admin pagina / edit pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

07/12/2012 08:58:39
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

ik ben bezig met de website van ons bedrijf en nu wil ik een soort admin/edit pagina maken om de tekst op de site te kunnen aanpassen. het hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar weet even niet hoe ik moet beginnen.
de basis opzet blijft gelijk, het is alleen de tekst die gewijzigd moet kunnen worden.
Wie kan mij op weg helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:19:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2012 11:14:49
Quote Anchor link
Maak eerst een formulier waarmee je met mysql_fetch_assoc() de data ophaalt die je wilt bewerken.
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

13/12/2012 09:10:44
Quote Anchor link
Als ik het dus goed begrijp moet ik die tekst dan wel in een database zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 10:19:22
Quote Anchor link
Dat moet niet, maar kan ik wel zeker aanraden.
 

13/12/2012 10:19:52
Quote Anchor link
Elke "dynamische" text die je wilt kunnen veranderen moet opgeslagen worden in een database.

Je krijgt dan een CRUD iets.
Mocht je nog vragen hebben dan horen we deze graag natuurlijk.

Toevoeging op 13/12/2012 10:19:54:

Elke "dynamische" text die je wilt kunnen veranderen moet opgeslagen worden in een database.

Je krijgt dan een CRUD iets.
Mocht je nog vragen hebben dan horen we deze graag natuurlijk.

Toevoeging op 13/12/2012 10:20:10:

Rick de Graaff op 13/12/2012 10:19:52:
Elke "dynamische" text die je wilt kunnen veranderen moet opgeslagen worden in een database.

Je krijgt dan een CRUD iets.
Mocht je nog vragen hebben dan horen we deze graag natuurlijk.

Toevoeging op 13/12/2012 10:20:31:

omg.. 2x klikken en daarna aanpassen is dus 3x dezelfde text!.. sorry
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

13/12/2012 10:31:12
Quote Anchor link
pfff, dit is mij even te moeilijk.
ik kan gegevens uit een database lezen en schrijven via een formulier, maar dan houd het ook op.
 

13/12/2012 12:56:13
Quote Anchor link
Het is heel makkelijk. Het uitlezen is bijna hetzelfde als het inserten van data.

Noem even je tabel structuur waar de gegevens in staan en wij helpen je erdoorheen.
Stap voor stap :)
 
Max -

Max -

13/12/2012 13:21:52
Quote Anchor link
Ik kan je zeker aanraden om eerst een CMS tutorial te volgen, wanneer je dit onder de knie hebt is dit een eitje.


Quote:
Building a content management system can seem like a daunting task to the novice PHP developer. However, it needn't be that difficult. In this tutorial I'll show you how to build a basic, but fully functional, CMS from scratch in just a few hours. Yes, it can be done!

Tutorial:
http://www.elated.com/articles/cms-in-an-afternoon-php-mysql/

Demo:
http://www.elated.com/res/File/articles/development/php/cms-in-an-afternoon-php-mysql/demo/admin.php
Gewijzigd op 13/12/2012 13:28:09 door Max -
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

13/12/2012 14:49:27
Quote Anchor link
als ik de fils uit de tutorial zo bekijk, wordt de hoofd tekst in/uit de database gehaald en de opbouw van de site staat vast. dus bijv mijn menu en achtergrond kan als vast blijven staan en de teksten op de betrefende pagina's haal ik uit de database.

ik post hier even de code van mijn index.php die ik dus eigenlijk bijna helemaal in de database kan stoppen? als ik het goed begrijp
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php include './includes/header.php';?>

<body>

<?php include './includes/menu.php'?>
<p style="display:none"><a href="http://css3menu.com/">CSS Style Menus Css3Menu.com</a></p>
<!-- End css3menu.com BODY section -->

<div class="container">
    <div class="midden">
       <h1 class="style1" align="center">Welkom bij Comsec B.V.</h1>

          <p class="style1"> Welkom op de nieuwe website van Comsec Communication &amp; Security B.V. <br>
        Comsec levert, installeert, onderhoudt, repareert en verhuurt communicatie- en beveiligingsproducten. Via deze website informeren wij u graag over onze producten en diensten.</p>

          <p class="style1">Bij communicatie- en beveiligingsproducten kunt u denken aan:<br>
              <ul><li>Portofoon (analoog en digitaal)</li>
                  <li>Mobilofoons</li>
                <li>Personenzoeksystemen &nbsp;&frasl; paging</li>
                <li>Camerasystemen (vast en mobiel)</li>
                <li>Databekabeling</li>
                <li>Voertuigopbouw</li>
            </ul>
        </p>

        <p class="style1">Mocht u na uw bezoek aan onze website vragen hebben of nadere informatie wensen, neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 046 &minus; 423 51 00 of middels het <a href="contact.php">contactformulier.</a></p>

          <p class="style1">U kunt ook vrijblijvend een kijkje nemen in onze <a href="http://www.comseconline.com" target="_new">webwinkel!</a></p>

        <div align="right"><img src="./images/merken.gif"></div>
    </div>
</div>

<?php include './includes/footer.php';?>
</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.