Afbeelding bij resultaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koosje Derks

Koosje Derks

03/02/2009 09:57:00
Quote Anchor link
Goeiendag,

In een column van een SQL-tabel staat soms bij een record een inhoud en soms niet. Na een zoekquery wil ik de inhoud tonen en los daarvan een afbeelding laten zien. Als er geen inhoud is dan moet er ook geen afbeelding te zien zijn. Ik ben al een tijdje bezig, maar ik zie waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Onderstaande laat bij elke (lege)record de afbeelding zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
$sql
= "SELECT * FROM table ";
  
    $res = mysql_query($sql);
      if (mysql_num_rows($res) >= 1)
   {

 echo "";
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo "<img src=afbeelding> $row[ID]
          
            "
;
        }

        
      echo "
"
;
    }


    else
    {
        echo "niks";
              
    }

?>


Alvast kei bedankt
Jules
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:51:21
 
H Hamming

H Hamming

03/02/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Wat doet hij nu verkeerd dan?
 
Koosje Derks

Koosje Derks

03/02/2009 11:45:00
Quote Anchor link
Ok, misschien anders uitleggen; bij onderstaand laat de query the woonplaatsen zien waar ook daadwerkelijk een woonplaats is ingevuld, met de afbeelding. Maar de afbeelding is ook te zien waar geen woonplaats is ingevuld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
$sql
= "SELECT woonplaats FROM table ";
  
    $res = mysql_query($sql);
      if (mysql_num_rows($res) >= 1)
   {

 echo "";
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo "<img src=afbeelding> $row[woonplaats]
          
            "
;
        }

        
      echo "
"
;
    }


    else
    {
        echo "niks";
              
    }

?>
 
H Hamming

H Hamming

03/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Je controleerd nog niet of de woonplaats leeg is. Dit kun je in SQL doen maar ook in PHP.
In SQL doe je dat zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT woonplaats FROM table WHERE woonplaats=NULL

en in php doe je dat zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
while ($row = mysql_fetch_array($res)){
 if($row[woonplaats] != NULL){
    echo "<img src=afbeelding> $row[woonplaats]";
 };
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door H Hamming
 
Koosje Derks

Koosje Derks

03/02/2009 16:18:00
Quote Anchor link
ben ik geloof ik al mee bezig geweest en werkt (nog) niet. Moet ik dan ook de SQL database van tabel woonplaats zeker ook de standaard wijzigen wijzigen in NULL of NOT NULL. Maar ik geloof dat het pas effectief wordt bij records welke daarna ingevoerd worden?
 
Koosje Derks

Koosje Derks

04/02/2009 10:28:00
Quote Anchor link
Intussen ben ik er wel uit met onderstaande regels, daarbij zie je een rij uitkomsten waarbij Acars iets staat ingevuld
(http://www.deplane.nl/facts/showc1.php)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?

$sql
= "SELECT * FROM deplane_images";
    
    $res = mysql_query($sql);
    
   if (mysql_num_rows($res) >= 1)
   {

 echo "";
while ($row = mysql_fetch_array($res)){
 if($row[Acars] != NULL){
    echo "<img src=img/acars.jpg> $row[Acars]<br>";
 };
}


      echo "
"
;
    }


    else
    {
        echo "niks";
      
    }

?>



En dat in tegenstelling waar Acars=NULL niet in voor komt(http://www.deplane.nl/facts/showc2.php)



Maar het wordt anders bij onderstaande query welke is verwerkt een paging class. Daar verschijnt een blanco pagina bij iedere poging bij de NULL varianten.
Onderstaande is als voorbeeld en zit geen Acars=NULL inverwerkt.
Je ziet bij ieder blokje tekst een kleine image (a) Het is de bedoeling dat ie alleen verschijnt wanneer er daadwerkelijk in column Acars tekst staat welke i.d.g. alleen te zien is bij mouse-over. Je ziet dat mouse-over niet bij iedere (a) informatie geeft

(http://www.deplane.nl/facts/shcat.php?keyword=13&page=1)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?

require("classes/paging_class.php");

$paging=new paging(10,5, "prev", "next", "(%%number%%)");
$paging->db("localhost","User","pass","db");

$paging->query("select * from deplane_images where cat_id = ($_GET[keyword]) order by Date desc");

$page=$paging->print_info();

if (!empty($page["keyword"]))
    echo "Keyword : <b>$page[keyword]</b><br>\n";

if (empty($page["total"])) {
    echo "<tr><td class=\"head2\"><center><img src=img/ellensi.jpg><br>\"Sorry, I've found nothing!\"</b></tr></td>\n";
}
else {
    echo "<!--&nbsp;Data $page[start] - $page[end] of $page[total] [Total $page[total_pages] Pages]<br>-->
        <!--<tr><td class=\"head2\"><center><img src=img/ellens.jpg><br><bgsound src=\"../sound/cabintone2.wav\">There are $page[total] planes arrived of $_GET[keyword] at $page[total_pages] Platforms. These are planes $page[start] to $page[end]\"</td></tr>--> \n"
;
}


echo"<center>There are $page[total] planes displayed on $page[total_pages] Platforms. These are planes $page[start] to $page[end]\"</td></tr></table></td></tr>";

while ($row=$paging->result_assoc())
{

    $color=$paging->print_color("yellow","#FFCCCC")
    ?>


<tr><td class=head2 valign=left>


<table class=head2 cellspacing=0 border=0 width="450"><tr><td valign=top>
<table class=head2 cellspacing=0>
<tr><td colspan=2 width=330><b><?=$row[Name]?> <?=$row[Aircrafttype]?></b> - <?=$row[Airliner]?></td></tr>
<tr><td width=100>Regi:</td><td width=360><?=$row[Regi]?></td></tr>

<tr><td>C/n year:</td><td><?=$row[CN]?> <?=$row[Year]?></td></tr>
<tr><td>Airport:</td><td><?=$row[Airport]?></td></tr>
<tr><td><small>Views: <?=$row[Hits]?></td><td><small>Date: <?=$row[Date]?></td></tr>
<tr><td colspan=2 width=330><small><?=$row[DEPARR]?> <?=$row[Flightnr]?> <?=$row[Dest]?> <?=$row[Destport]?> <?=$row[Destportname]?> <?=$row[Destportcountry]?>

<br><img src=img/acars.jpg title=\"<?=$row[Acars]?>\">

</td></tr>

</td></tr>
</table>

</td><td valign=middle><a href=http://www.deplane.nl/facts/show.php?keyword=<?=$row[image_id]?>><img src=../../data/thumbnails/<?=$row[cat_id]?>/<?=$row[image_thumb_file]?> border=1></a>

</td></tr></table>
</td></tr>
<?
}

echo"    <tr><td class=head2>&nbsp;\n";

echo $paging->print_link();

//FUNCTION
function explode_keyword($q)
{

        //trim
        $q=trim($q);
        $q=preg_replace("/[\s]+/"," ",$q);

            $mode="AND";
            $q2=explode(" ",$q);
            for ($i=0;$i<count($q2);$i++) {
                $condition=$condition."image_keywords"." like '%".$q2["$i"]."%' ".$mode." limit 0,1";
            }

            $condition=substr($condition,0,-4);
            return $condition;
}

?>

Let niet op de HTML-codes

Of iets zoiets niet mogelijk. Kan ook natuurlijk. Dan zal ik de afbeelding in de database moeten zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koosje Derks
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

04/02/2009 11:28:00
Quote Anchor link
$row[Acars]

Succes ;) Zeker als je al quotes vergeet om een key.
 
Koosje Derks

Koosje Derks

05/02/2009 09:04:00
Quote Anchor link
Maar het blijft zo als ik:
if($row[Acars] != NULL){
in deze paging script plaats werkt het niet.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/02/2009 09:20:00
Quote Anchor link
Gebruik enkele quotes ' in een 'array'.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$row
['Acars']
[
/code]
 
Koosje Derks

Koosje Derks

09/02/2009 01:09:00
Quote Anchor link
Beste lui,

na drie dagen pauze kom ik er niet uit. Telkens lijk ik er in de buurt te komen, maar met de haven in zicht loop ik toch vast. Ik denk dat het niet gaat, maar ik wil nog een poging wagen en het anders uitleggen.

Stel ik heb 10 records in een aderssen databestand. Bij het uitlezen wil ik zowel de naam, adres en woonplaats tonen, dus ik krijg 10 adressen. Maar als er bij één de woonplaats niet ingevuld is wil ik een afbeelding (of een tekst "geen woonplaats") daarvoor in de plaats tonen.

help me uit m'n droom.
groeten
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2009 02:39:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.