afbeelding opslaan op server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

09/01/2013 16:09:48
Quote Anchor link
Beste mensen,

Waarschijnlijk een heel simple ding maar hoe sla ik een gegenereerde afbeelding op.

Op afbeelding.php wordt een afbeelding gegenereerd door middel van variabele.

De afbeelding is dus op te vragen dmv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Afbeelding.php?basis=1&optie1=6&optie2=5


Nu wil ik dus de gegenereerde afbeelding tijdelijk opslaan op de server zodat ik later hem kan terugroepen wanneer er een PDF wordt gegenereerd.

Ik ben bezig geweest met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
copy("$adres","$locatieopslaan")


Maar dit werkt niet.
Wie weet een oplossing of kan mij zeggen in welke richting ik het moet zoeken?
Gewijzigd op 09/01/2013 16:10:57 door Co Vanenwijk
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:31:23
 
No One

No One

09/01/2013 16:11:42
Quote Anchor link
kun je me even wat meer code laten zien?? waar komt $adres vandaan??
 
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

09/01/2013 16:23:44
Quote Anchor link
$adres=Afbeelding.php?basis=1&optie1=6&optie2=5

$locatieopslaan=/temp/$IPnummer.png

als ik hem wil weergeven kan ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src=Afbeelding.php?basis=1&optie1=6&optie2=5>

doen.

echter als ik hem wil kopieren geeft hij foutmeldingen

nu heb ik het net geprobeerd met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
imagepng ($adres , $locatieopslaan)

maar krijg de volgende foutmelding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
imagepng() expects parameter 1 to be resource, string given
Gewijzigd op 09/01/2013 16:27:09 door Co Vanenwijk
 
No One

No One

09/01/2013 16:28:19
Quote Anchor link
doe eens imagepng(file_get_contents($adres), $locatieopslaan); ?
 
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

09/01/2013 16:48:19
Quote Anchor link
ik heb het probleem getackeld

ik in het bestand Afbeelding.php

Daarin genereert $merge de afbeelding met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$merge2 = new ImgMerge(array("$kleur1","$kleur2","$schaduw","$model1","$optie1","$variant1","$variant2",), 'center' );


Door hier een kleine toeving aan toe te voegen (afbeelding2.png) slaat hij hem direct op de server op.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$merge2 = new ImgMerge(array("$kleur1","$kleur2","$schaduw","$model1","$optie1","$variant1","$variant2",), 'center', 'afbeelding2.png');


mag dus een slotje op.

@No One>>> Bedankt voor je moeite!
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2013 16:57:40
Quote Anchor link
Nu alleen nog even leren dat je al die quotes kwijt moet raken. Kom op, een variabele binnen quotes zetten op die manier, waar is dat goed voor?
 
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

09/01/2013 17:11:00
Quote Anchor link
@Erwin H:: Ik ben vaak allang blij als een script werkt ;)

maar bedankt voor de tip ik zal er eens op gaan letten!
 
Eddy E

Eddy E

09/01/2013 20:03:42
Quote Anchor link
Is inderdaad erg slordig en kan alleen maar fouten veroorzaken. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde, en alleen maar nadelen. Ook voor de leesbaarheid is het niet bevordelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.