Achtergrond thumb veranderd in zwart

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny Wie weet

Donny Wie weet

21/05/2012 11:17:28
Quote Anchor link
Beste alle,

Ik had al een topic staan en 2x gebumpt over 4 dagen verspreid maar geen reactie... Vandaar een nieuw topic. Mijn PNG afbeelding die ik upload veranderd in een zwarte achtergrond terwijl ik dit wit wil houden. Ik heb dit script uit een tutorial, iemand enig idee? Groet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
<?php

    
    // Upload map
    $UploadMap = 'uploads/';
    
    $FotoNaam = '';
    
    $Bericht = array ();
    
    // Toegestane extenties
    $FotoExt = array('.jpg', '.jpeg', '.gif', '.png');

    $FotoMIME = array ('image/jpeg', 'image/pjpeg', 'image/png', 'image/x-png', 'image/gif');
    
    // Maximale grote
    $MaxFotoSize = 5000000;
    
    // Thumbnail grote
    $ThumbSize = 90;

        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

            
            if (!isset($_FILES['afbeelding']))
            {

                    
                // Array voor foutmelding
                $Bericht[] = 'U heeft geen foto geselecteerd!';
                
            }

            else
            {
            
                $Foto = $_FILES['afbeelding'];
                
                    switch ($Foto['error'])
                    {
                    
                        case
UPLOAD_ERR_OK:
                    
                            // Controle voor afbeeldings grote
                            if ($Foto['size'] > $MaxFotoSize)
                            {

                            
                                $Bericht[] = 'De foto is te groot. Hij mag niet groter zijn dan <b>' .$MaxFotoSize. '</b>';
                            
                            }


                            if(@!getimagesize($_FILES['afbeelding']['tmp_name']))
                            {


                                $Bericht[] = 'Deze foto heeft geen breedte of hoogte';

                            }

                        
                        break;
                        
                        case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
                        
                            $Bericht[] = 'De foto is te groot.';
                        
                        break;
                        
                        case
UPLOAD_ERR_PARTIAL:
                        
                            $Bericht[] = 'Er is een fout opgetreden tijdens het uploaden';
                            
                        break;
                        
                        case
UPLOAD_ERR_NO_FILE:
                        
                            $Bericht[] = 'U heeft geen foto opgegeven om te uploaden';
                        
                        break;
                        
                        default:

                        
                            $Bericht[] = 'Er is een onbekende fout opgetreden';
                            
                        break;
                    
                    }
// Einde switch
                    
                    
                    if (empty($Bericht))
                    {

                        
                        if (!in_array($Foto['type'], $FotoMIME ))
                        {

                      
                            $Bericht[] = 'Deze extensie is niet toegestaan!';
                        
                        }


                        // Extensie controleren
                        if(!in_array(strtolower(strrchr($_FILES['afbeelding']['name'], '.')), $FotoExt))
                        {


                            $Bericht[] = ' Deze foto extentie is niet toegestaan';

                        }


                        // Already excist check
                        $FotoNaam = $UploadMap . $Foto['name'];
                        
                            if (file_exists($FotoNaam))
                            {

                          
                                $Bericht[] = 'Er bestaat al een foto met deze naam!';
                            
                            }

                            
                            if (!move_uploaded_file ($Foto['tmp_name'] , $FotoNaam))
                            {

                                                            
                            echo "Fout met de afbeelding. Kon deze niet toevoegen!";                                                                
                            }

                            
                
                            
    $Query_insert_photo =
                            "
                                INSERT INTO
                                    assortiment
                                (
                                     catid,
                                     artikel_naam,
                                     soort,
                                     land,
                                     normale_prijs,
                                     aanbiedings_prijs,                
                                     aanbieding,
                                     categorie,
                                     afbeelding,
                                     informatie
                                )
                                VALUES
                                (
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['catid']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['artikel_naam']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['soort']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['land']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['normale_prijs']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['aanbiedings_prijs']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['aanbieding']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['categorie']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_FILES['afbeelding']['name']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['informatie']). "'
                                )
                            "
;
                            
                            
    if (!$Mysqli->query ($Query_insert_photo) )
    {

                                        
    $Bericht[] = 'Er is een fout getreden met het opslaan van de afbeelding in de database '. $Mysqli->error;
                                        
    }
else
{
    


                          
list ($Breedte, $Hoogte, $ImageType) = getimagesize ($FotoNaam);
                      
$ImageRatio = $Breedte / $Hoogte;
                              
    if ($ImageRatio > 1)
    {

                                        
        $TnBreedte = $ThumbSize;
        $TnHoogte = $ThumbSize / $ImageRatio;
                                        
    }

    else
    {
                                        
        $TnHoogte = $ThumbSize;
        $TnBreedte = $ThumbSize * $ImageRatio;
                                        
    }

                            
    $Thumb = imagecreatetruecolor ($TnBreedte, $TnHoogte);
                      
        switch ($ImageType)
        {
                                        
            case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                            
            break;
                                
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                $Source = imagecreatefromjpeg ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
            case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                $Source = imagecreatefrompng ($FotoNaam);
                                                
            break;
                                            
                                                            default:

                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
        }

                      
        imagecopyresampled ($Thumb, $Source, 0, 0, 0, 0, $TnBreedte, $TnHoogte, $Breedte, $Hoogte);
        
        // Naam thumb                    
        $Thumbname = $UploadMap . './thumbnails/' . 'tn_' . $_FILES['afbeelding']['name'];
            
            switch ($ImageType)
            {
                                        
                case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                    imagegif ($Thumb, $Thumbname);
                                        
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                    imagejpeg ($Thumb, $Thumbname, 100);
                                            
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                    imagepng ($Thumb, $Thumbname);
                                                
                break;
                                            
            }

            
            
                                        
                $Bericht[]  = 'Uw foto is succesvol opgeslagen in het fotoalbum!';
                                    
        }
                    }
            }
        }

                            
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:53:57
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/05/2012 13:08:14
Quote Anchor link
Donny van Grondelle op 21/05/2012 11:17:28:
Ik had al een topic staan en 2x gebumpt over 4 dagen verspreid maar geen reactie... Vandaar een nieuw topic.


Dan zal niemand je verder kunnen helpen.
Om een nieuw topic te starten lijkt me niet de juiste manier.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 13:12:45
Quote Anchor link
Heb je al eens contact gezocht met de gene die het script geschreven heeft? Ik neem aan dat je dit niet zelf gedaan hebt?
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

21/05/2012 13:49:35
Quote Anchor link
@Chris: het was een tutorial, dus nee niet zelf gedaan :)
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 15:11:07
Quote Anchor link
@Donny, kun je de gene die de tut geschreven hebt niet pm'en of mailen? Misschien weet hij wat het probleem kan zijn. Ik heb eerlijk gezegt geen idee wat het kan zijn.

Toevoeging op 21/05/2012 15:15:08:

P.S.

Ik zie nergens waar $Foto['type'] gedeclareerd wordt. Als je een png upload, blijft het mime-type dan ook nog png? Veranderd dat niet naar een ander mime-type ondanks dat de extensie .png blijft?
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

21/05/2012 15:17:29
Quote Anchor link
Chris: je bedoelt dat als ik een PNG afbeelding upload het ook PNG blijft en geen GIF bijvoorbeeld?
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 15:18:28
Quote Anchor link
@Donny, yup idd, en dan niet alleen de extensie (.png/.gif) maar ook het mime-type.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

21/05/2012 15:31:27
Quote Anchor link
Wat is precies een mime-type?

Edit:

Afbeeldingen komen in de map te staan zoals het bestand daadwerkelijk is. PNG, GIF, JPEG etc etc
Gewijzigd op 21/05/2012 15:32:37 door Donny Wie weet
 
Synaps Framework

Synaps Framework

21/05/2012 17:00:23
Quote Anchor link
Naar mijn weten veranderd de transparantie altijd naar zwart als je een gif of png (met transparantie) als je deze resized.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

21/05/2012 17:52:21
Quote Anchor link
Is er een oplossing voor om dit te voorkomen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/05/2012 18:12:12
Quote Anchor link
Ik heb vlug eens zitten rondkijken naar
class.upload.php ( zie http://www.verot.net/php_class_upload.htm )

Daar staat, vanaf lijn 3146 (laatste versie, nu te downloaden) dit.
Kijk eens op php.net of je wijs raakt aan de functie imagecolorallocatealpha() .
Volgens mij zal de oplossing van daaruit te vinden zijn


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
...
    function
imagecreatenew($x, $y, $fill = true, $trsp = false) {
        if ($x < 1) $x = 1; if ($y < 1) $y = 1;
        if ($this->gdversion() >= 2 && !$this->image_is_palette) {
            // create a true color image
            $dst_im = imagecreatetruecolor($x, $y);
            // this preserves transparency in PNGs, in true color
            if (empty($this->image_background_color) || $trsp) {
                imagealphablending($dst_im, false );
                imagefilledrectangle($dst_im, 0, 0, $x, $y, imagecolorallocatealpha($dst_im, 0, 0, 0, 127));
            }
        }
else {
...

?>
Gewijzigd op 21/05/2012 18:12:49 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.