Actuele boeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Rubensky PHP starter

Rubensky PHP starter

24/12/2016 20:38:37
Quote Anchor link
Mensen,

Misschien is het ouderwets en ik weet het de meeste dingen zal je van het internet moeten leren. En jullie helpen mij ook mega goed. Maar toch ga ik het vragen:

Zijn er ook actuele PHP boeken. Die bijvoorbeeld zijn geschreven in 2016? Veel boeken die je tegenkomt zijn uit een ver verleden.

Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 11:35:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2016 21:05:32
Quote Anchor link
Er worden nog steeds boeken geschreven, maar kwalitatief vind ik ze maar matig.
Er worden veel belangrijke stappen overgeslagen, zoals foutafhandeling.

Wat ik wel kan aanraden als je enige ervaring van PHP hebt, is het PHP Kookboek van Ward van der Put (zit hier ook op de site).

Deze biedt vele 'recepten' waarbij interessante dingen over PHP worden uitgelegd. Deze heb ik hier ook liggen, en heb er veel profijt van.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2016 00:26:03
Quote Anchor link
>> Misschien is het ouderwets en ik weet het de meeste dingen zal je van het internet moeten leren.

Nee hoor. Het is niet ouderwets. Sterker nog, ik raad het juist aan om eerst eens een goed (basis)boek te lezen (dat zouden meer mensen moeten doen), en pas daarna op internet te gaan zoeken. Een goed boek verschaft namelijk een goede BASIS, en die vind je op internet niet. Een basis zorgt ervoor dat je dingen beter begrijpt en dat je niet zomaar in het wilde weg wat aan het doen bent.

Een recent boek is (bijvoorbeeld) dit: https://www.bol.com/nl/p/basiscursus-basiscursu-php7-en-mysql/9200000051724510/

Niet al te duur en de schrijver schrijft meerdere computerboeken. Voordeel is dat het een basisboek is en zoal ik al zei niet zo duur. Ik ken het boek verder niet, maar omdat het een bekende schrijver is en het boek niet al te duur is denk ik dat je er geen miskoop aan zult hebben.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/12/2016 00:30:49
Quote Anchor link
Het blijven reviews, maar ik lees toch een paar minpunten als op op Bol.com kijk.
Maar het is en blijft natuurlijk een mening van de lezer.
 
Rubensky PHP starter

Rubensky PHP starter

26/12/2016 15:38:05
Quote Anchor link
Ga er eens naar kijken. Heb nu een boek in huis (van de bieb) PHP applicatieontwikkeling van Peter Kassenaar. Die is in ieder geval minder fout gevoelig dan het complete boek van Arhan burger dat barst van de fouten.

Toevoeging op 27/12/2016 15:15:35:

Ben mij aan het verdiepen in het boek van Peter. Nu geeft hij een methode aan om de invoer van ja gastenboek te controleren dat moet dan als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "INSERT yabg_inhoud  (id, naam, email, homepage, bijdrage, datum)
VALUES ('', '"
.
safe_text($_POST['naam']) . "', '" .
safe_text($_POST['email']) . "', '" .
safe_text($_POST['homepage']) . "', '" .
safe_text($_POST['bijdrage'], $toegestane_tags) . "', '" .
safe_text($_POST['datum']) . "')";
?>


Maar dan krijg ik de volgende foutmelding: Fatal error: Call to undefined function safe_text() in /public/sites/mijn site/php/Gastenboek/yabg_functions.php on line 6

Wie kan mij helpen?
 
Rubensky PHP starter

Rubensky PHP starter

27/12/2016 15:42:36
Quote Anchor link
Fout is opgelost. Je moet de functie natuurlijk nog wel even aanmaken en de boel laten verwerken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2016 16:12:43
Quote Anchor link
Ben benieuwd hoe die functie dan is geïmplementeerd. Heb je daar een voorbeeld van? En gebruik je die functie alleen voor de DATA-delen in je query of ook voor het veilig afdrukken van tekst in een HTML-document? "safe_text" vertelt mij namelijk weinig over de context waarin ik deze functie zou moeten gebruiken. In dat opzicht is de naam van die functie nou niet bepaald handig gekozen.
 
Rubensky PHP starter

Rubensky PHP starter

28/12/2016 19:54:53
Quote Anchor link
Dat kan hoor:

Hier het gehele deel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
function safe_text($tekst='', $toegestane_tags=''){
  $tekst = trim($tekst);
  if (!get_magic_quotes_gpc()) {
    $tekst = addslashes($tekst);

  }

  return strip_tags($tekst, $toegestane_tags);
}
function
lees_text($string) {
  if (get_magic_quotes_runtime()) {
    return stripslashes($string);

$query = "INSERT yabg_inhoud  (id, naam, email, homepage, bijdrage, datum)
VALUES ('', '"
.
safe_text($_POST['naam']) . "', '" .
safe_text($_POST['email']) . "', '" .
safe_text($_POST['homepage']) . "', '" .
safe_text($_POST['bijdrage'], $toegestane_tags) . "', '" .
safe_text($_POST['datum']) . "')";

  }
}


Er zit nog meer onder vandaar geen php afsluiting.
Gewijzigd op 28/12/2016 19:55:35 door Rubensky PHP starter
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/12/2016 21:26:42
Quote Anchor link
Precies waar ik al bang voor was. Die safe_text functie is zinloos voor je database beveiliging, gebruik hiervoor altijd de functies die bij je database horen, dus mysql(i)_real_escape_string, of gebruik prepared statements.
Strip_tags over data heen halen die naar de database gaat is vragen om vernielen van je data, doet dit dus heel erg niet. Wanneer je formatting wil toepassen doe je dit bij weergave, niet bij opslaan. De data die je opslaat wil je altijd zo dicht mogelijk bij het origineel houden.

Als dit in dat boek staat dan brengt Peter Kassenaar het er niet veel beter vanaf...
Gewijzigd op 28/12/2016 21:27:22 door Ben van Velzen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.