Activiteiten die al voorbij zijn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr.Moe

Mr.Moe

19/08/2008 20:42:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een simpele kalender te maken. Nu zit ik met het volgende, het lukt me wel om de activiteiten die voorbij zijn niet meer te tonen, maar de dag van vandaag laat hij ook al niet meer zien, hoe kan ik dit oplossen?

lukt dat met INTERVAL?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:24:53
 
Eddy E

Eddy E

19/08/2008 20:43:00
Quote Anchor link
Laat je query eens volledig zien... dan kunnen we wellicht verder helpen.
Met INTERVAL kan het wel, maar wellicht kan het makkelijker (afhankelijk van hoe je query in elkaar steekt).
 
Mr.Moe

Mr.Moe

19/08/2008 20:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT * FROM kalender
    WHERE wanneer >= date()
    ORDER BY wanneer ASC
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2008 21:20:00
Quote Anchor link
WHERE wanneer < CURDATE()
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

19/08/2008 21:21:00
Quote Anchor link
date zonder parameters? kan dat? of is dat een mysql functie.. wacht, mijn fout.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PurpleMadness -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2008 21:22:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 19.08.2008 21:20:
WHERE wanneer >= CURDATE()

edit: correctie
 
Mr.Moe

Mr.Moe

19/08/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Merci Jan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2008 21:25:00
Quote Anchor link
PurpleMadness schreef op 19.08.2008 21:21:
date zonder parameters? kan dat? of is dat een mysql functie.. wacht, mijn fout.

Ik dacht eerst ook aan de PHP date functie omdat hij in kleine letters geschreven stond. Het mag wel, maar in SQL is het een goede gewoonte om keywords en functies in uppercast te zetten.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

19/08/2008 23:26:00
Quote Anchor link
ja ik had eerst now() gebruikt, hier gaf hij geen errors op maar zat je met die dag dat hij niet mee rekende, toen dacht ik laat ik date() eens proberen en inderdaad, ik krijg errors omdat ik geen parameters meegaf.

en nu dus CURDATE() en dit werkt perfect
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.