het is hetzelfde script met dezelfde connection met de database.
het enige verschil is een andere map waar die wordt opgeroepen


Oh ok (:
Dan interpreteren wij die zin anders. Ik maak uit die zin op dat hij het bestand (met de SQL codes) in zijn geheel in een andere map heeft gezet.

Misschien kan je het ook interpreteren dat hij de oproep-bestanden van uit een andere map aanroept.
 
Sander A

Sander A

03/04/2011 11:31:15
Quote Anchor link
Hij zegt dat er word ge-include, hij geeft alleen aan dat hij zijn bestand vanuit een andere map aanroept.

@TS
Worden er wachtwoorden gebruikt? Misschien anders eens proberen wanneer je die wel gebruikt?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/04/2011 11:31:25
Quote Anchor link
zou kunnen ja :)
Gewijzigd op 03/04/2011 11:38:02 door Jordi Kroon
 
Jonet L

Jonet L

03/04/2011 11:38:20
Quote Anchor link
includemap heb ik mee gekopieerd

dus script meteen submap _include die ik als volgt aanroept
include('_include/configDB.inc.php');

dus het is een 1 op 1 copie naar andere map
script roep ik bv via de browser aan
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/04/2011 11:44:21
Quote Anchor link
je hebt public_html/index.php ( waar je bijvoorbeeld configDB.inc.php oproept ) staat dan dat bestand in public_html/_include/configDB.inc.php ?

Heb je ook goed configDB.inc.php gewijzigd naar jou gegevens?
Heb je ook de goede gegevens ingevuld?
 
Jonet L

Jonet L

03/04/2011 11:56:26
Quote Anchor link
even voor de duidelijkheid
ik heb
www.mijnwebsite.nl/map1/sript.php
met een include map functioneert
nu copieer ik van map1 naar map2 dus:
www.mijnwebsite.nl/map2/sript.php
en dan krijg ik de foutmelding
roep ik hem dan weer zo aan
www.mijnwebsite.nl/map1/sript.php
dan doet die het wel

het is een copy met submap
dus geen ander script oid.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2011 12:35:55
Quote Anchor link
En waar staat configDB.inc.php?
 
Jonet L

Jonet L

03/04/2011 13:05:34
Quote Anchor link
Die staat in de _include map dus
/map1/_include
maar ook in
/map2/_include
en dan is die het spoor kwijt oid
 
B a s
Beheerder

B a s

03/04/2011 13:23:39
Quote Anchor link
Hoe roep je configDB.inc.php aan? In principe heb je daar ook maar één van nodig he..
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/04/2011 14:01:31
Quote Anchor link
1. files die je gaat includen staan maar op 1 plek
-> in de paden gedefineerd in de setting include_dir
-> of ergens onder jouw document_root
2. files die je gaat includen include je met
-> absoluut path
-> niet met een relatief path
3. je hebt niets van doen met 2 als je de eerste optie van 1 in gebruik hebt
 
Jonet L

Jonet L

03/04/2011 14:15:22
Quote Anchor link
@Noppes, ik ga dat zo eerst instellen
ik laat de resultaat daarvan weten
 
Gerhard l

gerhard l

03/04/2011 14:58:00
Quote Anchor link
@noppes uit nieuwschierigheid waarom geen relatief path?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/04/2011 15:17:19
Quote Anchor link
Uiteraard kan je wel met relatief path includen, maar dat moet dan wel passen in het model

en in vele gevallen past het bij de meeste niet, gezien de manier waarop geprogrameerd wordt.

En er staat mij iets bij dat als je relatief gebruikt php toch ook eerst gaat zoeken in de include_dir en daarna pas vanuit het opgegeven relatieve path.
Dus dat zal betekenen dat absolute paden sneller zou moeten werken, omdat er dan niet gezocht hoeft te worden. Let wel ik kan mij hierin totaal vergissen.
 
Jonet L

Jonet L

03/04/2011 15:28:53
Quote Anchor link
@Noppes... je tip is goud waard. Dat was dus het probleem.
alles werkt nu naar behoren
Nogmaals bedankt!

Wat mij betreft kan deze topic gesloten worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.