afbeelding als hyperlink naar pagina waarop de afbeelding groot wordt weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luuk Schouten

Luuk Schouten

12/07/2011 19:22:07
Quote Anchor link
Hoi allen,

ik heb een php site met daaraan een mysql database.
Op de site is een soort gastenboek, iedereen kan 1 afbeelding uploaden. een link hiervan komt in de database.

Nu wil ik graag dat de afbeelding die geupload wordt, een hyperlink wordt naar een pagina die de aangeklikte afbeelding op originele grootte weergeeft.
Hoe doe ik dit?

In mijn database wordt een uniek ID aan ieder bericht gekoppeld, dus ik zou graag het ID waar de afbeelding aan is gekoppeld op de pagina 'afbeelding.php' zien. (hierop staat de afbeelding op originele grootte.

Kan iemand me hiermee helpen?

bedankt. gr. Luuk
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:03:04
 
Wouter J

Wouter J

12/07/2011 19:33:05
Quote Anchor link
Je haalt de link op uit de database en plaats dit in een a (anchor) tag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// in $result zit de url
echo '<a href="'.$result."'><img src="'.$result.'" /></a>';
?>


Als je met meerdere afbeeldingen te maken hebt werk je met arrays:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// in $result zitten meerdere urls
foreach($result as $r)
{

  echo '<a href="'.$r.'"><img src="'.$r.'" /></a>';
}

?>
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/07/2011 19:47:48
Quote Anchor link
Ook zou je eventueel kunnen kiezen voor een lightbox dat is mooier als het je alleen om het vergroot weergeven van de afbeelding met een klein beetje tekst gaat en het is maby wat je zoekt kijk er anders zelf eens naar:

Linkje
Gewijzigd op 12/07/2011 19:48:51 door Marco PHPJunky
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

13/07/2011 11:37:55
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

Het probleem zit hem echter in een stap hiervoor.
Hoe geef ik de variabele mee als ik op de verkleinde afbeelding klik?
(zoals je met een form een POST mee kunt geven zegmaar)

alvast bedankt!
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

13/07/2011 15:30:50
Quote Anchor link
Luuk Schouten op 13/07/2011 11:37:55:
Bedankt voor jullie reacties.

Het probleem zit hem echter in een stap hiervoor.
Hoe geef ik de variabele mee als ik op de verkleinde afbeelding klik?
(zoals je met een form een POST mee kunt geven zegmaar)

alvast bedankt!

Dat is de gewone variabele..?

Aannemend dat $link een URL naar plaatje zal zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="'.$link.'"><img src="'.$link.'" alt="alt text" /></a>';
?>

Zou gewoon plaatje met $link openenen. HTML leest geen PHP... de server zet het om voordat je browser de HTML krijgt. Dus de variabele zal gewoon een stukje string zijn.
Of heb ik je vraag nou fout?
Gewijzigd op 13/07/2011 17:17:41 door Kevin Ellen
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2011 15:48:38
Quote Anchor link
@Kevin, dit klopt inderdaad. Maar in jou voorbeeld zou het niet werken. Je moet namelijk altijd de variabelen uit de quotes halen. En bij enkele quotes worden deze variabelen niet eens geparsed.
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

13/07/2011 15:57:21
Quote Anchor link
Hoi Kevin en Wouter,

In eerste instantie was mijn idee om hem via een ID te tonen, dus een mysql query op de pagina met daarin een variabele te maken.

Op gastenboek.php staan alle berichten (sommige met een afbeelding erbij), deze hebben allen een uniek ID.
Nu wil ik, wanneer op 1 van die afbeeldingen wordt geklikt, dat afbeelding.php opent, die de aangeklikte afbeelding toont in het originele formaat.

Het unieke ID van het gastenboekbericht moet dus doorgesluist worden naar afbeelding.php. daar kan ik hem dan in de query verwerken die de afbeelding ophaalt.

alleen de stap van het doorsluizen van het ID lukt mij niet.
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

13/07/2011 17:17:13
Quote Anchor link
Wouter J op 13/07/2011 15:48:38:
@Kevin, dit klopt inderdaad. Maar in jou voorbeeld zou het niet werken. Je moet namelijk altijd de variabelen uit de quotes halen. En bij enkele quotes worden deze variabelen niet eens geparsed.

Oops, dat krijg ik ervan om in een brakke gezondheid te posten... lol. Mijn fout ja. Eventjes '. en .' om de vars heen graag ;)


Toevoeging op 13/07/2011 17:19:56:

Luuk Schouten op 13/07/2011 15:57:21:
Hoi Kevin en Wouter,

In eerste instantie was mijn idee om hem via een ID te tonen, dus een mysql query op de pagina met daarin een variabele te maken.

Op gastenboek.php staan alle berichten (sommige met een afbeelding erbij), deze hebben allen een uniek ID.
Nu wil ik, wanneer op 1 van die afbeeldingen wordt geklikt, dat afbeelding.php opent, die de aangeklikte afbeelding toont in het originele formaat.

Het unieke ID van het gastenboekbericht moet dus doorgesluist worden naar afbeelding.php. daar kan ik hem dan in de query verwerken die de afbeelding ophaalt.

alleen de stap van het doorsluizen van het ID lukt mij niet.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="afbeelding.php?id='.$id.'"><img src="plaatje.png" alt="Alt text"></a>';
?>

Zo open je afbeelding.php met de meegegeven ID. In afbeelding.php kun je hem weer aanroepen met een $_GET['id'].
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

13/07/2011 18:12:25
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle hulp.
Het is gelukt (Y).


gr, Luuk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.