account level ivm betaalsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

20/12/2011 16:37:48
Quote Anchor link
Ik heb een database met 17000 advertenties, net als bijv marktplaats. Nu wil ik een betaalsysteem invoeren waarbij elke nieuwe advertentie betaald moet worden. De oude advertenties mogen blijven staan. Elke adverteerder wordt standaard ingesteld als accountLEVEL "1" indien zij betalen krijgen ze een accountLEVEL "2".

Bij het weergeven van de advertenties op een lijst pagina moet ik nu aangeven dat alle advertenties 0 t/m 17000 en accountLEVEL 1 zichtbaar mogen blijven. Alle advertenties boven de 17000 mogen alleen zichtbaar zijn indien ze een accountLEVEL "2" hebben.

Ik dacht dit te kunnen doen met een IF structuur, maar hier kom ik niet uit. Mijn code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
     //Advertentie tonen JA/NEE
    if (  ($row['productID'] >=  '17000') && ($row['accountLEVEL'] == '1') )
        {
    
        //niets laten zien    
    
    }
    else
    {    //de resultaten tonen
?>


Hoe kan ik dit het makkelijkste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:02:10
 
- SanThe -

- SanThe -

20/12/2011 16:42:43
Quote Anchor link
Dan zet je toch eenmalig alle 17000 records op level=2.
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

20/12/2011 16:44:44
Quote Anchor link
Alle die 17000 nu accountlevel 2 geven of 3
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if($row['accountLEVEL'] > '1'){

}else{

}


---edit---
te langzaam :(
Gewijzigd op 20/12/2011 16:45:36 door Lendl Verschoor
 
Michiel v

michiel v

20/12/2011 16:47:24
Quote Anchor link
Dat zou kunnen maar dan worden ze geregistreerd als dat ze hebben betaald.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/12/2011 16:50:25
Quote Anchor link
Ja, so what. Als dat gratis was dan is er in feite toch €0.00 betaald.
 
Michiel v

michiel v

20/12/2011 17:01:02
Quote Anchor link
Die 17000 advertenties zijn idd gratis maar als een account/gebruiker een nieuwe adevertentie plaasts moet hij/zij wel betalen. Vandaar dat het account pas kan worden ingesteld op level 2 indien zij hebben betaald.
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2011 17:03:29
Quote Anchor link
Michiel v op 20/12/2011 16:37:48:
Hoe kan ik dit het makkelijkste oplossen?

In je database zou ik zeggen? Ik neem tenminste aan dat de data uit een database komt, dus dan kan je er al rekening mee houden in je query. Scheelt ook nog eens geheugen dat je niet meer gebruikt bij het laden van de data uit je database.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/12/2011 17:05:07
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de betaling per advertentie is en niet per klant. Als een klant twee advertenties heeft en er is er maar één betaald dan moet de betaalde versie toch wel laten zien lijkt mij.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/12/2011 17:31:10
Quote Anchor link
Als je alleen betaalde advertenties wilt laten zien dan toch kan je dit toch filteren in de query
 
Michiel v

michiel v

20/12/2011 19:10:25
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties. Ik ga even kijken of ik het niet beter op advertentie niveau moet gaan doen zoals SanThe aan heeft gegeven.

Groeten,

Michiel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.