Afbeelding op een webpagina krijgen met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Wolfe

Dennis Wolfe

01/03/2012 23:04:37
Quote Anchor link
Hallo, ik ben een webwinkel aan het maken voor kleding, en ik heb nu een pagina waar producten worden getoond. Ik heb voor elk product een afbeelding, en de naam van die afbeelding staat in de database. Nu heb ik geprobeerd om een pagina te maken die informatie over producten toont, maar de afbeelding werkt niet:

$output[] = '<li>'.$row['productnaam'].' <br /> '.$row['merk'].' <br /> '.$row['maat'].' <br /> '.$row['prijs'].' <br /> '.$row['categorie'].' <br />
'.<img src='images/$row['foto'].jpg' width='190' height='130' alt=''> /).'<br />

Het is de bedoeling dat hij de naam van de foto gebruikt om de foto op te vragen, maar het werkt niet. Hij geeft deze error:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in E:\xampp\htdocs\search2.php on line 22

Line 22 is de regel met het stuk over de afbeelding.

Het is waarschijnlijk iets heel simpels, maar ik ben een beginner en ik zou het heel fijn vinden als iemand mij de fout kan aanwijzen.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 04:56:35
 
Arend b

arend b

01/03/2012 23:18:18
Quote Anchor link
<br /> '.<img src='images/$row['foto'].jpg'
in dit gedeelte gebruik je de punt voor de extencie maar deze wordt in php gebruikt al koppel teken tussen variablen en tekst.

je hebt nu dit:
<br/> <img src='image/foto'

dit heb je nu door dit punt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/03/2012 06:22:05
Quote Anchor link
Gebruik voor php ' (dat doe je goed) en html " --> height = "130" ipv height = '130'

Kijk daarbij nog eens goed naar het openen en sluiten van de quotes.
Je hebt nu ' <br />'. img --> img is html en moet dus tussen quotes!
Gewijzigd op 02/03/2012 06:25:49 door Obelix Idefix
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

02/03/2012 07:19:44
Quote Anchor link
echo '<img src="images/'.$row['foto'].jpg.'" width="190" height="130" alt="">';
Zoiets moet het worden. Wat ik trouwens niet snap is dat je in je eerste zin het goed doet.
$output[] = '<li>'.$row['productnaam'].' <br /> '.$row['merk'].' <br />
Dus de $row['productnaam'] tussen '..' En dat je dit dan vervolgens in de laatste zin fout doet.


Toevoeging op 02/03/2012 07:19:45:

echo '<img src="images/'.$row['foto'].jpg.'" width="190" height="130" alt="">';
Zoiets moet het worden. Wat ik trouwens niet snap is dat je in je eerste zin het goed doet.
$output[] = '<li>'.$row['productnaam'].' <br /> '.$row['merk'].' <br />
Dus de $row['productnaam'] tussen '..' En dat je dit dan vervolgens in de laatste zin fout doet.
 
Dennis Wolfe

Dennis Wolfe

02/03/2012 08:43:59
Quote Anchor link
Het is gelukt, heel erg bedankt allemaal. Dit is de uiteindelijke code:

"<img src=images/'.$row['foto'].'.jpg. width="190" height="130">";
 
- SanThe -

- SanThe -

02/03/2012 09:04:00
Quote Anchor link
En die is dus niet correct. Nu zijn de html quotes niet compleet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$output
[] = '<li>' . $row['productnaam'] . '<br />' . $row['merk'] . '<br />' . $row['maat'] . '<br />' . $row['prijs'] . '<br />' . $row['categorie'] . '<br /><img src="images/' . $row['foto'] . '.jpg" width="190" height="130" alt=""/><br />';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.