Afbeelding na form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Wim

Wim

08/01/2007 09:27:00
Quote Anchor link
Ik probeer aan de hand van gegevens die worden gesubmit via een form een afbeelding (een soort grafiek die bep. coordinaten aangeeft) weer te geven.

Zolang ik niets doe met de gegevens van de form komt er een plaatje te voorschijn. (zonder coordinaten).
Na invoer, worden de coordinaten in een array gezet. Nu dacht ik de array door te kunnen lopen in het script waar het plaatje gemaakt wordt, echter op het moment dat ik dat doe, werkt het niet meer. Heeft iemand enig idee wat er fout gaat?

Hier het script dat ik gebruik om het plaatje te maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$image1
= imagecreatetruecolor(968, 968);

// fill the background color
$bg1 = imagecolorallocate($image1, 0, 0, 0);

// choose a color for the ellipse
$col_ellipse = imagecolorallocate($image1, 255, 255, 255);

// choose a color for the line
$col_line = imagecolorallocate($image1, 255, 0, 0);

//Divide the image into 4 sectors with 2 lines
imageline ($image1, 484, 0, 484, 968, $col_line);
imageline ($image1, 0, 484, 968, 484, $col_line);

// draw the white ellipse
// gooi de coords in een array, en loop deze door met list/each en doe onderstaande.

while (list ($key, $val) = each ($_POST[famno_hs])) {
$parts=explode(" ","$val");
$famno = $parts[0];
$xpos = ($parts[1] * 8);
$ypos = ($parts[2] * 8);
imagefilledellipse($image1, $xpos, $ypos, 6, 6, $col_ellipse);
}


// output the picture
header("Content-type: image/png");
imagepng($image1);
?>


Dit script wordt dan aangeroepen vanuit een ander script met:
echo "<img src='image1.php'>";


Daarnaast nog een andere vraag, als het lukt om de coordinaten weer te geven, is het dan ook mogelijk om het voor elkaar te krijgen dat als je met de muis boven een van de coordinaten komt, er een zo'n tekstblokje tevoorschijn komt waarin dan die coordinaat als tekst komt te staan? (Dus bijv. net zo als wanneer je je muis boven een link houdt).
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:10:05
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/01/2007 09:58:00
Quote Anchor link
Wat betreft je 1e vraag kan ik je niet zo erg helpen, omdat ik nog niet veel heb gedaan met GD.

Voor de 2e vraag --> PHP is SERVERside, dus dat gaat niet met PHP of je moet AJAX gebruiken, maar dat is nogal overdreven vind ik. En als JavaScript uit staat werkt het niet meer.
 
Jelmer -

Jelmer -

08/01/2007 10:09:00
Quote Anchor link
Het probleem is dat je formulier wordt verzonden van pagina1 naar pagina2. In pagina2 staat een verwijzing naar een plaatje, namelijk 'pagina3' (dat een plaatje in plaats van HTML teruggeeft)

Dus je formulier-data moet van pagina1 naar pagina3 met pagina2 ertussen. Dus of je moet je data die pagina2 ontvangt van het formulier uit pagina1 in een sessie zetten en die sessie in pagina3 weer uitlezen, of je moet pagina2 via $_GET-waarden in de url van pagina3 (de verwijzing in het src-atrribuut van de img-tag) de gegevens aan pagina3 laten geven.

Wil je het via Javascript doen (Er zijn een heleboel toolkits voor, meestal gebruik makend van SVG of Canvas implementaties van de browsers, dus zonder plugins als Flash) dan kan je het gewoon in pagina2 van het formulier ontvangen zonder problemen.
 
Wim

Wim

08/01/2007 10:21:00
Quote Anchor link
Ik ga eens kijken of ik het met een sessie kan oplossen. Ik verwachte het op deze manier te moeten doen ivm de headers.

Ik ga maar weer eens stoeien. :)

Bedankt voor de tip.
 
Wim

Wim

10/01/2007 11:14:00
Quote Anchor link
Met sessies is het gelukt. :D
Ook het laten zien van het gele tekstblokje dat je hebt als je bijv. je muis op een link houdt heb ik voor elkaar gekregen. Dit doormiddel van image mapping.

Bijv.
<AREA SHAPE='circle' COORDS='$xpos,$ypos,6' ALT='($parts[0],$parts[1])'>

De href weggelaten, had ik niet nodig, en kan er ook niet per ongeluk op geklikt worden. Maar de alt laten staan voor het tekstblokje.

Ik dacht ik laat het nog even weten, mss heeft iemand anders er dan ook wat aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.