Achtergrond in DIV

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bastiaan Kl

Bastiaan Kl

15/10/2010 16:27:07
Quote Anchor link
He.

Zoals de titel zegt, probeer ik een achtergrond in een DIV in te stellen. De text word uit een database gehaald die in de DIV komt en we moeten informatie over opleidingen doen en elke opleiding moet een andere achtergrondkleur hebben. Als je bijvoorbeeld <BODY BACKGROUND"bla.jpg"> erbij in de database zet verandert echt heel de pagina naar die achtergrond en niet alleen in die DIV. Ik weet wel hoe het komt, maar heb geen idee hoe ik moet fixen dat de achtergrond enkel in die DIV komt.

Iemand enig idee?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:00:24
 
Victor Php

Victor Php

15/10/2010 16:30:58
Quote Anchor link
width en height meegeven?
wat is je code tot nu toe..?
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

15/10/2010 16:33:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?html
<html>
<head></head>
<body>
 <div id="pagewrapper">
  // je pagina hier
 </div>
</body>
</html>
?>

maak een div aan zoals id="pagewrapper" met bepaalde width en height. En daar werk je in. geef vervolgens de div met je CSS een

background-color of
background-image
of
andere methoden
Gewijzigd op 15/10/2010 16:34:00 door Karizma Yusuf
 
Bastiaan Kl

Bastiaan Kl

19/10/2010 14:31:09
Quote Anchor link
Sorry voor late antwoord,
@karizma

Dat weet ik maar dan zit je vast aan een achtergrond en ik moet verschillende achtergronden hebben in een div. Als je bijvoorbeeld naar Informatica gaat ene rode achtergrond en naar bouwkunde een oranje. En alle tekst word uit een database gehaald.

Dit is mijn code tot nu toe:

Dit is mijn index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
</HEAD>
<BODY>
<DIV ID="websiteopm" CLASS="center">
    <?php
        include('banner.php');
    ?>

    <?php
        include('zoek.php');
    ?>

    <?php
        include('dropdownmenu.php');
    ?>

    <?php
        include('mainscreen.php');
    ?>

    <?php
        include('foot.php');
    ?>

</DIV>


</BODY>
</HTML>


Dit is mijn css file
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
#websiteopm
{
     border: 2px solid #000000;    
    width: 900px ;
    height:  610px;
    position: absolute;
    left: 50%;
    margin-left: -450px;
    top: 0px;
}



.zoek
{
             height: 80px;
             width: 102px;
              left: 738px;
             top: 0px;
             position: absolute;
             background: #b7b721;
}

.banner
{
             width: 740px;
            height: 80px;
            position: absolute;
            top:0px;
            left:50px;
            background: #FFFFFF;

}

.mainscreen
{    
             top:115px;
            position: absolute;
            height: 475px;
            width: 896px;
            z-index: 500;
            overflow: auto;            
}

.dropdown
{
            border: 3px groove #85b602;
             width: 896px;
            height: 30px;
            position: absolute;
            top:80px;
            left: 0px;
            z-index: 15000;
            background: #b7b721;
}

.foot
{
            width: 896px;
             bottom: 0px;
            position: absolute;
            height: 17px;
            left: 0px;
            z-index: 1500;
            background: #b7b721;
}


en dit is mainscreen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<div class="mainscreen">
<?php
            $var1
= $_GET['page'];
            
            if(isset($_GET['page']))
            {

                    $db = mysql_connect($host, $gebruiker, $wachtwoord );
                    mysql_select_db( $databasenaam );
        
                    $query = ' select tekst
                                   FROM tekst
                                    where naam = "'
.mysql_real_escape_string($var1).'"';  
        
                    $result = mysql_query( $query );
                    while ( $regel = mysql_fetch_array( $result ))
                    {

                                 echo $regel['tekst'];
                    }

                    
        
        
                    mysql_close($db);  
      }

?>

</div>
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/10/2010 14:38:56
Quote Anchor link
om niet moeilijk te doen zou ik een inline style van de div doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$achtergrondkleur
= 0; // Div zetten

if(isset($_GET['page'])){
    if($_GET['page'] == "home"){
        $achtergrondkleur = "#000";
    }

    elseif($_GET['page'] == "info"){
        $achtergrondkleur = "#FFF";
    }

    // en dan telkens doorgaan todat je alle kleurtjes van alle pagina's gezet hebt
    }
    else // de $_GET['page'] is onbekend
    {
        $achtergrondkleur = "#FFF"
    }
}

else
{
// $_GET['page'] is niet gezet
    $achtergrondkleur = "#FFF";
}
[
/code]

en dan in je div:

[
code]
<
div style="background-color:<?php echo $achtergrondkleur; ?>">

// Inhoud van div

</div>
[
/code]
 

19/10/2010 14:44:30
Quote Anchor link
Karizma Yusuf op 15/10/2010 16:33:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?html
<html>
<head></head>
<body>
 <div id="pagewrapper">
  // je pagina hier
 </div>
</body>
</html>
?>

andere methoden


Oeps!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php toch zeker in plaats van[code]<?html ?
Gewijzigd op 19/10/2010 14:46:03 door
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/10/2010 14:45:42
Quote Anchor link
Waar slaat die <?html op??
Gewijzigd op 19/10/2010 14:46:00 door Dalando De Zuil
 
Milo S

Milo S

19/10/2010 15:12:32
Quote Anchor link
Je kan van een php pagina ook een css pagina maken, en dus gewoon variabelen meegeven. Kijk maar eens bij header content-type... Dan vind je het wel ;)


Edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-type: text/css');

# Dan kan je volgens mij hier je css bouwen... als ik mij niet vergis.
?>
Gewijzigd op 19/10/2010 15:13:31 door Milo S
 
Bastiaan Kl

Bastiaan Kl

20/10/2010 14:59:19
Quote Anchor link
Ok ben dus aan de slag gegaan:

Deel van mijn code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<div class="mainscreen">
<?php

    $achtergrond
= "";

if(isset($_GET['page'])) //voor alle pagina's kijken wat de GET is en daar doet die een bepaalde achtergrond bij.
{
    if($_GET['page'] == "Welkom")
    {

        $achtergrond = "bg_school.jpg";
    }

//informatica
    elseif($_GET['page'] == "ialgemeen")
    {

        $achtergrond = "background_I.jpg";
    }

        elseif($_GET['page'] == "iopleiding")
    {

        $achtergrond = "background_I.jpg";
    }

        elseif($_GET['page'] == "iToekomst")
    {

        $achtergrond = "background_I.jpg";
    }

        elseif($_GET['page'] == "ilesvorm")
        {

        $achtergrond = "background_I.jpg";
    }

            elseif($_GET['page'] == "itabel")
    {

        $achtergrond = "background_I.jpg";
    }

            elseif($_GET['page'] == "iberoepen")
    {

        $achtergrond = "background_I.jpg";
    }

    else
    {
        $achtergrond = "bg_school.jpg"
    }
else
{
//als er geen $_GET['page'] is
    $achtergrond = "bg_school.jpg";
}


$var1 = $_GET['page'];
    
if(isset($_GET['page']))
            {

                    $db = mysql_connect($host, $gebruiker, $wachtwoord );
                    mysql_select_db( $databasenaam );
        
                    $query = ' select tekst
                                   FROM tekst
                                    where naam = "'
.mysql_real_escape_string($var1).'"';  
        
                    $result = mysql_query( $query );
                    while ( $regel = mysql_fetch_array( $result ))
                    {

                                 echo $regel['tekst'];
                    }

                    
        
        
                    mysql_close($db);  
                  }

?>

</div>


en in mijn css heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.mainscreen
{    
             top:115px;
            position: absolute;
            height: 475px;
            width: 896px;
            z-index: 500;
            overflow: auto;
            background-image:url(<?php echo $achtergrond ?>);


het probleem is nu heb ik zelfde geen tekst meer en zie ik in die div niks anders dan wit....

iemand die mij kan helpen, ik begrijp er niks van ><.
Gewijzigd op 20/10/2010 15:00:54 door Bastiaan Kl
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

20/10/2010 15:17:02
Quote Anchor link
je sluit de echo niet af in de background image url, misschien dat daar de fout ligt...
 
Bastiaan Kl

Bastiaan Kl

20/10/2010 15:20:39
Quote Anchor link
lol... zulke dingen zie ik nooit >.< maar nee daar lag het niet aan :(.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

20/10/2010 15:54:28
Quote Anchor link
volgens w3 schools moet de url tussen single quotes die probeer is $pagina tussen quotes te gooien.

Toevoeging op 20/10/2010 15:58:43:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$achtergrond = "bg_school.jpg"
word niet afgesloten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
where naam = "'.mysql_real_escape_string($var1).'"';
quotje te veel
 
Bastiaan Kl

Bastiaan Kl

20/10/2010 16:11:42
Quote Anchor link
dankje, maar fixed het ook niet.

Ik zat te denken is het omdat die kijkt of de GET wat is alleen later word de GET in een variabele gestopt (dat was werk van iemand anders :p). Dus moet ik niet gewoon overal:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
if($var1 == "Welkom")
    {
        $achtergrond = "bg_school.jpg";
    }
    elseif($var1 == "ialgemeen")
    {
        $achtergrond = "background_I.jpg";
// ga zo maar door
    else
    {
        $achtergrond = "bg_school.jpg"
    }


Het is maar suggestie :).
 
Niels K

Niels K

20/10/2010 16:32:03
Quote Anchor link
Op de reactie van bastiaan... Wel even database aanpassingen maken natuurlijk. Het is een opzet niet iets wat je definitief moet gebruiken zonder er naar om te kijken :) PS: Die vele enters zijn om het voor jouw wat overzichtelijk te houden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?php

// Database connectie importeren
require_once 'db_connect.php';

// Controleer of page gezet is
if( isset( $_GET['page'] ) ) {
    
    // Query
    $query =
    "
        SELECT
            bg_color,
            bg_image
            pg_text
        FROM
            page
        WHERE
            pg_name = '"
.mysql_real_escape_string( $_GET['page'] ). "'
    "
;    
    
    // Resultaat van de query
    $result = mysql_query( $query );
    
    // Controleer of query gelukt is
    if( !$result ) {

        // Er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van de query
        echo 'Er is een fout opgetreden bij het selecteren van de pagina';

    }

    else {

        // Controleer of er resultaat is
        if( mysql_num_rows( $result ) != 0 ) {
            
            // While loopje
            while( $row = mysql_fetch_assoc( $result ) ) {
            
                // Controleren of er een background kleur in de database is opgenomen
                if( is_null( $row['bg_color'] ) ) {
                
                    // Geen achtrgrond kleur, kijken of er eventueel een achtergrond kleurtje in de database is opgenomen
                    if( is_null( $row['bg_image'] ) ) {
                    
                        // Geen specifieke informatie over de achtergrond in de database gevonden. Standaard kleur instellen
                        $background = '#FF000'; // Standaard kleurtje ( rood )
                        
                        // Controleren of er tekst in de database is opgenomen

                        if( !is_null( $row['pg_text']) ) {
                            
                            // Weergeven van de tekst
                            echo $row['pg_text'];
                            
                        }

                        else {
                            
                            // Er is geen tekst gevonden
                            echo 'Geen tekst in de database gevonden';
                            
                        }
                    }

                    else {
                    
                        // Background instellen aan de hand van het plaatje wat is opgenomen in de database
                        $background = 'url(' .$row['bg_image']. ')'; // Repeat endergelijke zelf even regelen
                        
                    }
                }

                else {
                
                    // Background instellen aan de hand van de kleur die in de database is opgenomen
                    $background = $row['bg_color'];
                    
                }
            }
        
        }

        else {
        
            // Er is geen resultaat voor deze pagina in de database gevonden
            echo 'Er is geen resultaat in de database gevonden';
            
        }
    }

}

?>
Gewijzigd op 20/10/2010 16:33:43 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.