Achtergrond per <TR> in een Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris visser

chris visser

10/05/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Hey Ik heb net een lange query eindelijk werkend gekregen. Ik hoop dat ik voor mijn volgende probleem op de juiste plek post.

De onderstaande code geeft een tabel met rechten per module weer. Zowel de rechten, groupen en de modules worden hierbij uit mijn database gehaald. Nu wil ik per rij ( <tr> ) een achtergrondkleur toevoegen op de volgende manier: grijs, wit, grijs, wit etc... Hoe kan ik dit het beste doen? Ik zat zelf te denken om "->num_rows" te gebruiken. Ik geef dan elk even getal een grijze kleur en elk oneven getal een witte kleur. Wat denken jullie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
echo " <table style='border-style: solid; border-width: 1; border-color: #000000;'>";
echo "   <tr>";
echo "     <td>Groep</td><td colspan=4>Groep</td>";


$sql = "SELECT
        m.*,
                g.*,
                r.*
    FROM
        modules AS m
    INNER JOIN
        k_acces AS a
            ON
        m.module_id = a.module_id
        INNER JOIN
        rights AS r
            ON
        m.module_id = a.module_id
    INNER JOIN
        groups AS g
            ON
        m.module_id = a.module_id        
            WHERE
            g.group_id = a.group_id
          AND
            r.right_id = a.right_id
            AND
              a.module_id = $ModuleId
        "
;
if(!$Srights = $mysqli->query($sql))
{

    trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
}

else
{
  while($row = $Srights->fetch_assoc())
  {

    echo "    <tr>";
        echo "      <td width='100'>".$row['group_name']."</td>";
    $sql = "SELECT * FROM rights ";
    if(!$Sright = $mysqli->query($sql))
    {

      trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
    }

    else
    {
      while($row = $Sright->fetch_assoc())
      {

            echo "    <td width='80' align='center'>".$row['right_name']."<br><input type='radio' name='right_id' value='".$row['right_id']."'></td>";
      }
    }

    echo "    </tr>";
  }
}


echo " </table>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:27:24
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/05/2008 21:55:00
Quote Anchor link
Gefeliciteerd! U bent de 1 miljoenste bezoeker die naar de beruchte zebra-tabel vraagt!

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Jan Koehoorn | How to make a zebra table in PHP</title>
    
    <link type="text/css" rel="stylesheet" media="screen" href="reset.css" />
    <link type="text/css" rel="stylesheet" media="screen" href="oop.css" />
    
    <style type="text/css">
        div#container    { width: 1000px; }
        table            { border-collapse: separate; border-spacing: 2px; width: 80%; margin: 0 auto; }
        td                { padding: 5px 10px; color: #fff; }
        tr.bg0            { background: #bac; }
        tr.bg1            { background: #cab; }
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <h1>How to make a zebra table in PHP</h1>
    <table>
    <?php
        $flip
= 0;
        for ($i = 0; $i < 10; $i++) {
            $flip ^= 1;
            echo '<tr class="bg' . $flip . '">';
            echo '<td>een</td>';
            echo '<td>twee</td>';
            echo '<td>drie</td>';
            echo '<td>vier</td>';
            echo '<td>vijf</td>';
            echo '<tr>';
        }

    ?>

    </table>
    <?php
        require 'show_source.php';
    ?>

    </div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Chris visser

chris visser

10/05/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Relaxt.......

En dat terwijl ik de TERM NIET EENS KON !
 

10/05/2008 21:59:00
Quote Anchor link
http://wiki.phpfreakz.nl/Resultaat_in_rijen_met_om-en-om_wisselende_kleurtjes
:-)

Edit: Oh, lol, volgende keer verversen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.