Actie bij klik op tekstknop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

26/02/2004 11:54:00
Quote Anchor link
ik wil ene actie plaatsen als men op een tekstlink klikt.. hoe kan ik dit het beste doen ?! nu werk ik met form's maar dat kan in dit geval niet... er moet dus een stukje php code worden uitgevoerd als men op de tekstknop drukt...

In HTML taal:

<a href="www.google.nl">Klik Hier</a>

De actie die ik wil uitvoeren moet soortgelijk worden gedaan als hier google wordt geopend...

dus als je er op klikt.. moet er iets gewijzigd wordne.. dus php code worden uitgevoerd...

hoe doe ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:28:50
 
Arend a

Arend a

26/02/2004 12:01:00
Quote Anchor link
<a href="phpscript.php">Wijzig</a>
 

26/02/2004 12:07:00
Quote Anchor link
ja oka dat zou kunnen.. maar dit bestand wordt al geinclude.. zo'n verwijzigin werkt helaas niet.. het moet allemaal 'infile' gewijzigd worden... :-(
 

26/02/2004 12:09:00
Quote Anchor link
dit deed ik dus met het formulier:

<form name=\"form1\" method=\"post\" action=\"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? print($PHP_SELF) ?>
\">

kan ik nu ook doen:

<a href=\"$PHP_SELF\">Wijzig</a>

En hoe geef ik dan nog een variabele mee !?
 
Rick

Rick

26/02/2004 12:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?var1=blaat">Wijzig</a>';

if(isset($_GET['var1']))echo 'resultaat: '.$_GET['var1'];
?>

dan krijg je dit eruit: "resultaat: blaat"
Gewijzigd op 26/02/2004 13:16:00 door Rick
 

26/02/2004 13:09:00
Quote Anchor link
Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in c:/program files/apache group/apache/htdocs/cms/test.php on line 5

Dat komt eruit !!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/02/2004 13:12:00
Quote Anchor link
En je script is wat?

Elwin
 
Rick

Rick

26/02/2004 13:17:00
Quote Anchor link
ik had het script niet gemaakt om zo erin te stoppen, meer als idee voor hoe het kan

maar nu werkt ie wel, ik had achter echo nog geen '; neergezet
Gewijzigd op 26/02/2004 13:17:00 door Rick
 

26/02/2004 13:26:00
Quote Anchor link
In princype werkt het systeem maar het bestand awaar het in verwerkt zit dat wordt geimport in het gewone .php bestand...

Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
$db
= mysql_connect("**************");

mysql_select_db("*******",$db);

$result = mysql_query("SELECT * FROM verhalen",$db);

while ($myrow = mysql_fetch_row($result)) {

echo"<font size='2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'><center><table width='95%' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'>
  <tr><b> "
;
      printf($myrow[2]);    
echo"</b></tr><tr>";
      printf($myrow[1]);
echo"<tr><a href='change.php?ID=";printf($myrow[0]);
echo"'></font><font size='1' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Aanpassen</a>";
echo"&nbsp;&nbsp;<a href='$_SERVER['PHP_SELF']";
echo"'>Verwijderen</a></font></tr>
</table><p></center>"
;

}
?>


en hiermee word het bovenstaande bestand geinclude:

if($action2 == "aanpassen"){include("admin/aanpassen.php");}
 

26/02/2004 13:29:00
Quote Anchor link
<a href=\'change.php?ID=\";printf($myrow[0]);
echo\"\'></font><font size=\'1\' face=\'Arial, Helvetica, sans-serif\'>Aanpassen</a>\";

Zo deed ik het eerst dus.. maar dat wil niet omdat het een geinclude file is.. dan is de rest van het bestand ook pleitos :-(

Hier moet toch een mogelijkheid voor zijn.. met eeen html formulier heb je het probleem niet :S
 
Rick

Rick

26/02/2004 14:39:00
Quote Anchor link
is het niet makkelijker om gewoon html te doen met php erin
<a href="change.php?ID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$myrow[0];?>
"></font><font size="1" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Aanpassen</a>
Gewijzigd op 26/02/2004 14:40:00 door Rick
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.