Admin Session

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/08/2010 11:47:17
Quote Anchor link
Ik heb een scriptje gemaakt die alle data van mijn website in een meescrollende div onderaan mijn pagina weergeeft. Werkt prima, maar alleen wil ik een session starten om die div te laten zien, omdat er admin gebeuren in staan. Hoe maak ik dit?

ik heb nou deze tutorial doorgelezen, en ik snap hoe je er eentje moet start enzo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!-- form beveiligd met IP en ISP check. -->
<?php

$pass
= htmlentities($_POST['wachtwoord']);
$adminsetpass = "mijnwachtwoord"

if($pass == $adminsetpass){

session_start();
$_SESSION['admin'] = "true";

?>


en dan op iedere pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if($_SESSION['admin'] == "true"){

echo $AdminDataDieMoetWordenWeergegeven;
}


?>


Maar nu is mijn vraag, blijft die session iedere keer aan of moet ik die telkens starten? en hoe zorg ik dat als ik de pagina verlaat, dat dan de session wordt unset, of gebeurt dat automatisch?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:37:19
 

19/08/2010 11:49:28
Quote Anchor link
Waarvoor htmlentities, je gaat het password wat de gebruiker ingevoerd heeft toch niet tonen :-S.
Zie session_start en session_destroy en session.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/08/2010 11:54:24
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/08/2010 11:49:28:
Waarvoor htmlentities, je gaat het password wat de gebruiker ingevoerd heeft toch niet tonen :-S.
Zie session_start en session_destroy en session.


Als iemand toch het form berijkt, kan ie makkelijk een script ipv het wachtwoord doen. Dus kans op hack :o Hey daar is over na gedacht!

Toevoeging op 19/08/2010 11:57:52:

En nou heb ik op PHP.net gekeken, maar ik snap het niet: Moet je telkens aan het begin van de pagina Session_start() doen, en aan het einde telkens session_destroy(), maar blijf ik dan wel ingelogd?
 
Johan Dam

Johan Dam

19/08/2010 12:02:10
Quote Anchor link
Je pakt het wachtwoord en vergelijkt het, ik gok dat je het daarna weg gooit. Enig script kan dus nooit uitgevoerd worden (of je wachtwoord moet een script zijn, dan heb je nog een hele kleine kans)

Ook staat er dat je op IP controleert, betekend dit dat als ik bij een hosting met een IP-Farm zit, dat ik me dan nooit kan inloggen omdat ik bij elke request een ander IP heb?

Zolang je session_start op iedere pagina uitvoert, blijft je sessie bestaan. Sluit je de pagina (maar niet de browser) dan blijft de sessie bestaan, sluit je de browser, dan is je sessie weg, (of eigenlijk, hij bestaat nog wel, maar je browser begint een nieuwe omdat de cookie met de sessie id verdwijderd is toen de browser gesloten werd)
Doe je 30 minuten niks, dan is je sessie ook voorbij.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/08/2010 12:04:29
Quote Anchor link
Johan Dam op 19/08/2010 12:02:10:
Je pakt het wachtwoord en vergelijkt het, ik gok dat je het daarna weg gooit. Enig script kan dus nooit uitgevoerd worden (of je wachtwoord moet een script zijn, dan heb je nog een hele kleine kans)

Ook staat er dat je op IP controleert, betekend dit dat als ik bij een hosting met een IP-Farm zit, dat ik me dan nooit kan inloggen omdat ik bij elke request een ander IP heb?

Zolang je session_start op iedere pagina uitvoert, blijft je sessie bestaan. Sluit je de pagina (maar niet de browser) dan blijft de sessie bestaan, sluit je de browser, dan is je sessie weg, (of eigenlijk, hij bestaat nog wel, maar je browser begint een nieuwe omdat de cookie met de sessie id verdwijderd is toen de browser gesloten werd)
Doe je 30 minuten niks, dan is je sessie ook voorbij.


Dus ik moet gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
session_start()

// pagina


?
 

19/08/2010 12:04:35
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 19/08/2010 11:54:24:
Karl Karl op 19/08/2010 11:49:28:
Waarvoor htmlentities, je gaat het password wat de gebruiker ingevoerd heeft toch niet tonen :-S.
Zie session_start en session_destroy en session.


Als iemand toch het form berijkt, kan ie makkelijk een script ipv het wachtwoord doen. Dus kans op hack :o Hey daar is over na gedacht!


Zolang je geen data naar de gebruiker stuurt is er niks aan de hand. Pas als je data die een gebruiker heeft geleverd naar de browser c.q. gebruiker wordt gestuurd moet je htmlentities o.i.d. gebruiken.
Een passwoord TOON JE NOOIT OF TE NIMMER dus hoef je er geen beveiliging op te doen.

En dat sessions gedoe staat heel duidelijk uitgelegd op php.net. Dat kan je écht niet in vijf minuten allemaal doorgelezen hebben.
Gewijzigd op 19/08/2010 12:05:46 door
 
Johan Dam

Johan Dam

19/08/2010 12:05:44
Quote Anchor link
Ehm, session_destroy is erg irritant, het vernietigd de sessie maar laat de sessie gegevens (alles in $_SESSION dus) met rust, dus het is mogelijk dat er een nieuwe sessie word gestart maar dat dezelfde gegevens beschikbaar blijven, is me wel eens overkomen, foolproof sessie schoonmaken:

$_SESSION = array(); // alle gegevens wissen
session_destroy(); // sessie vernietigen
header("Location: home/of/waar/dan.ook"); // doorsturen om van alle rest-data af te komen;
die; // geen extra content meer versturen, de gebruiker word toch doorgestuurd dus waarom bandwidth / executie-tijd verspillen?
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/08/2010 12:42:01
Quote Anchor link
Bedankt. Sessie lukt nu wel. Maar alleen werkt het niet:


Ik werk met het systeem dat op iedere pagina header.php en footer.php wordt geinclude, daartussen de content.
Dit staat in header.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_SESSION['admin'] == "true"){
echo '<div style="display:block; bottom:0;   position:fixed; text-align: center; width: 900px; background-color:red; font-size:10px;">
      <?php include "online.php"; ?>
      </div>
      '
;
      
}

?>


De code die op de sessie start pagina staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
include 'header.php';

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$hostname = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
$pass = $_POST['pass'];
$adminsetpass = "MijnWachtwoord";

if($ip = "MijnIP"){
    if($hostname = "MijnISP"){
        echo '<form action="" method="post">
              <input type="password" name="pass">
              <input type="submit" value="sumbit"><br>
             '
;
    }

    else
    {
    echo 'Hostname klopt niet!';
    }
}

else
{
echo 'ip klopt niet!';
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    if($pass == $adminsetpass){

        session_start();
        $_SESSION['admin'] = "true";
        echo 'Done';

    }

    else
    {
        echo 'wachtwoord klopt niet!';
    }
}

include 'footer.php';
?>


Maar als het zou werken zou ik als mijn sessie start, ik het rode blok al moeten zien, Nope. Niet. Help?
 
Johan Dam

Johan Dam

19/08/2010 12:47:52
Quote Anchor link
$_POST['pass'] bestaat niet als je net op de pagina komt,
je start je sessie 1x, daarna niet meer. Dus heb je er niks aan.

session_start() bovenin je header.php zetten.

Als je niet bent ingelogged bestaat $_SESSION['admin'] helemaal niet, daar dus op controleren.

Heb je error_reporting wel aan staan? Dit script genereerd minstens sowieso de 2 bovenstaande notice errors, niet netjes.
Gewijzigd op 19/08/2010 12:48:30 door Johan Dam
 
- Raoul -

- Raoul -

19/08/2010 12:48:19
Quote Anchor link
*zucht* session_start(); moet boven de pagina en vervolgens de sessie aanmaken in de if
 
Niek s

niek s

19/08/2010 12:49:13
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 19/08/2010 11:54:24:
Karl Karl op 19/08/2010 11:49:28:
Waarvoor htmlentities, je gaat het password wat de gebruiker ingevoerd heeft toch niet tonen :-S.
Zie session_start en session_destroy en session.


Als iemand toch het form berijkt, kan ie makkelijk een script ipv het wachtwoord doen. Dus kans op hack :o Hey daar is over na gedacht!

Toevoeging op 19/08/2010 11:57:52:

En nou heb ik op PHP.net gekeken, maar ik snap het niet: Moet je telkens aan het begin van de pagina Session_start() doen, en aan het einde telkens session_destroy(), maar blijf ik dan wel ingelogd?



Hahaha :D En dan ook "Hey daar is over na gedacht!"
Ik heb ook weer goed gelachen, bedankt Dalando!

Edit:
Oh, en: wat moet ik me voorstellen bij een "ISP Check" ?
Gewijzigd op 19/08/2010 12:50:04 door niek s
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/08/2010 12:55:21
Quote Anchor link
Hij doet het nogsteeds niet.


Bovenaan in header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
session_start();

// Iets naar beneden net na de body tag

if(isset($_SESSION['admin'])){
    if($_SESSION['admin'] == "true"){
    echo '<div style="display:block; bottom:0;   position:fixed; text-align: center; width: 900px; background-color:red; font-size:10px;">
          <?php include "online.php"; ?>
          </div>
          '
;
          
    }
}

?>


en bij het form:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

include 'header.php';

// rest van de zooi

?>





Quote:
Oh, en: wat moet ik me voorstellen bij een "ISP Check" ?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$hostname
= gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);

if($hostname == "hier-vul-ik-zelf-mijn-ISP-In"){

// wel mijn ISP

}
else
{

// niet mijn isp

}
?>
Gewijzigd op 19/08/2010 15:55:25 door Dalando De Zuil
 
Joakim Broden

Joakim Broden

19/08/2010 19:13:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    echo '<div style="display:block; bottom:0;   position:fixed; text-align: center; width: 900px; background-color:red; font-size:10px;">
          <?php include "online.php"; ?>
          </div>
          ';


Kijk ik nu verkeerd of doe je nu een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
in een echo?....

Maak dit er eens van.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    echo '<div style="display:block; bottom:0;   position:fixed; text-align: center; width: 900px; background-color:red; font-size:10px;">';

          include("online.php");

          echo '</div>
          ';



En test het script gewoon! kijk waarom je niks ziet, dus kijk of de sessie bestaat, kijk of de sessie true is en shit.
Gewijzigd op 19/08/2010 19:13:53 door Joakim Broden
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/08/2010 19:38:38
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 19/08/2010 19:13:33:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    echo '<div style="display:block; bottom:0;   position:fixed; text-align: center; width: 900px; background-color:red; font-size:10px;">
          <?php include "online.php"; ?>
          </div>
          ';


Kijk ik nu verkeerd of doe je nu een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
in een echo?....

Maak dit er eens van.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    echo '<div style="display:block; bottom:0;   position:fixed; text-align: center; width: 900px; background-color:red; font-size:10px;">';

          include("online.php");

          echo '</div>
          ';



En test het script gewoon! kijk waarom je niks ziet, dus kijk of de sessie bestaat, kijk of de sessie true is en shit.


K nou heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_SESSION['admin'])){
    if($_SESSION['admin'] == "true"){
    echo '<div style="display:block; bottom:0;   position:fixed; text-align: center; width: 900px; background-color:red; font-size:10px;">';
    include 'online.php';
    echo '</div>';
          
    }
}

?>


Maar er gebeurt nog niks. Red box isnt here! Help?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

19/08/2010 19:45:19
Quote Anchor link
Nou heb je getest of de sessie bestaat, en of die true is...

Want weet je ook waarom de redbox niet verschijnt, omdat de redbox misschien leeg is waardoor die geen hoogte heeft en dus niet verschijnt.

Dus is de include wel goed? is online.php wel goed?

Wat ook kan zijn dat de div verkeerd gepositioneerd staat met z-index, position fixed etc etc, testen testen testen testn. En luisteren naar anderen wat die zeggen, leer je het meest van.

probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(isset($_SESSION['admin'])){
    echo 'Sessie isset';
        if($_SESSION['admin'] == "true"){
        echo 'Sessie isset en true';
        }
}


Zie je 1 van die 2 echo's terug in je broncode weet je dat het niet aan de sessie's ligt maar aan je div/include.

En krijg je nergens foutmeldingen ofzo?
Gewijzigd op 19/08/2010 19:45:59 door Joakim Broden
 

19/08/2010 19:46:34
Quote Anchor link
Heb je nouw al heel php.net doorgelezen?
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/08/2010 20:36:18
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 19/08/2010 19:45:19:
is online.php wel goed?


Daar lag het dus aan, ik had in online.php session_start() wat dus alles om zeep hielp.

Het werkt nu bedankt!
.
Gewijzigd op 19/08/2010 23:32:52 door Dalando De Zuil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.