Afbeelding checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:04:17
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ben nog steeds met m'n upload scriptje bezig, en liep weer ergens tegenaan waar ik niet uit kom, naja kom er wel uit maar was benieuwd of er betere alternatieven zijn.

Als iemand een afbeelding post, dan check ik deze op mimetypes. Die heb ik in een array staan genaamd $allowed_files . Dit werkt opzich wel, alleen geven verschillende browsers verschillende mimetypes aan. Bijv de een zegt alleen JPG, de ander image/jpeg, en weer een ander image/pjeg. Nu heb ik alle mogelijke combinaties wel in de array staan, maar het weerhoud mensen er niet van om bijv een php bestand te hernoemen naar .jpg en te uploaden. Weet iemand een goed alternatief om te checken of het wel echt om een afbeelding gaat?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:57:46
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:24:13
Quote Anchor link
1. Gebruik getimagesize()

Deze zal false returnen indien het geen afbeelding is....proberen waard

2. Check de bestands grootte. PHP-bestanden zijn meestal klein.


3. Gebruik het GD Library voor een andere oplossing
Gewijzigd op 05/05/2012 18:25:27 door Dave L
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:24:52
Quote Anchor link
Thx Dave !

Ik ga het gelijk ff checken

edit :
dus even als voorbeeld :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (getimagesize($_FILES['image']['tmp_name'] != 'FALSE')
{
//wel uitvoeren
}
else {
//niet uitvoeren
}


Zou dit moeten werken?
Gewijzigd op 05/05/2012 18:29:41 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:36:16
Quote Anchor link
Deze check kun je dus wel alleen maar uitvoeren als het bestand dus al IS geupload in je temp-dir. Dat is een klein nadeel...

Je script klopt niet helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (getimagesize("pad_naar_bestand") === false)
{

    echo 'Het is GEEN afbeelding!';
}

else
{
    echo 'Het is een afbeelding!';
}

?>
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:42:36
Quote Anchor link
Dave wat is het verschil tussen != en === ?
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:45:27
Quote Anchor link
=== wil zeggen 100% gelijk aan de gegeven waarde.

(identiek EN gelijk van waarde aan elkaar in de vergelijking)

Ter verduidelijking:
getimagesize("index.html") --> geeft: false

de vergelijking die kortweg resulteerd is:

if(false === false) {
echo 'Het is GEEN afbeelding';
}
Gewijzigd op 05/05/2012 18:51:16 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:01:59
Quote Anchor link
@dave, dan kun je net zo goed twee isjes schrijven (false == false). dat is de officiele comperator.

Toevoeging op 05/05/2012 19:02:31:

omdat het een boolean is kun je volgens mij ook checken met ===, maar als je het niet weet of het boolean is of niet, gebruik ==
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:06:05
Quote Anchor link
Heb het aan de praat, werkt goed, krijg je er met geen mogelijkheid php of andere bestanden meer door. Heb alleen !== 'FALSE' gebruikt omdat mijn if en elsjes precies andersom zijn dan op jou voorbeeld :p .. maar bedankt ! werkt perfect!
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:07:50
Quote Anchor link
@jeroen, idd je compared een boolean: dus ===

:)

http://www.php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

@Patrick: Mooi zo jongen, glad I could help!
Gewijzigd op 05/05/2012 19:08:54 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:07:55
Quote Anchor link
gebruik dan != ipv !==.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:08:56
Quote Anchor link
!= betekent toch gewoon is niet ? Ja normaal gebruik ik niet meer dan = , == en != dus weet niet zo goed wat het verschil overal nou precies is

!== Not identical
!= Not equal


Identiek betent toch hetzelfde als equal ? :S
Gewijzigd op 05/05/2012 19:10:40 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:10:28
Quote Anchor link
@jeroen: beter is het, omdat je weet dat het een boolean is, === te gebruiken.

!= vergelijkt waarde. !== vergelijkt waarde EN type (zie link)

dubbele == achter ! of = vergelijkt ook het type....
Gewijzigd op 05/05/2012 19:15:11 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:17:48
Quote Anchor link
@patrick:

= -> is een toewijzingsoperator. $i = 5 is niets meer dan 5 toekennen aan $i

== -> is een vergelijkingsoperator. $i == 5 levert true op wanneer $i 5 is, false als anders

!= -> ook een vergelijker, maar dan niet. $i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders true

dan kun je dus nog overal een =je achteraan plakken, maar alleen bij de vergelijkingen, dus dan krijg je === !==. dat hij dan ook checkt op het type wist ik niet.

identical is gelijk in waarde en type, equal is gelijk in waarde.
Gewijzigd op 05/05/2012 21:06:15 door Jeroen VD
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:31:09
Quote Anchor link
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:32:36
Quote Anchor link
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:38:24
Quote Anchor link
Ik spreek ook vanuit een leven met ADHD en autisme. Dan hebben nieuwe leermomenten in je leven ook aparte uitwerkingen :P
 
Jens erd

Jens erd

05/05/2012 21:02:32
Quote Anchor link
Jeroen vd op 05/05/2012 19:17:48:
@patrick:
$i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders false


Pardon?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 21:05:03
Quote Anchor link
Ok, klein foutje, anders true. Zal het aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2012 23:40:46
Quote Anchor link
Dave L op 05/05/2012 19:31:09:
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit

Patrick vd Pols op 05/05/2012 19:32:36:
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)

Haha, +1 voor Patrick :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/06/2012 12:13:29
Quote Anchor link
ik heb ook een foto-upoad script van Cynthia Fridsma
en daar zit ook een filter in die kijkt of het een jpg, png, gif is maar daarmee kun je ook een php mee uploaden heb ik gemerkt ik had eeb script op geslagen als jpg
en dat werd mooi geupload. dus werkt zo;n filter niet alleen als iets upload met een andere extentie dan wel.
want hoe wil een filter zien of jpg geen foto inhoud maat gewoon text is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.